Genelec 6010A

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
STi

Genelec 6010A

Příspěvek od STi »

Hladal som tu na fore ale nepodarilo sa mi o nich nic najst. Pomaly prichadza leto a budem sa casto pohybovat mimo domu/studia a chcel by som vediet ci tieto mini prenosne genelecy mozu aspon ciastocne nahradit vacsie monitory na tvorbu-mix. Celkom ma laka predstava ultra prenosneho "studia" a moct tvorit vsade kde chodim :) Mate s nimi niekto skusenosti?

Diky

ta spratnost sa mi naozaj velmi paci
FB | SC | T

Pytkin
Moderátor

Re: Genelec 6010A

Příspěvek od Pytkin »

mam ich v praci asi 20 .. mixovat by som na ne nechcel .. ale na to ake su male hraju celkom v pohode ..

STi

Příspěvek od STi »

20? :shock: na co ich vyuzivate?

Je mi uplne jasne ze od nich nemozem cakat nieco extra ale vyuzival by som ich na kreativnejsiu cinnost, urcie nie na nejaky presny mixing.
Skor by ma zaujimalo ci sa mi ich vobec oplati kupovat alebo na cestach zostat skor len pri sluchadlach ako som to robil doteraz.
A ako su na tom vo svojej cenovej relacii, ci su zvukovo hodne svojej cene (200e/kus) alebo na to ako hraju su dost predrazene?
FB | SC | T

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dve mame namontovane v prenosovom voze , 2 su mobilne v kufri , po dve v kazdej rezii .. po 5 na surround v dvoch reziach , dalsich 5 ako "domace kino" v kancelarii .. kukni na www.media-planet.sk do galerie ...

nehraju zase ze uplne zle .. na to ake su male , maju neuveritelne basy .. ale na pracu by som si roznodne vybral KRK VXT4 .. to je ale 279 EUR/ kus .. A asi su aj vacsie .. Ale na nich by som si vedel predstavit pracu ..
http://www.on-board.sk/KRK-vxt4-products-727-23.aspx

STi

Příspěvek od STi »

mam VXT8 takze verim ze VXT4 su tiez super, ale uz niesu ani zdaleka take prenosne ako tieto genelecy ktore sa daju vopchat do "vrecka"
dobre basy su pre mna len vyhoda, ja vlastne riesim len to ci posluzia lepsie ako sluchatka alebo su to len vyhodene peniaze.
ale tak ci tak ich budem musiet ist niekedy vypocut

dakujem ti teda pekne za objastnenie :)
FB | SC | T

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ak si v Bratislave , alebo v okoli , dojdi si ich vypocut .. ja myslim ze lepsie ako sluchatka , to urcite je ..

STi

Příspěvek od STi »

tak to som potreboval pocut :)
v BA praveze niesom, ale teraz aspon viem ze ked budem tak si ich vypocut pojdem. diky
FB | SC | T

RoboF

Příspěvek od RoboF »

Cau Pitkin, prave tiez teraz riesim nakup novych monitorov do svojho home studia a rozhodujem sa medzi Genelec 6010 + subwofer 5040A alebo KRK VXT6 ale bez subwofera. Genelecy kazdy chvali, ale pocul som aj kritiku na unavne vysky (ze dlho pri dlhsom pocuvani su unavne). Cenovo mi vychadza Genelec 6010 so subwoferom cca 800 EUR a KRK VXT 6 bez subwofera na 740 EUR. Miestnost mam cca 16m2. Vies mi pls helfnut ?
Vdaka. Robo Zatko

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Nazdar roberto ... Ak chces , dojdi si 6010+sub ku mne vypocut do prace... Zavisi na co to chces... Na miesanie hudby aja by som isiel ucite radsej do krk vxt6... Tie si vieme vypocut u huberta v onboarde... Ak by si moc chcel , mozme ich od neho zobrat a sprvit porovnanie... Ale rozumne by ich bolo aj uneho kupit :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : ja uz som kupil VXT-4 :)

RoboF

Příspěvek od RoboF »

Cau Pitkin,
dik za radu. Ano, chcem to na miesanie a master.
Asi by som niektory den dobehol, ked sa utrhnem z roboty, pozriet tie genelecy.
Ale i tak som trocha viac nakloneny myslienke kupit KRK... :) R.

kexik

Příspěvek od kexik »

inak aj Adam ma take male krpce...
http://www.adam-audio.com/en/multimedia ... nical-data
ale su asi predsa len vacsie...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Na mastering ani omylem.

Odpovědět