Predne, O2R ma hodne zvlastni vejsky, to je prvni co cloveka trkne. Potom hodne hlucny motorizovany fadery (generace O2R96 a DM2000 uz je mely tichy). Ma dva hodne solidni stereo efekty a trochu podprumernou dynamickou sekci. Jinak ale docela solidni zvuk (vemu li v potaz rok 1995). Je to super stabilni poctivej pult kterej udela hromadu prace i dnes po tech letech. Ja 02R kupoval pred 7mi lety kdyz se jeste v PC michalo s obtizema, dnes uz bych zadnou Yamahu nechtel, ale verim ze pro tvuj zpusob prace to je idealni stroj. Krom toho moc hezky vypada : )
O2R kupovala spise sredni studia, prevazne studia ktera mela hodne sampleru a syntaky, cili mraky vystupu. tedy prevazne elektronicky projekty a pod. Ze znamejch kapel ktery na nich michaly jsou napr jazz/funk kapela Kool & The Gang, nemeckej disko trance ATB, filmovej skladatel Harry Gregson-Williams (Shrek, Shrek 2, Chicken Run) atd. Povetsinou ale tyhle pulty studia pouzivala jako demo pulty, ktery za solidni peniz nabizely spoustu vybaveni a hlavne total recall. Plny projekty ale pak finalne michaly v klasickejch analog pultech, SSL, Neve, API.. cili nejaky zasadni alba ktera se ukovala jen sriktne v O2R moc nenajdes. Spousta profi zvukovejch mistru po svete je do ted totalne nenavidi. Nicmene O2R prolomila ledy v absolutni dostupnosti pro kazdyho protoze prinesla na tu dobu neuveritelnou vybavy a hlavne tolik cenenej total recall. O2R byla obrovskej Bestseller a Yamaha na ni vydelala opravdu ohromny penize. Ja na O2R docela rad vzpominam, tak jako na vsechny Yamahy ktery jsem mel od Promix O1 az po DM2000 v plny nalozi. Uzivej ji ku stesti a at te hodne inspiruje, mimochodem gratuluju k cene a super stavu, to je dost vzacnost na takovu narazit ! posli sem pak nejaky foto, je mi jasny ze si O2R pekne nasvitis a jako znamej eZone kutil udelas pekny vychytaky :c)
takhle vypadala vetsina O2R studii. Casto byla O2R k vydeni jako jeden stul slozenej ze 3 vedle sebe ulozenejch pultu.