Dynaudio LYD 7 nebo BM řadu. Rada

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
ball

Dynaudio LYD 7 nebo BM řadu. Rada

Příspěvek od ball »

Zdravím všechny , poprosím vás o názory na studiovky od Dynaudio . Dřív jsem tuto značku slyšel ve studiu (konkrétně bm6a mk1 i 2) a strašně se mě to líbilo.

konkrétně mě zajímají ty novější LYD 7 které mě přijde že jsou za přijatelnou cenu cca 23-24tis v páru .oproti například starším BM6a které jsou stále za cca 50 tis ..to mě přijde hodně přepálené .. a ještě Bm5a MK3 se stále prodávají a vyjdou cca stejně jako ty LYD .. LYD jsem slyšel jen ty maličké 5" a Bm5a jsem taky slyšel před pár lety .
Díval jsem se ,měření nějaký je od výrobce .ale třeba zkreslení se člověk nedozví . U řady BM se člověk ani žádný graf nedozví
..

https://dynaudio.com/professional-audio/lyd/lyd-7

Zajímat se o ty LYD ? Má s tím někdo zkušenosti ?

Chci to na mix/ poslech

Děkuji za názory

ball

Re: Dynaudio LYD 7 nebo BM řadu. Rada

Příspěvek od ball »

Díky . Ještě bych rád nějakou reálnou zkušenost někoho kdo slyšel jak LYD 7 tak BM5A MK3 .( Slyšel jsem LYD5 ale narychlo v prodejně a v regálu zastrčené ...nedokážu moc posoudit pořádně)

Podle toho co jsem četl by mělo hrát dobře oboje . Dokonce jsem četl že LYD 7 je přísnější , neutrálnejsi než BM . Jako poslouchal jsem jen toto srovnání na YouTube ...jako tady to fakt vyzní strašně " hnusně" suše ...ale samozřejmě YouTube ..beru to střízlivě.
chtělo by to v reálu slyšet .. ale i náš je nikde nemají skladem v Uherském Hradišti.

https://youtu.be/QSUJGr5HrGo?si=TOfj9TAvoKxeJKB1

evh86
Vybavení

Re: Dynaudio LYD 7 nebo BM řadu. Rada

Příspěvek od evh86 »

Čus!

S řadou BM5(6) jsem neměl tu čest, avšak od r. 2021 jsem šťastným majitelem Dynaudio LYD-7! :-)

Řeknu to takhle - nemám ještě asi tak vytrénované uši a zkušenosti, abych to mohl adekvátně posoudit. Přiznám se, že jsem se tehdy při koupi studiových monitorů rozhodoval mezi dvěma hlavními značkami a typy: Dynaudio LYD-7 a Yamaha HS-7. Parametrově (čistě na papíře) na tom HS-7 asi nejsou špatně. Nikdy jsem je tedy neslyšel. LYD-7 jsem koupil, pravda, aniž bych je předtím jakkoli otestoval. Přiznám se, že nejenom kvůli (pro mě) lépe znějící značce než současné monitory Yamaha. Připlatil jsem si ve svém případě v podstatě i za design, který se mi nesmírně líbí (byť jde v případě LYD řady "pouze" o dvojité zkosení dvou předních hran jinak klasické krabice). + Ještě k tomu kontrastní bílá a černá barva...

Jinak hodnocení zvuku čistě pocitově:
Zdají se mi jednoduše s rovným EQ - tak, jak by se studiové monitory měly chovat. Středy a výšky umožňují v kvalitních nahrávkách od sebe dobře rozlišit jednotlivé nástroje. Přednes spodních frekvencí zvládají velice obstojně, i když mám klasické 2.0 bez subwooferu. Co mě trochu šokovalo, když jsem se teď zkusmo podíval na stránky Thomanna, že frekvenční rozsah je 55 Hz - 21 kHz. Ale těch 55 Hz je podle mě velký překlep, jelikož jsem si dokonce z doby koupě dělal PrintScreen LYD-7, kde sám Thomann uváděl 45 Hz, což mám za odpovídající. Navíc třeba na Muzikeru je momentálně uvedena tatáž frekvence.
Dále LYD-7 přenášejí neuvěřitelně věrohodně prostorový zvuk (asi největší takový zážitek mám z remasterovaného alba Hysteria od Def Leppard - naprosto fenomenální zvuk bicích!)

Zakončil bych poznámkou na závěr, že jednou se u mě zastavil kámoš muzikant, který dělá vlastní tvorbu, má výborný hudební sluch a spoustu zkušeností... A z toho, jak zněla jeho nahrávka přes moje LYD-7, byl nadšen! A to by neměly samozřejmě vůbec nic přikrášlovat.

P.S.: Mám u sebe pdf s 5 grafy, co se různých charakteristik těchto monitorů týče. Můžu ti poslat.

Odpovědět