Yamaha promix01 jako DAW kontrolér
Yamaha promix01 jako DAW kontrolér
Ahojte borci, poztřebuju poradit jestli stara " vykopávky" digi mix Yamaha promix 01 půjde bez problému propojit s DAW a používat to jako kontrolér ....??? Nemá to samozřejme USB takže předpokládam jediné MIDI in a out - to na své Zvukovce Focusrite mám . časem bych mohl i využít tech 16 vstupu na nahrávání bicích ...dalo by se to propojit s focusrite Pro 24 pro?? Nebo se na to vykaslat a pořídit Behringera kontrolorel BCF2000???? Díky moc
Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér
nepises v akom daw ..
Jo sorry - Samplitude
Pokud DAW umožňuje řízení parametrů po MIDI, tak to půjde v jakémkoli
jde jen o pracnost definice, někde jsou předhotovené "mapy kontrolerů", tam je to pak výrazně jednodušší. Jinde se "to" musí nadefinovat ručně, ale aspoň do toho člověk zase pronikne 
P.
P.
Diky. Kabel jsem si udělal podle "schematu" zde použil jsem klasickou dvojlinku a 5 ti koliky http://www.beriomidi.info/cable.htm bez stínení (to udajne neni nutné) ...ale nic v Samplitude dam MIDI a info device a nic 0 ....nenalezeno zadne zařízení ....to my tam melo najít tu Yamahu promix 01 ne ? Co delam spatne ? díkyy
ps: nepotrebuju jiny kabel ???
ps: nepotrebuju jiny kabel ???
No otázkou je, zdali přes klasické MIDI připojení je DAW schopný dodat nějaké INFO záležitosti. Já bych to tak nehrotil, zpojil standardně MIDI okruh (tzn. IN i OUT port) a pomocí nějakého analyzačního prográmku (i když jde to samozřejmě i rovnou v DAW) zjistil, zdali při práci s fadery (například) přijímá DAW MIDI data a naopak - při práci s fadery v DAW by měla být indikována příchozí MIDI data na straně Yamahy (bývá na to LED nebo symbol na displeji, ale obecně by měla být základní indikace všude).
Pokud jedna z věcí nebude fungovat, tak bych zkontroloval konfiguraci: Yamaha musí být nastavená na vysílání i příjem MIDI dat ze svých ovládacích prvků do MIDI portu (kanály se řešit teď nemusí) a v DAW totéž, čili nastavení "dálkového řízení" na základě vstupních MIDI dat. V Cubase se to jmenuje Remote Control - jak v Samplitude netuším, ale bude to určo v manuálu.
Kabel je OK.
P.
Pokud jedna z věcí nebude fungovat, tak bych zkontroloval konfiguraci: Yamaha musí být nastavená na vysílání i příjem MIDI dat ze svých ovládacích prvků do MIDI portu (kanály se řešit teď nemusí) a v DAW totéž, čili nastavení "dálkového řízení" na základě vstupních MIDI dat. V Cubase se to jmenuje Remote Control - jak v Samplitude netuším, ale bude to určo v manuálu.
Kabel je OK.
P.
Tak už jsem to rozchodil ale jen "napul " no aspon to něco děla . Koupil jsem radeji i kabely . no ted jsem nastavyl v Samplitude protocol pro Yamaha a už chodí motorky když hýbu faderem na samplitude mixu ale nereaguje to opačne ... jak to nastavyl jsem s toho jelen ..určite je to nejaka jen blbina pošlu screeny té Yamahy a togo nastaveni Samplitude.... možna by to taky chtělo resetovat ten MIX protoze tahnu treba jednim faderem a hybou se treba dva ...je to tak už nastavené ten kdo to pouzival prede mnou
pult by si mal prepnut do remote modu .. ked sa tahaju dva naraz , to je asi v audio mode .. a kanaly su zlinkovane ..