ALESIS M1 ACTIVE 520 + subwoofer

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
TheMachi

ALESIS M1 ACTIVE 520 + subwoofer

Příspěvek od TheMachi »

Chtel bych poradit :) ... poridil sem si tyhle monitory ... ALESIS ... a potrebuju vedet .,,
Zda nekdo vyuziva ke studiovym monitorum SUB nebo sklada ciste pres monitory ... mam je cerstve zapojene ale zda se mi ze clovek si s basovkou asi moc nepohraje pres ciste monitory ne? popripade jestli nekdo poradi nejakej studiovej sub za slusnou cenu cca do 5k ???
Obrázek

Fractal

Re: ALESIS M1 ACTIVE 520 + subwoofer

Příspěvek od Fractal »

taky by mě zajímalo, jaké jsou zkušenosti ezoňáků se studiovými subwoofery, čeho se vyvarovat apod.

signál ze zvukovky jde většinou do subwooferu, který ho rozdělí a pouší dál do monitorů (předpokládám, že nezesílený) je to tak?

kexik

Příspěvek od kexik »

1. v segmente lacnych subov su urcite vyhodnejsie suby od hi-fi vyrobcov, treba kupovat front throw modely a idealne s uzavretou ozvucnicou
2. treba primerane velku miestnost. v kamrliku 3x4m nema sub nijaky zmysel a 20Hz tam nikdy hrat nebude
3. pre cloveka neznaleho veci je urcite lepsi variant kupit vacsie bedne. a pre cloveka znaleho veci tiez. dovod je extremne narocne nastavenie systemu sub-satelity, ak to ma byt system aspon troska hrajuci, pricom sa nezaobides bez digitalnej vyhybky, co obstara bud specialna zvukova karta (napriklad delta 1010LT alebo 1010) alebo hardverova digitalna vyhybka (najlacnejsia od behringra za 290 euri). bez digitalnej vyhybky nevykompenzujes fazove oneskorenie od subu a vysledok bude neprijemna jama alebo hrb okolo deliacej frekvencie, pripadne ich kombinacia

c9000

Příspěvek od c9000 »

mám se subama zkušenost takovou. že to bylo vždy spíš na škodu, než k užitku, viz. Kexikuv příspěvek.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Ještě mě tak napadá, proč sis nekoupil klasický monitor ONE active? Ty hrajou dost hluboko. :wink:

TheMachi

Příspěvek od TheMachi »

kexik: tak digital na zvukovce bych mel ...... duvod proc chci sub je ten ze sem ani pomalu nevedel presne do ceho jdu (odposlechy)... nemel sem s odposlechovyma monitorama zadnou zkusenost ,mel sem 8 let stary 5.1 od geniusu kde zadni satelity kdysi odesly takze zbylo z toho 2.1 s kvalitou zvuku asi jako stary vyrvany megafon :D no jo jsem jeden z lidi kteri si vychutnavaj hudbu poradne nahlas a to se za tech par let na bednach podepise, este k tomu nijak znackovych ... a rek sem si ze kdyz uz precejenom se rozjizdim v tom amaterskym skladanim tak rovnou zainvestuju neco do mensiho studia ... koupil sem zvukovku, preamp, sluchatka a tyhle odposlechy ... jenomze ja bych chtel klast hodne velkej duraz na ty basy a nejak to takhle poresit ... pokud bys mohl neco doporucit zhruba od tech 5-8k byl bych vdecnej :)

c9000: ktery ONE active? :) ... vim ze sou 320, 520 a 620 M1 Active ... vzal sem ty 520 protoze stoji tak akorat 5,5 --- bylo mi receno ze alesis neni uplne nejhorsi znacka a tyhle monitory sou docela dobry co se tyce pomeru cena/vykon ... i na internetu k tomu byli docela kladny ohlasy...

Jen si ale neumim predstavit jak mam na nich vytvarovat spravnej base :shock:

jackies

Příspěvek od jackies »

Těžko teď plakat nad rozlitém mlékem. Jsi se měl poradit asi dříve když : "ja bych chtel klast hodne velkej duraz na ty basy"
Rovnou (levněji) šlo jít třeba : http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93986
Nebo (a to to raději) jít do něčeho s 8 "

Každá chyba něco stojí. Já bych to zkusil rychle prodat, nebo nějak vrátit a koupil bych 8".
Stejně skončíš u 2.0 než 2.1 a bude tě to stát ve finále hodně peněz.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Alesis monitor one mk II, 6,5 Woofer, a za tu cenu jsou fakt super, porovnával jsem to třebas s KrKama, Tapcem v tý cenový kategoriji a ty Alesissy měly navrch. Hodně taky záleží na umístění akustice apod. ale 5" a mín je na basy málo.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

podle mě subwoofer není nutnost, musíš se na těch bednách "naučit" (ty spodní frekvence tam jsou, jenom nejsou tak nahlas, jak by měly být)

TheMachi

Příspěvek od TheMachi »

jackies: No dyt sem to psal uz ze sem nevedel a tim ze mi napises ze sem mel to a nebo nemel tamto tak tim mi ted moc neporadis ... zkus se zamerit na momentalni situaci s tim co mam a na co se ptam :) jinak ten tvuj odkaz mi nejde cos mi to posilal prosimte? a jinak s tema osmickama bych popripade poznal vyraznej rozdil hej?

c9000: myslis jako One Mk2 + Woofer hej?
Jinak jasne prohlizel sem si tu hodne temat kde kdo resi basove pasti a umisteni vseho monitoru subu a dokola ... zalezi opravdu na vsem! jde precejenom o zvuk ale snad prece milion lidi si slozi amatersky studio a pracuje s prostorem ktery ma k dispozici ... ja ho zrovna moc nemam a jak sem cucel na fotky vasich pracovnich koutku prijde mi ze to tez polovina lidi neresi prdne si vsecko tam kde ma misto a at to ma vsecko po ruce a hlavne at se muze venovat tomu cemu chce ... nejsem profik ani zvukar ... chci mit jen solidni aparat abych se mohl venovat sve hudbe :) ...
ten woofer za 6,5 myslis kterej? :)

dival sem na net a nejaky sem si prohlizel... tak jestli by si mi nemohl neco rict k tomuhle?

Kód: Vybrat vše

http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-studio-ikey/ikey-audio-m-10s-subwoofer.html
http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-studio-sinn-7/sinn-7-dersub-10.html
http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-studio-sinn-7/sinn7-nadir-10-black.html
nebo radeji do neceho jinyho? neznam ty spravny kriteria

Fractal: jo tak jasne ze tam sou ... ale ja chci ty basy i spravne citit

Ty studiovy subwoofery sou ... pro legraci urcite ne :) ... nejakej bych chtel ... tak uz mi nekdo doporucte :D :D :D

c9000

Příspěvek od c9000 »

ne, poute MK II, bez subu stačí.

jackies

Příspěvek od jackies »

TheMachi píše:jackies: No dyt sem to psal uz ze sem nevedel a tim ze mi napises ze sem mel to a nebo nemel tamto tak tim mi ted moc neporadis ... zkus se zamerit na momentalni situaci s tim co mam a na co se ptam :) jinak ten tvuj odkaz mi nejde cos mi to posilal prosimte? a jinak s tema osmickama bych popripade poznal vyraznej rozdil hej?
Odkaz jde, i když to je teď stejně zbytečné a byl to jen nástřel něčeho (za ty peníze co jsi dal) ale i se subem.
Radu jsem ti kua dal :roll: platí a JE k věci.
(to je nějaký nový virus nebo co, že lidi neumí číst ? )

Prodat nebo vrátit raději hned, než tě to bude stát ještě víc peněz a koupit 2.0 něco s 8". (třeba bazar)

Pokud máš dost peněz, vyhoď prachy za "kvalitní" subwofer který stojí 4.000.- :roll:
Hrát to nemůže a nebude a budeš nasranej.
Pak to stejně všechno prodáš a budeš kupovat jiné bedny s 8" spodkem.
Fakt jsem to musel znovu psát ?

vasek

Příspěvek od vasek »

TheMachi: prosímtě, to co sis koupil, jsou chrastítka. Dej si je do ložnice/kuchyně/... k mp3 přehrávači nebo tak něco. Alesis MKII One je super volba za málo peněz, to je minimum pro nějaký domácí produkce.

Odpovědět