Focal XS 2.1 system za "malo" penazi

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Poshook

Focal XS 2.1 system za "malo" penazi

Příspěvek od Poshook »

kedze v poslednej dobe dost casto travim volny cas mimo bratislavu, rozhodol som sa urobit si na onom mieste male provizorne pracovisko. kedze doma mam Focal Solo 6 Be, rozmyslal som nad alternativou, ktora by mi za malo penazi poskytla aspon "pribliznu" hodnotu.
a tak netrvalo dlho a kupil som tohto fesaka (Focal XS 2.1 desktop system za 450,- Euro)

Obrázek

jeho prakticke vyhody:

- solidny vykon (70 + 2x30)
- freq. response 39-150 / 150-20000
- Burr-Brown DAC (takze nemusim mat k notebooku ( hackintosh PC Lenovo s 10.5.6) kvoli playbacku ziadnu zvukovku - automaticky bez instalacie bezi cez Core Audio s excelentnymi latenciami - pripojenie cez USB)
- dobre vyzera
- vyborne hra

Zvuk:

Zvuk som porovnaval priamo s "velkymi" solami a prisiel mi charakterovo velmi podobny - vyborny priestor, slusna separacia, podobna celkova farba. poznatelny rozdiel bol vo "velkosti" zvuku. nastroje a vokaly mali cez XS mensi objem a chybalo kapanek maso, takze hrali viac sterilne. velmi ma prekvapilo basove podanie, ktore podla mna nema v tejto cenovej obdobu. basy hrali plno, ale pritom velmi konkretne, basa/kopak uzasne citatelne, jednoducho basove pasmo "pisalo".

Obrázek

v stredoch bolo malicko citit nedostatok nizsich stredov 200-300, co je pravdepodobne dan za 2+1
titanove vysky hrali vyborne s velmi slusnym detailom, aj ked v porovnani s SOLO trosku spicatejsie (ale nie neprijemne)

http://www.my-hiend.com/leoyeh/2009b/1976.pdf

Obrázek

Celkovy dojem za tu cenu vyborny, odporucam vsetkym, ktori maju hlboko do vrecka a uvazuju nad nezmyslami typu behringer, krk RP6 a pod...
Ti, ktori nemaju Mac, mozu vyuzit AUX linku, ktora obchadza vstavany DAC

Pytkin
Moderátor

Re: Focal XS 2.1 system za "malo" penazi

Příspěvek od Pytkin »

zaujimava je tam ta podpora Iphone/Ipod ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

tak pozeral som lepsie ten manual a vyzera to tak, ze to ma aj priamu podporu pre Windows, takze kvalitny DAC sa da vyuzit aj tu

kexik

Příspěvek od kexik »

200-300Hz ubytok nie je dan za 2+1 ale za debilny sub, ktory nie je front throw. a bacha, dost pri tejto konstrukcii zalezi, na akom povrchu a ako daleko od dalsich kolmych povrchov sub stoji.

Triplespace

Příspěvek od Triplespace »

Po pripojeni na bezne PC dochadza k nejakej strate? Nie je to urcene primarne iba na mac pc ?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Triplespace píše:Po pripojeni na bezne PC dochadza k nejakej strate? Nie je to urcene primarne iba na mac pc ?
ma to drivery aj na win platformu, takze to funguje rovnako ja na mac aj na pc

Triplespace

Mal by som o ne zaujem pisal si ze cena 450€ kde si ich kupil? Zatial som nic pod 480€ nenasiel.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

poshook: kazdopadne diky, ze sis s tim dal praci. nejdriv jsem se blbe usmival, ale kdyz jsem si precet tvoje zavery, zacal jsem to brat seriozne ;)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

No já právě chci koupit KRK RP6 ... Ty focal jsou tedy lepsi volba ? to se mi moc nechce věřit, slyšel jsi obojí ?

Jdou tam připojit i sluchátka ?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ekeaze: ja som XS 2.1 porovnaval len s vecami v trosku inej lige (Solo 6Be a S3A), takze to moje vyjadrenie z uvodneho prispevku nebolo najstastnejsie, pretoze neviem, ako by sa v rovnakom porovnavani drzali prave napriklad RP6. Je mozne, ze by to bolo podobne. S odstupom casu myslim, ze XS hraju podobne ako priemerne low end monitory a mozu byt celkom zaujimavou alternativou. treba samozrejme pocut

Triplespace

Poshook pisal som ti ohladne tych repro som z BA. Mozes mi napisat na mail (sz ti nejde pisat) simonskula@chello.sk za kolko by si ich bol ochotny predat?

Odpovědět