Focal 6 Solo BE vs. 8040A vs. A7 vs. BM6A vs. MSP7

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Poshook

Focal 6 Solo BE vs. 8040A vs. A7 vs. BM6A vs. MSP7

Příspěvek od Poshook »

takze ako som slubil male info o dojmoch zo skusania v obchode a po par hodinach doma.

v obchode som porovnaval asi 1h 20min a nizsie uvedene informacie treba brat ako subjektivne a vychadzajuce zo vzajomeho porovnavania tychto piatich parov.

Dynaudio BM6A

+ najviac on your face zvuk - vokaly na BM6A zneli najlepsie
+ velmi konkretny a pevny bas
+ vyborna separacia zvukov - najlepsia z testovanych
- mensi priestor/hlbka
- menej nizsich stredov a akoby Hi-FI prejav - mierny lavor

BM6A ma velmi pozitivne prekvapili a dlho som medzi nimi a Focal vahal.

Adam A7

+ vela detailov vo vyssich stredoch a vyskach
- "maly" tenky zvuk s nadychom krabicovosti (mala krabicka :) )
- absencia plnohodnotnych basovych informacii

Yamaha MSP7

prekvapivo podobny prejav v hornych pasmach ako A7, velmi dobry priestor, celkovy zvuk surovy, stredovy (pozitivne), vacsi zvuk ako A7

Genelec 8040A

velmi podobne ako moje 8030A s mierne vacsim basovm rozsahom hlavne vo vyssich hlasitostiach, ale prisli mi slabsie priestorovo a s mensou bublinou na stredoch

+ detail vo vyssich pasmach
+ slusne basy
- akoby mierny zdvyh na stredoch niekde kolko 500Hz - tendencia ku krabicovosti (ale rozmerovo vacsia krabica ako A7 :) )

Focal SM-6 Solo BE

tieto monitory by som porovnal len s BM6A:

+ velmi prirodzeny a makky zvuk
+ najlepsi priestor z testovanych
+ najvyrovnanejsi frekvencny prejav
+ akusticke skopky a tomy zneli na SM-6 BE najlepsie z testovanych

- menej on your face zvuk
- slabsia separacia
- chybajuci Volume potencak, takze zosiky idu na plne gule a prejavuje sa to miernym sumom

Co som si vyobec nevsimol na Focal, boli ostre vysky, co spominal Kermitak. mozno boli testovane monitory uz zahorene a gulatejsie. osobne som pridaval HF ekvalizerom na Focaloch + 1.5db, aby som dostal v hornych pasmach podobny prejav ako na BM6A.
S pritomnymi sme sa zhodli, ze Focal znie najmakksie a najzamatovejsie a pritom si zachovava vyborny detail.

Co sa tyka celkoveho hodnotenia, kvalitativne rozdiely medzi skusanymi monitormi su ovela mensie, ako som zazil pri kupe 8030A, kedy monitory v cenovej triede pod A7 hrali kvalitativne podstatne slabsie ako monitory nad A7.

Keby som mal porovnat Focal s 8030A teraz v domacich podmienkach na zaklade len tyhto prvych a povrchnych skusenosti, zvukovy rozdiel nie je az taky markantny ako som cakal vzhladom na rozdiel v cene (950,- Euro vs. 1798,-Euro). citelnejsie zlepsenie nastalo v citatelnosti na basoch (kopak vs. basa) a ich proporciach, mierne zlepsenie v detailoch.

Dalsie info doplnim po uspesnom zmixovani najblizsieho projektu.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Uzij si je.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:Uzij si je.
dakujem :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

focal maju na zadnej strane prepinac urovni (symetrika/nesymetrika -10dBu/+4dBu). myslite, ze bude velky problem bezat na +4dBu aj napriek tomu, ze DUET ma na vystupoch nesymetriku? ide o to, ze na +4dBu sice dostavam slabsi vystup ale takmer uplne pretavam pocut sum

delay

Příspěvek od delay »

Na +4db dostáváš slabší výstup? Já mám Revealy na -10db ačkoli celej signál řetězec mám symetrickej.

Jinak výbornej postřeh s tou krabicovostí u A7, měl sem z nich uplně stejnej pocit (ostatně, napsal jsem to velmi podobně v testu) a je to podle mě jejich největší slabina...

A samozřejmě gratuluji k výborné koupi.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

delay píše:Na +4db dostáváš slabší výstup?
to je snad prirodzene, nie?

(ked nie, tak si o tom nieco precitaj, napr tu http://www.sweetwater.com/sweetcare/summits/dB.php)
jihad on riaa & soza.

delay

Příspěvek od delay »

Nevim no, nikdy jsem to nestudoval, prakticky každej můj komponent měl nebo mám přepínač -10db nebo +4db a zvuk se podle toho rozhodně chová. Nikdy jsem neměl hlasitost (pokud se bavíme o hlasitosti a ne no něčem jiném) menší na +4db oproti -10dB... Asi je to věc sym./nesym. propojení...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Huh... to je prece jasny, ze kdyz do +4dBu zapojim -10dBV, bude to slabsi. Kdyz zapojis +4 do -10, bude to naopak. Co to resite? :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:Huh... to je prece jasny, ze kdyz do +4dBu zapojim -10dBV, bude to slabsi. Kdyz zapojis +4 do -10, bude to naopak. Co to resite? :)
otazka znie, ci to okrem urovne nejako neovplyvni aj kvalitu signalu

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Poshook píše:
Kermitak píše:Huh... to je prece jasny, ze kdyz do +4dBu zapojim -10dBV, bude to slabsi. Kdyz zapojis +4 do -10, bude to naopak. Co to resite? :)
+4 do -10 by mohlo, prebudis to, opacne by nemelo (imho neni duvod, akorat ti vzroste sum, protoze to budes muset vic zesilit)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:
Poshook píše:
+4 do -10 by mohlo, prebudis to, opacne by nemelo (imho neni duvod, akorat ti vzroste sum, protoze to budes muset vic zesilit)
praveze sum ide dole. ak na bednach prepnem z -10 na +4, sum samotnych monitorov ide vyrazne dole. samozrejme klesne aj uroven signalu ked pojdem zo zvukovky -10 do monitorov +4, ale stratenu uroven mozem dohnat na strane zvukovky, takze vo vysledku je to z pohladu sumu podstatne lepsie ako z -10 do -10

delay

Příspěvek od delay »

Aha, tak už sem v obraze, asi sem si něco blbě vyložil... Sorry.

Odpovědět