Focal sm9 a Trio6b vs Opal vs O310

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
TOM-Thak

Focal sm9 a Trio6b vs Opal vs O310

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
nemate nekdo zkusenost s focaly sm9 / trio6b a k&h o310?

Rad bych je nekde poslechl u nekoho ve studiu nejlepe.

Budu mit pujcene Opaly, tak je otestuju u sebe v mistnosti.

Dost me zajima proc vsichni v elektronice maj bud sm9 nebo opal a logicky mi tam spadaj cenove i o310 A.

Diky za nazory / zkusenosti

biscuit

Re: Focal sm9 a Trio6b vs Opal vs O310

Příspěvek od biscuit »

vsichni v elektronice - to jsi myslim hodne prestrelil :-)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Sorry, myslel sem hodně lidi v elektronice v současné komerci ala EDM apod. jen mě zajímalo, jestli to jen neni velká bublina / reklama a rád bych si je poslechl. Pak vídám Opály, které jak už jsem psal, budu mít půjčené a sem tam Genelecy 8050.

m4x

Příspěvek od m4x »

Pár důvodů pro pořízení Focalů... SOS review http://www.soundonsound.com/sos/jan13/a ... al-sm9.htm Spíš než srovnání s 2-pásmy bych řešil srovnání s monitory Kii THREE nebo třeba Barefoot MM45. 2-pásma vs. 3-pásma je hlavně o preferencích.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Opaly jsou dost poruchovy btw, co jsem tak slyšel.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Uz sem to tu cetl tu poruchovost, tak se jich taky bojim... me hodne zaujaly ty Trio 6.. ale zas je to novinka nezajeta.

matucha

Příspěvek od matucha »

Na muj vkus maj Opaly moc vyzrany stredy nekde od 200Hz do 1khz (ale uz je to davno, takze ten rozsah muze byt jinej) a na svoji velikost dobrou reprodukci basu. Nekomu to ale muze vyhovovat nebo si zvyknout. Z majitele tech beden "lezly" kupodivu docela deravy veci okolo 500hz a daval vetsi duraz na plochy a dalsi konstantni zvuky oproti bicim a transientum. Pak si koupil velky quested a nastala dost promena v hodne svalnaty bici a tak trochu souboj s agresivitou okolo 2-4khz. Takze prikoupil maly geithainy, ktery mu pomohly tu agresivitu lip rozeznat. Rozdil tech jeho mixech byla ale obrovskej a nektery jsou fakt hodne supr ted.

Kratce jsem slysel amphiony two15 a s tema bych dokazal zit. Maj dobrej impulz, ale nejsou tak tuhy jako stary adamy (ktery maj taky dobrej impulz ale za cenu utazenosti na basech). Frekvencni rozsah maj amphiony jak velky bedny, stejne tak dynamiku pri rozumny hlasitosti. Taky mi prislo, ze je jim dobre rozumet - v momente, kdy neco nefunguje je pomerne zrejmy co a kde. To ma na svedomi ten impulz rek bych.
Zli hifi jazykove tvrdi, ze jsou poskladany z dost levnejch beznejch menicu, ale to asi leccos. Na me pusobily zpracovanim jak svycarsky hodinky.

Pred casem se u me stavoval Ecson a nekolikrat za tu navstevu zopakoval "kup si APS", ze na nich ted posledni dobou smichal vsechno a ze je ma moc rad. Tak treba na jeho radu nekdo da ;).

O300 na me byly moc steril a nebavily me vejsky. Ale urcite jsou to jedny z hodne dobrejch beden. O310 nejspis budou aspon v necem lepsi ;).

Fokaly jsem nemel tu cest slyset zadny.

Brooklin me prekvapil tim, ze pry na klubovy scene hodne lidi pouziva adamy, protoze je tezky z nich dostat dobry basy a nutej k velky obezretnosti v agresivnich pasmech. Takze to pak v klubu pri velky hlasitosti neboli a dobre basuje. Me vzdycky prisly spis zamereny na rock a mixy tezky ve stredech (zkresleny kytary/vokaly).

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2matucha: Diky za shrnuti! Ja mam ted ty APS, co Ecson, ale proste mi na nich neco nesedi. Jinak jsem ted daval kamaradovi s opalama neco na test ve stopach a vylezl z toho prekomprimovany zvuk, ktery se na opalech da, ale na APS vubec. Tak nejak na tech APS je slyset ta komprese fakt hodne, ale ty Titandome mi proste unavujou usi kdyz treba delam celej den i pri docela nizky hlasitosti. V tomhle BM6a Mk1 od Dynaudia byla zatim nej bedna, co sem mel na prijemnost vysek. Adamy jsem mel jen A7 a A7x a pocitam, ze vejsky budou charakterove mit vsichni "metalicke". Nicmene Opaly budu mit tyden pujcene, tak srovnam s APS. Me by se libilo neco landscape tj. nalezato vyrobena bedna - chtel bych to testnout a i kvuli mistnosti by sem se tam s tim lip vesel. Ono v CR Focaly asi moc lidi nema...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

tom: je to slovickareni, ale adami vejsky bych metalickejma diky ribbonu nenazval; naopak - jsou spis 'papirovy'. je to prave ta polarizacni vec na nich, kvuli ktery je nekdo nemuze citit, a diky niz je druha skupina miluje (ja sem ta druha, na elektroniku mi prijde super slyset zvuk takhle rozkrajene do pasem, treba na posouzeni vrchniho obrysu transientu).

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Asi si to chce vzit do mistnosti a poslechnout. Ja sem po A7 mel BM6 a nemohl sem je citit a ted naopak, ale je to i vec zvyku. Zajimalo by me jestli ta vyssi liga adamu ma stejny charakter vysek jako ta nizsi trida ala A7. Cekal bych, ze to nebude stejne.

Odpovědět