lupáni v repro

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

lupáni v repro

Příspěvek od bokonon » 28 zář 2008 12:36

Snad zase nepíšu nějaké stokrát profláklé téma. Mám studiovky KRK RP6, v posledni době mi semtam za pár minut hlasitě lupne v jedné bedně, ať už něco hraje nebo je jen zapnutá. Zkoušel jsem přehodit audiokabely, ale výsledek stejný. V čem to může být? Je špatná bedna?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 28 zář 2008 12:40

Nelupe to treba kdyz sepne lednicka nebo nekdo zapne nejakej spotrebic? V tom pripade by ti pomohla pracka... (elektriny samozrejme :))

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 28 zář 2008 13:38

lupe to proste stale zhruba jednou za 5min, jeste jsem nemenil kabel od elektrilky, treba je spatny, nevim ... tak jsem je prohodil a lupe stale stejna bedna :/

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 28 zář 2008 15:06

Lupe i kdyz do nich nejde signal..? zapoj tu konkretni bednu jen tak do elektriky bez zadnych dalsich kabelu ve vstupech.. jestli bude lupat, mas jistotu v bedne, pripadne v elektrice (ktera to ale zrejme nebude, protoze ta pravidelnost je nejaka divna)..

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 01 říj 2008 10:44

prehodil jsem levy a pravy monitor a lupe stale pravy kanal. to znamena, ze chyba nebude v konkretnim repro. asi nebude ani v kabelech. muze to byt zvukovkou?

pozn: pokud jedou monitory s odpojenym audiokabelem nelupe nic.

pozn: sila lupani zavisi zrejme na hlasitosti zvukovky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 říj 2008 13:22

co mas na vstupe zvukovky?
podla toho co hovoris monitory to nebudu
za podobne lupance mozu but sracky v sieti ale to by lupali oba kanaly, alebo vadny elektrolyticky kondenzator v signalovej ceste. druhy variant je zaludna vec

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 01 říj 2008 15:55

jj.. souhlas.. monitory bych teda vyloucil, neni co resit..
Pokud mas na zvukovce vice vystupu, zkus mit monitory chvili v jinem, nez doposud..
Tim bychom mohli odstranit podezreni na spicky v siti..

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 01 říj 2008 16:05

na vstupu je momentalne jen jeden midi kabel (pri prehravani hudby neaktivni). s temi vystupy - to bych vyzkousel rad, ale to bych musel sehnat redukce. momentalne jsou napojene pres TRS. zvukovka je EMU 0404 USB.

pozn: ty RP6 jsou vedeny pres KRK RP10 subac, to jsem zapomnel uvest. (takze je zkusim napojit i primo).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 říj 2008 17:43

tak to bude sub... vyhybka v sube, presnejsie...

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 01 říj 2008 17:47

kexik píše:tak to bude sub... vyhybka v sube, presnejsie...
to je nemile to je jedina vec co nemam v zaruce :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 říj 2008 18:03

ked vrazis sluchatka do zvukovky, pocujes to v nich?
co sa stane ked vyradis sub?

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 01 říj 2008 18:04

kexik píše:ked vrazis sluchatka do zvukovky, pocujes to v nich?
co sa stane ked vyradis sub?
ja na to mrknu a dam vedet ;)

bokonon
Příspěvky: 54
Registrován: 14 pro 2005 18:26

Příspěvek od bokonon » 06 říj 2008 18:49

takze na sluchatkach lupani neni (sluchatka nelupnou kdyz pravy monitor lupne)
pri vypojeni subwooferu jsem lupani nezaznamenal asi pul hodiny (ale neco mi jednou luplo hodne slabe a vysoko, hadam, ze jen nejaka nahoda).

usuzuju, ze je to teda v subwooferu ve vyhybce. da se tohle eventuelne opravit v servisu? jinak diky za pomoc ;)

EDIT: tak necekany zvrat. shodou okolnosti jsem se vcera dozvedel, ze brachovi ve vedlejsi mistnosti delaji repraky uplne to same (jemu lupou repro i sluchatka). vsecko mame napojene na stejne fazi. hadam, ze pri zapojeni subwooferu dojde k nestabilite? napojim ho na jinou fazi a uvidim.

EDIT: tak bohuzel nenapojim, tam kde to mam je jedna faze takze momentalne pat :)

EDIT: takze to lupe u brachy, i kdyz mam vse vypnute, proste roz*ebana sit, netusim. ale diky za reakce!

Odpovědět