Impedance vs hlasitost_doporučení

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
bluenite

Impedance vs hlasitost_doporučení

Příspěvek od bluenite »

Prosím o doporučení sluchátek s parametry:
-domácí poslech
-kolem uší
-otevřená nebo uzavřená konstrukce
-klasická hudba/new age/jazz (více tichá než hlasitá)
-neutrální zvuk
-nepotřebuji sluchátkový zesilovač
-ne bluetooth/wifi, ale může být jako volba
-co nejlehčí - pohodlí pro delší použití
-cena do 400usd

Předpokládám, že nižší impedance sluchátek znamená větší zkreslení při vyšší hlasitosti a naopak, vyšší impedance je potřebná u hlasitější hudby, kterou tak jako tak neposlouchám.
Obecně pozoruji, že s věkem (61let) se ztrácí vnímání vyšších frekvencí a vnímaný zvuk je plochý, ale to je jiné téma. Mohlo by se na to hodit něco od AudioTechnica nebo Sennheiser, nebo podobný střed?
Může se k tomu někdo vyjádřit? I k té impedanci?

díky za rady a doporučení
Petr

biscuit

Re: Impedance vs hlasitost_doporučení

Příspěvek od biscuit »

Ollo Audio S5X - mohu eventuálně uvolnit na prodej (top stav, nekuřácké a čisté prostředí a jemné a pečlivé zacházení). Nebo ještě o špetku lepší Ollo Audio X1 - ty ale neprodám (používám oboje, abych nemusel pořád nosit sluchátka s sebou).
Jen nejsou lehká, odporuje to v podstatě i jejich filozofii. Pro mě je tenhle parametr vlastně zavádějící, protože je hodně relativní.

bluenite

Příspěvek od bluenite »

tj jsou použitá?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Myslíš, že kdyby byla nová, že bych psal něco o stavu? :-) Ano. Kupoval jsem je loni v lednu. Sluchátka používám spíše sporadicky, 95 % času jsem na monitorech. A navíc jsem si přesně po roce koupil ty X1 a S5X mám v kanceláři, kde jsem tak jednou za týden a většinou stejně není na poslech čas (takže bych je dokázal oželet). Mají nahráno troufnu si říct do 50 hodin.

vasek

Příspěvek od vasek »

biscuit: Já bych měl o ty sluchátka zájem. Ale nejde ti posílat zprávy.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

;-)

jammix

Příspěvek od jammix »

Nikdy som sa impedanciou moc nezaoberal , niesom moc sluchatkový typ , ale ked si vyberáš slúchatka na hifi kvalitný posluch tak impedancia je zrejme vyššia a štúdiové slúchadlá majú nižšiu aby boli hlasnejšie kedže ich potrebuješ pri monitorovaní na bicích, speve, gitare atd. Ja mam len na monitoring Senn HD380 pre nahravanie gitary a basy 50 Ohm , na bicie som mal lacné superlux lepšie tlmene 60 Ohm. Mimochodom Senn HD 380 sú velmi komfortné, náušníky sa ani nedotýkajú uší. Určite Sennheiser má modely s tak komfortnými náušníkmi , modely pre HIFi. len nevim konkretne. 8)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

bluenite píše:
18 kvě 2025 12:25
...
Obecně pozoruji, že s věkem (61let) se ztrácí vnímání vyšších frekvencí a vnímaný zvuk je plochý, ale to je jiné téma.
...
:D
Ja koncim na 14,5 kHz a do 60tky mi este nejaky cas chyba...

Odpovědět