Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Stan » 09 zář 2013 23:28

Mám malou otázečku . Přemýšlím o koupi tohoto mixu pro nahrávání mimo studio a potřeboval by jsem vědět jestli jdou bypass-nout konvertory. O co mi jde chtěl by jsem ho použít pouze jako I/O s preampy. Signálová cesta v96-Orion-mac. Nahrávání 16x 96kHz/24bit. Chci mít možnost nahrávat bicí ve větších prostorech než mám k dispozici. Je tenhle mix na to ok či je nějaký jiný který by jste doporučili do €1000?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Kermitak » 09 zář 2013 23:39

Sice ten mix nevlastnim, ale inserty tam jsou, takze nevidim duvod, proc by to nemelo jit...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2013 23:53

no ja by som urcite radsej kupil nejaky rozumny analogovy mix so zaujimavymi preampami ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Stan » 10 zář 2013 00:00

to Pytkin: nějaký nápad na co se podívat či doporučení?


Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Stan » 10 zář 2013 00:46

Peavey se mi nezdá co do kvality preampů. Omrknu Soundcraft. Mám tu Ghost 32. Ta v96 se mi líbila že je malá a mobilní. No mrknu se okolo ale i tak je nějaký který opravdu stojí za to?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2013 08:09

no pozri .. ak vies vyuzit tu yamahu aj na nieco ine , tak v pohode .. ale ak z nej chces pouzit fakt len preampy , tak to skutocne neni ziadna slava .. tie preampy su obycajne .. nijake .. navyse maju relativne maly zisk .. a je ich len 12 .. ked zoberies daky 12 kanalovy pult , tak bude rovnako maly a mobilny ..

Uživatelský avatar
nuendo
Příspěvky: 224
Registrován: 31 bře 2012 21:48
Vybavení

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od nuendo » 10 zář 2013 08:57

ten peavey je naozaj mizerny pult :-) urcitu dobu sme ho mali, asi pred mesiacom sme presli na dinacord a rozdiel je priepastny ...spirit takisto nic moc, ked tak nejaky allen&heath

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Tonysss » 10 zář 2013 09:31

A co takhle Presonus 16.0.2 , jde koupit nový za 25tis.
Měl jsem Yamahu 01V96 (2roky) a taky Yamahu N12 (2roky)
A ten presonus má lepší předzesilovače jak 100x vychválená Yamaha N12 :-)
Pokud si poslechnu náběr bicích s N12 a porovnám to s Presonusem, tak ty Yamahácké předzesilovače jsou na basech nepřehledné bláto.(možná to je převodníkama, netuším)
Presonus má daleko pevnější a přehlednější bas.

Po roce a půl s Presonusem můžu jedině chválit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2013 09:56

to mozu ovplyvnit aj prevodniky .. tazko povedat ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Stan » 10 zář 2013 10:42

Tak jsem to osekal na Midas, Soundcraft a A&H.
Je tu někdo se zkušenostmi Midas Venice serie?

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 328
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od mando » 10 zář 2013 10:49

tiez by som siel do Midas

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2013 11:00

Tym padom to mozme rozsirit aj na Behringer , kedze Behringer kupil MIDAS a vsetky nove mixy od behringera maju preampy MIDAS :)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od markuc » 10 zář 2013 11:04

Stan píše:Tak jsem to osekal na Midas, Soundcraft a A&H.
Je tu někdo se zkušenostmi Midas Venice serie?
Tak pokud analog, ještě bych z této trojice s klidným svědomím vynechal A&H. Se Soundcraftem a Midasem chybu neuděláš.
Je pravda, že k tomuto účelu je analog lepší volba.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Yamaha 01v96 V2 (převodníky)

Příspěvek od Hammond » 10 zář 2013 11:16

Stan píše:Je tu někdo se zkušenostmi Midas Venice serie?
Ja som s Venicem robil dost vela Live akcii. Vyborny pultik o podla mna zvukovo o kategoriu vyssie nez tie male Yamahy. Nahravat som s nim ovsem neskusal. Inak tiez by som mozno este pouvazoval aj nad Dynacordami. Nedavno som kdesi vyhrabal jednu staru nahravku, ktoru som spravil Live, pricom som bral len Main output z pultu Dynacord PSX1603 (co bola taka obrovska tazka aktivna krava aj s aktivnou monitorovou cestou) a bol som neskutocne prekvapeny, aky krasny zvuk to malo. Mozno skoda, ze som ho svojho casu za lacny peniaz predal.

Odpovědět