a tak netrvalo dlho a kupil som tohto fesaka (Focal XS 2.1 desktop system za 450,- Euro)

jeho prakticke vyhody:
- solidny vykon (70 + 2x30)
- freq. response 39-150 / 150-20000
- Burr-Brown DAC (takze nemusim mat k notebooku ( hackintosh PC Lenovo s 10.5.6) kvoli playbacku ziadnu zvukovku - automaticky bez instalacie bezi cez Core Audio s excelentnymi latenciami - pripojenie cez USB)
- dobre vyzera
- vyborne hra
Zvuk:
Zvuk som porovnaval priamo s "velkymi" solami a prisiel mi charakterovo velmi podobny - vyborny priestor, slusna separacia, podobna celkova farba. poznatelny rozdiel bol vo "velkosti" zvuku. nastroje a vokaly mali cez XS mensi objem a chybalo kapanek maso, takze hrali viac sterilne. velmi ma prekvapilo basove podanie, ktore podla mna nema v tejto cenovej obdobu. basy hrali plno, ale pritom velmi konkretne, basa/kopak uzasne citatelne, jednoducho basove pasmo "pisalo".
v stredoch bolo malicko citit nedostatok nizsich stredov 200-300, co je pravdepodobne dan za 2+1
titanove vysky hrali vyborne s velmi slusnym detailom, aj ked v porovnani s SOLO trosku spicatejsie (ale nie neprijemne)
http://www.my-hiend.com/leoyeh/2009b/1976.pdf

Celkovy dojem za tu cenu vyborny, odporucam vsetkym, ktori maju hlboko do vrecka a uvazuju nad nezmyslami typu behringer, krk RP6 a pod...
Ti, ktori nemaju Mac, mozu vyuzit AUX linku, ktora obchadza vstavany DAC