zapojeni xenyxe 1222fx

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

zapojeni xenyxe 1222fx

Příspěvek od DJDave » 30 zář 2006 11:20

Ahoj

PO dlouhem snazeni, mam porad stejny problem, mnohym se to bude zdat jednoduchy, ale ja sem asi blbej a nemuzu na to prijit.

Pouzivam PC, na bici, basu, efekty, zbytek nahravam z venku pres mikrofon, jako akustickou kytaru, az po dechy. Takze, pri nahravani pres mikrofon, potrebuju do sluchatek slyset podklady, abych mohl nahravat, na xenyxe mam napojeny tape input / output DELTU v PC. Takze problem nastava v tom, ze kdyz mam pichnuty nastroje na jednotlive savle na mixu, tak potrebuju jenom ve sluchatkach slyset odposlech, aby nesel zpatky do Cubase, i kdyz si pustim odposlech do sluchatek hodne potichu, tak to je na nic, ve stope je to porad slyset.Nevim jak todle resit, jestli to de pres pult, nebo me napadlo rozdvojit vystup z delty, na jeden dat xenyxe a na druhej sluchatkovej predzesilovac.....

Jinak nevim, muzete mi nekdo pomoct?

Diky David
Naposledy upravil(a) DJDave dne 30 zář 2006 11:22, celkem upraveno 1 x.
....:::: DJ Dave ::::....

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 30 zář 2006 11:21

Tezce se to vysvetluje, snad to chapete ......
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 zář 2006 16:10

... mmno spatne se to chape ;-) ... ale z ceho mas signal poslanej do Delty ? Obycejne je dobry udelat si odesilani do zaznamu ne z MASTERu ale ze SUBGROUPy. Ovsem obavam se, ze to umi az Xenyx 1204ka. Jediny co me napada s timhle pultem je udelat si posilani do zaznamu z AUXu ... coz sice neni zrovna efektni ale asi by to taky slo.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 02 říj 2006 15:48

safa píše:... mmno spatne se to chape ;-) ... ale z ceho mas signal poslanej do Delty ? Obycejne je dobry udelat si odesilani do zaznamu ne z MASTERu ale ze SUBGROUPy. Ovsem obavam se, ze to umi az Xenyx 1204ka. Jediny co me napada s timhle pultem je udelat si posilani do zaznamu z AUXu ... coz sice neni zrovna efektni ale asi by to taky slo.
Pockej 1204, je nizsi model nez 1222 ne?
Do delty mi de z Cubase, (popripade z venku z xenyxe, kdyz neco nahravam)..

co myslis tim SUBGROPY?
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2006 17:40

mas tam dva stereo auxy na kanal... co este chces? z nich si zober signal na zaznam

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 03 říj 2006 12:34

DJDave píše: Pockej 1204, je nizsi model nez 1222 ne?
... nevim jestli "nizsi" ale proste je to jinej model ... a je to prvni model co ma SUBGROUPu
DJDave píše:co myslis tim SUBGROPY?
... tim mzslim podskupiny
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 říj 2006 21:49

safa píše:
DJDave píše: Pockej 1204, je nizsi model nez 1222 ne?
... nevim jestli "nizsi" ale proste je to jinej model ... a je to prvni model co ma SUBGROUPu
DJDave píše:co myslis tim SUBGROPY?
... tim mzslim podskupiny
Jasne ted na to koukam na netu...
....:::: DJ Dave ::::....

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 08 říj 2006 15:36

Sakra me to nejde vam to nejak vysvetlit....

Tak to zkusim jeste jednou strucne.


V PC delam bici, perkuse a podobne,

z venku nahravam zpev, basu, kytary..

Kdyz to nahravam do kompu, tak potrebuju slyset podklad (sluchatka)....

A tak sem prave potreboval zjistit, ze kdyz potrebuju nahravat ty nastroje z venku, tak potrebuju ve sluchatkach slyset to z toho kompu, a chteol jsem to prave nejak resit pres xenyxe, jestli to lze. Protoze kdyz pak nahravam jednu solovou stopu, treba zpev, tak v tom bude slyset ten podklad.Vlastne jsem mel z PC nejdriv zapojenouj savli, pak sem to zkousel pres tape. Ale nedari se.


Vite jak to myslim?

Jedine me to napadlo resit mimo pult.

Diky David
....:::: DJ Dave ::::....

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 08 říj 2006 16:03

PC>Export as wave>Burn as Audio CD>Play in CD player>Listen in your Headphones + record whatever you want to your pc soundcard :)

Sice nemam to co ty, ale me prehistoricke USB M-audio toho take moc neumoznuje takze to resim dostupnou technikou :)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 08 říj 2006 18:55

Acid Punk píše:PC>Export as wave>Burn as Audio CD>Play in CD player>Listen in your Headphones + record whatever you want to your pc soundcard :)

Sice nemam to co ty, ale me prehistoricke USB M-audio toho take moc neumoznuje takze to resim dostupnou technikou :)
Jasne, diky za navrh... Tak me to napadlo taky..

Stejne bych rad to resil nejak pres ten pult....
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 říj 2006 20:19

Dyk jsme ti i ja i Kexik rekli ze se to da resit pres AUX ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 08 říj 2006 21:25

safa píše:Dyk jsme ti i ja i Kexik rekli ze se to da resit pres AUX ...
OK, takze do auxu mam pichnout?

Diky :idea:
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 říj 2006 23:10

... vstup do zaznamu
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 říj 2006 10:26

aux->line-in na zvukovke
line-out na zvukovke-> tape in na mixe, alebo hocaky iny linkovy vstup s regulaciou volume
tym ziskas nezavisly okruh na monitorovanie a nezavisly na nahravanie
pomocou volume pre tape in si nastavis hlasitost podkladov, pomocou faderu na kanali kde mas nastroj, uroven nastroja
do line in na zvukovke pojde len nastroj/nastroje, ktore posles do auxov. pozes nahravat aj dva nastroje naraz (kazdy do jedneho kanala), alebo aj celu grupu do sterea (bicie)
dufam ze uz je to jasne, viac to uz rozpitvat neviem

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 09 říj 2006 12:16

Chapu, konecne mam jasno...


Tak du na to.

Diky Kexiku a Šafo
....:::: DJ Dave ::::....

Odpovědět