už delší dobu uvažuji o koupi sluchátek hd 650. Nyní mám zvukovou kartu Focusrite Scarlett 2i2 2nd gen, sluchátka Sennheiser hd25 (70ohm) a studiové monitory M audio bx5.
Sennheiser hd650 už mají ohmů 300 a dočetl jsem se, že je potřeba dokoupit sluchátkový zesilovač. Zde nastal první problém a to ten, že moje zvuková karta má jen 2 outputy a ty nyní využívají poslechové monitory. Řešení by bylo koupení zvukové karty 2i4, kde by outputy 1 a 2 byly monitory a outputy 3 a 4 do sluchátkového zesilovače a poté do sluchátek.
Ovšem jsem se dočetl jeden problém a to ten, že Windows u této zvukové karty nerespektuje outputy 3 a 4, čili bych mohl sluchátka používat pouze uvnitř DAW a co se týče poslechu na youtube, spotify apod., tak jsem nenašel zatím na internetu řešení. (Ano, nějaké routovací programy, které by ošálily windows, ale takové řešení se mi nezdá elegantní.)
Má otázka tedy zní, jak docílit poslechu jak na monitorech, tak na sluchátkách (stačí přepínat A/B, nepotřebuji, aby to hrálo naráz). A také třeba nějaké kompletní řešení "audio interface, headphone amp, HD650". Přepokládám prodej mé dosavadní 2i2, ale je pro mě docela důležitý faktor vzorkovací frekvence 192khz kvůli sound designu a také nízká latence pro nahrávání. A také budget max do 15 000, kde sluchátka ukrojí 8 500.
Předem děkuji za rady
EDIT: Napadlo mě, že by se headphone amp dal zapojit do sluchátkového výstupu už u té mojí Scarlett 2i2. Problém je ten, že tento output je zesilován, čili dvojnásobné zesilování postrádá smysl. Na druhou stranu, kdybych ho měl třeba jen na 15% a zbytek zesiloval samostatným sluchátkovým zesilvačem, nenabízelo by se to jako řešení? Příjde mi to trochu jako prasárna