Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
bsedlacek
Příspěvky: 7
Registrován: 04 bře 2014 13:38

Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od bsedlacek » 28 úno 2015 04:00

Ahojte borci, poztřebuju poradit jestli stara " vykopávky" digi mix Yamaha promix 01 půjde bez problému propojit s DAW a používat to jako kontrolér ....??? Nemá to samozřejme USB takže předpokládam jediné MIDI in a out - to na své Zvukovce Focusrite mám . časem bych mohl i využít tech 16 vstupu na nahrávání bicích ...dalo by se to propojit s focusrite Pro 24 pro?? Nebo se na to vykaslat a pořídit Behringera kontrolorel BCF2000???? Díky moc

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2015 10:51

nepises v akom daw ..

bsedlacek
Příspěvky: 7
Registrován: 04 bře 2014 13:38

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od bsedlacek » 28 úno 2015 11:10

Jo sorry - Samplitude

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od pavlii » 01 bře 2015 21:14

Pokud DAW umožňuje řízení parametrů po MIDI, tak to půjde v jakémkoli 8) jde jen o pracnost definice, někde jsou předhotovené "mapy kontrolerů", tam je to pak výrazně jednodušší. Jinde se "to" musí nadefinovat ručně, ale aspoň do toho člověk zase pronikne :-)

P.

vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od vecerka » 02 bře 2015 21:36

Diky. Kabel jsem si udělal podle "schematu" zde použil jsem klasickou dvojlinku a 5 ti koliky http://www.beriomidi.info/cable.htm bez stínení (to udajne neni nutné) ...ale nic v Samplitude dam MIDI a info device a nic 0 ....nenalezeno zadne zařízení ....to my tam melo najít tu Yamahu promix 01 ne ? Co delam spatne ? díkyy
ps: nepotrebuju jiny kabel ???

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od pavlii » 03 bře 2015 08:55

No otázkou je, zdali přes klasické MIDI připojení je DAW schopný dodat nějaké INFO záležitosti. Já bych to tak nehrotil, zpojil standardně MIDI okruh (tzn. IN i OUT port) a pomocí nějakého analyzačního prográmku (i když jde to samozřejmě i rovnou v DAW) zjistil, zdali při práci s fadery (například) přijímá DAW MIDI data a naopak - při práci s fadery v DAW by měla být indikována příchozí MIDI data na straně Yamahy (bývá na to LED nebo symbol na displeji, ale obecně by měla být základní indikace všude).

Pokud jedna z věcí nebude fungovat, tak bych zkontroloval konfiguraci: Yamaha musí být nastavená na vysílání i příjem MIDI dat ze svých ovládacích prvků do MIDI portu (kanály se řešit teď nemusí) a v DAW totéž, čili nastavení "dálkového řízení" na základě vstupních MIDI dat. V Cubase se to jmenuje Remote Control - jak v Samplitude netuším, ale bude to určo v manuálu.

Kabel je OK.

P.

vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od vecerka » 03 bře 2015 17:14

Tak už jsem to rozchodil ale jen "napul " no aspon to něco děla . Koupil jsem radeji i kabely . no ted jsem nastavyl v Samplitude protocol pro Yamaha a už chodí motorky když hýbu faderem na samplitude mixu ale nereaguje to opačne ... jak to nastavyl jsem s toho jelen ..určite je to nejaka jen blbina pošlu screeny té Yamahy a togo nastaveni Samplitude.... možna by to taky chtělo resetovat ten MIX protoze tahnu treba jednim faderem a hybou se treba dva ...je to tak už nastavené ten kdo to pouzival prede mnou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha promix01 jako DAW kontrolér

Příspěvek od Pytkin » 03 bře 2015 17:18

pult by si mal prepnut do remote modu .. ked sa tahaju dva naraz , to je asi v audio mode .. a kanaly su zlinkovane ..

Odpovědět