2x S-DJ80X šumění

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Tony Rocky Horror

2x S-DJ80X šumění

Příspěvek od Tony Rocky Horror »

Ahoj, předem říkám, že jsem amatér, tak se předem omlouvám za případné nepřesné termíny.

2 roky zpět jsem se dostal čirou náhodou k 2x S-DJ80X, zvuk a vše, kdyz to jde, je pro mě dostačující. Co ale není je to, že jeden z reprudkutorů šumí/drnčí/prdí. Je to jakoby jej rušil nějaký signal. Dělal to i druhý občas, ale zrovna ted nedělá, občas se stalo i že ani jeden z nich to nedělal, ale spíš jedu ty 2 roky jen na jeden reproduktor. Vyzkoušel jsem ruzné kabely, mám zvukovku M-audio air 192/4 přes usb, jelikož jsem myslel jestli mi to neruší zdroj od pc třeba, ale prostě už nevím. vadný reproduktor jsem vyloučil, jelikož pokud dám repro na ntb přes obyč cinch a 3,5 jack , tak fungují perfektně.

Nevíte co, popř. čím bych tohle mohl opravit? Už si nevím rady.

Předem děkuji za odpověď.

jammix

Re: 2x S-DJ80X šumění

Příspěvek od jammix »

Tak ..kto je teda vinník. Cez TRS chrčí ? .. cez RCA cinch nie? ..... môžu mať nejaké separátne súčiastky na vstupe. Nakoniec aj tak nepoviem nič iné ako zajdi si k serviskom.

Tony Rocky Horror

TRS jsem nezkoušel, jak říkam, jsem amatér. Ted kdyz o tom čtu, tak to zkusím a mělo by pomoci, dám vědět.

jammix

Příspěvek od jammix »

šumí/drnčí/prdí
To odpovedá odpálenému vstupu ..resp. nejakej súčiastke ..tipujem kondenzátor za 20cents . Tak servis to nakoniec bude treba .. len či to dokáže niekto servisovať bez výmeny celého plošáku.

Tony Rocky Horror

Tak TRS Nepomohlo, výsledek stejný. Zkusím tedy nějaký servis, ale bohužel v okolí o nikom asi nevím..

Tony Rocky Horror

Ještě jsem zapomněl zmínit jeden postřeh a to ten, že když zapnu nějakou hru, tak se to mnohem zhorší.. Tak jestli to může ruš třeba GPU či tak něco

jammix

Příspěvek od jammix »

vadný reproduktor jsem vyloučil, jelikož pokud dám repro na ntb přes obyč cinch a 3,5 jack , tak fungují perfektně.

Zvukovka alebo repro má ten ruch ?.. to by malo byť pomerne jednoduché zistiť nejakými slúchadkami káblovými do zvukovky.
Nejasne sa vyjadruješ. Ruch môžeš mať aj na zvukovke aj na aktivnych reprakoch. Kedže sa jedná o pioneer repro tak upodozrievam zvukovku.

GPU by nemal rušiť profesionálne zariadenie zvukove ..hentak popsano. Ale samozrejme ak tlačíš zvuk do pokazeného kondenzátora na vstupe tak môže sa stať že sa problém zvačší.
Skús to nechať zapnuté v klude tak pol hodinku či to nezmizne. Niekedy sa umravnia kondenzátory samé na to jedno zapnutie. Prípadne aj nahraj nejak ten ruch trebars aj iba mobilom nech sa tu poučíme niečo o problémoch.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Jammix: prečo cítiš potrebu vyjadrovať sa "odborne" ku každej veci, ktorá sa tu šuchne? Žiadny kondenzátor to nebude... alebo ak áno, tak sa to zistí meraním a testovaním v odbornom servise. Už som v živote opravil niekoľko stoviek prístrojov, ale nikdy som na začiatku a už vôbec nie na diaľku nevedel, že to robí kondenzátor, alebo odporček...
Podľa toho, čo čítam, to bude digital rušenie, lebo je problém v kábloch k aktívnym reprákom - napríklad. Jednoznačne na to ukazuje aj to, že sa to zhorší, keď zapne nejakú hru - vtedy je viac zaťažená grafika v počítači. Mne to robí Cubase. Keď ho nemám zapnutý, počujem rušenie v reprákoch menej, keď ho zapnem, tak sa to prejaví viac. Aj keď mne to robí tak málo, že mi to nevadí.

jammix

Příspěvek od jammix »

@Sanchez: tiež mi to už je proti srsti sa opakovať neustále. Ale capacitor je taká jediná "živá" súčiastka , ktorá podlieha vplyvu času a teploty a je najčastejšiou príčinou porúch. Samozrejme to celkovo môže byť aj niečo iné.

Ja to šumenie pukanie poznám .. na začiatku ked zapnem R16 rec/interface tak mám na niektorých kanáloch taký šum ruch , nezapojený do PC .. stand alone, po cca 15-30 minutach zmizne a môžem začať nahrávať čisto bez ruchu. Je to už asi 15 ročný pristroj.

Další analog mixer mám s podobným problémom na jednom vstupe kde som experimentoval zapájal som tam nejaké signálo tvoriče a od vtedy mám ruch na tom kanáli a je to v preampe. Nepotrebujem ten kanál zatial tak sa v tom mixe nevrtam.
Tá vzdialená determinácia na kondenzátor (capacitor) je hlavne kôli tomu, že pristroj funguje občas dokonale.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Ale capacitor je taká jediná "živá" súčiastka , ktorá podlieha vplyvu času a teploty a je najčastejšiou príčinou porúch. Samozrejme to celkovo môže byť aj niečo iné.

Prepáč, ale toto je proste úplný nezmysel...

jammix

Příspěvek od jammix »

Sancho @ to si vyjadril dosť odvážny názor ... ale od takej kapacity ako si ty so stovkami servisných zásahov to berem. 8)

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Zo skúseností môžem povedať (elektronike sa venujem aktívne dokopy 44 rokov) je najčastejšia závada studený spoj a rôzne kontaktové poruchy, prípadne rôzne prerušené káble...
Keď už píšeš o kondenzátore, tak je otázka či myslíš elektrolytický, tantalový, keramický, svitkový... vieš... je ich možno 30 typov... podľa konštrukcie a použitých materiálov. Koniec hlásenia:-)

jammix

Příspěvek od jammix »

Hovorim o preampe tak ak smd suciastky , keramický...ak through hole tak film foil. Pričom nevylučujem aj elektrolytický na Dc napajani .
...
Ak budem ratať aj opravy otvoril nič nenasel zavrel fungovalo , tak mozem aj ja hovoriť v stovkách :wink:

Odpovědět