Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt ?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt ?

Příspěvek od vecerka » 26 pro 2013 00:14

Zdravím všechny potřebovak bych takovu "radu " vysvetleni ohledně Crosoveru na subwooferu .. mám studiový sub ( Behringer B2092) který má pevně nastavený (v papírech) High-cut filter 85 hz (24db/oct) takže nejde nijak ladit OK ..

... to je mě jasné sub ořeže "monitory" a od 85 hz dolu k udavanym 32 hz basové pasmo převezme . OK,dále je napsano v manualu Subharmonic filter 33 hz (18 db/oct) ... To je co za udaj ?? že níž to nepusti signaly ?
No a ted k mym bednám Mám M audio kde se da vzadu nastavyt 100,80 nebo 37 hz ...což je jak vlastně bez omezení . Takže mám to nastavyt na tech 80 hz ne ??? Nebo to nechat na tech 37 tedy bez omezeni...ptam se proto že jsem kdesi v muzikusu cetl na tema subu že se to ma nechat bez omezeni ...ale nejsem si jisty tak se psalo jeste o nejakym jinym "propustu .... ted fakt uz nevim . Co je tedy spravne jak to nastavy diky za vysvetleni . jsem zacatecnik tak pleas nejak polopaticky :) diky moc

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od Pytkin » 26 pro 2013 00:24

no ze od 33 Hz smerom dole ma filter (so strmostou 18dB/oct) .. takze subharmonicke neposiela do toho subu ..

na maudio bednach nic neorezavaj .. subwoofer to uz odreze , takze tam signal nepojde ..

vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od vecerka » 26 pro 2013 00:26

ok takte nechat na 37 hz (bez omezeni ) na tech M audio ok diky moccc
ps:Me se to prave nezdalo ...strasne ubyly basy kdyz jsem tam dal tech 80 hz...:)

vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od vecerka » 26 pro 2013 00:29

Pytkin : prosimtě ještě takovou informaci - Když jsou repraky v serii ( pripad toho behringeru) 2 x 8 " repro . je vždy nutné aby měli spolecnou ozvucnici ??? asi jo ze ...?nebo muzou byt teoreticky 2 suby ?? Uvazuju o vymene repro (mám doma dvě nevyužite "budky " suby s repro )
ps :ty behringer repro..... 8 " na sub myslym ze dost malo.... a s kvalitou to nebude moc slavny..Zesik bych nevinil ten se zdá ok .. ten nejakych cca 150w má podle technika co jsem mu to ukazoval )
a taky ta konstrukce hlavne (Band pass.) je na muziku pry nevhodna ..tupý nijaky bas co jsem to tak zkousel to je fakt .....
Co tak sleduju ty levný Suby asi žádna slava a prinos nebudou .. ty 8 propadne 10".....nevim .. slysel jsem jen Krk 10" sub . No asi by se to chtelo poohlidnout po nějaky 12" a taky poresenou a vetsi mistnost...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od Pytkin » 26 pro 2013 00:54

mozes mat kludne 2 suby .. vseobecne sa hovori ze staci jeden , ze nevnimas jeho postavenie , ale aj tu na fore sa to preberalo a niekto pisal ze to je citit .. 8" mi na sub pripada malo .. ja som pocul tento http://www.zvuk.sk/produkt/dynaudio-pro ... 02748.html a ten je fakt dobry ..

Obrázek

vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od vecerka » 26 pro 2013 01:13

jj dynaudio -kvalitka verim ze je super . Jinak vím že múžou byt i 2 suby a podle nekoho je to fakt lepsí ale jestli v mém pripade v jedne ozvučnici 2 repro v serii jestli muzu ty repraky "rozpojit" proste 2 budky a v kazde 12 " značky SEAS . Zachoval bych v podstate jen ten Behringer zisilovac. ptotoze je to všechno XLR ---a u Hifi subu kdybych chtel tak bude problem se zapojenim cinch ....
kdyz jsou v serii repra v jedne ozvucnici muzu je dat do dvou ozvucnic ? nebude to problem .. onó ty repra jsu tam 2 k vuli citlivosti plus 3db pokud to chapu spravne , podle knizek co jsem nastudoval tak repra v serii by mela sdilet stejny objem bedny a co nejvic u sebe ..


ps: Co si myslys osobně o Basreflexu u stud.subu .... Jak jsem tak četl všemožné ,..tak je to pripad do pripadu ...nektery vyrobve voli basreflex -Adam audio atd atd . nekteri pasivni membranu ... jiny uzavrenou ozvučnici Dynaudio..... ja bych to asi spis uzavrenou pry mensi zkreslení ale nebude to hrat "tak odspoda" tak me to bylo řečeno ve firme Dexon . Ale když je ten natrubek pry dobře spocitany vyladeny tak je to prinos....nevim no asi prni poslechnu uzavrenou a kdyztak dira se do toho dá udelat vždycky a nechat si to odladit ....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od Pytkin » 26 pro 2013 03:27

netusim ako tie dve repra spolupracuju .. hraju nejak proti sebe ? ako su tam umiestnene ?

co sa tyka bassreflexu .. tak moj osobny pocit je , ze je lepsie , ked bassreflex neni .. to je pripad prave toho dynaudio subu , co som dal ako priklad .. ten som pocul a hra super konkretne .. ziadne dunenie atd .. a tak by to malo byt .. bassreflex vzdy len pridava nieco , co ta bedna nestiha zahrat ..

vecerka
Příspěvky: 39
Registrován: 05 lis 2013 15:51

Re: Jak je to s Crossoverem u Subwooferu ???jak to nastyvyt

Příspěvek od vecerka » 26 pro 2013 13:30

Jj souhlasim .taky mám takový pocit s tím basreflexem. Jinak ty repra jsou normálně vedle sebe .

Odpovědět