Midfield monitory nebo třípásmovky

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Midfield monitory nebo třípásmovky

Příspěvek od Martin » 14 led 2008 18:51

Poohlížím se po větších monitorech, které by nahradili moje ASP8.
Cena by neměla převýšit 70tis.

Zvažoval jsem:
ADAM P33A, Focal Twin 6Be, Genelec 8050A, Emes Blue a to je zatím vše.
Postupně jsem vyloučil AdamP33, protože když přepli na Dynaudia BM6, nebylo o čem mluvit, přes své malé rozměry zahrály BM líp.
Vyloučil jsem bohužel i Focaly (pro které jsem si vlastně k thomannovi jel), protože jejich výšky jsou pro mě nezkousnutelné. Z toho jsem byl dost smutnej, obviňoval jsem thomannovce, že je mají špatně umístěné - ať mi je dají jinam, ale řekli mi, že je zkoušeli v několika místnostech a jejich skoro až "řezavé výšky" jsou pro tento model typické. Vzhledově vypadají fantasticky, krásnější bedýnky asi neznám. Takže Twin 6 jsem bohužel ze seznamu vyloučil.
Nejlépe "pro mě" hrály G8050, přestože dvoupásmovým 8" moc nevěřím. Tyhle G8050 jsou absolutně jiné kafe než cokoliv z předchozích zmiňovaných, o ASP8 ani nemluvě.
Emes Blue neměli, tak jsem poslouchal menší Violetty- parádní bedny (něco jako BM6A).

Byl by ještě nějaký typ do 70Kč?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 14 led 2008 19:01

kousicek navrch a mas k+h o300... ty ti daj vsechno co dynaudio jen vic a neutralnejc (jestli to dava smysl)

poslouchal si to z ty jejich monitorovy steny smrti nebo separe v mistnosti na stojanech? vono to umisteni dela fakt divy s basama... 10cm vedle hraje stejna bedna uplne jinak.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 14 led 2008 20:06

Tak za mne bud samozrejme BM6A, nebo BM12A, BM15A pripadne APS AEONy. Vsechno k slyseni u mne v Audiopro, pripadne k zapujceni po domluve.
Jinak ty K+H O300D jsou o hoooodne velkej kousicek penez navrch ;-))) (Price: $3,395 each ... a to je z americkyho serveru takze bez DPH)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Re: Midfield monitory nebo třípásmovky

Příspěvek od Ctirad » 14 led 2008 20:19

Martin píše:Vyloučil jsem bohužel i Focaly (pro které jsem si vlastně k thomannovi jel), protože jejich výšky jsou pro mě nezkousnutelné. Z toho jsem byl dost smutnej, obviňoval jsem thomannovce, že je mají špatně umístěné - ať mi je dají jinam, ale řekli mi, že je zkoušeli v několika místnostech a jejich skoro až "řezavé výšky" jsou pro tento model typické.
To mě dost překvapuje. Focaly v Hifi bednách mám celkem naposlouchané (dokonce mám myslím ve svých bednách i stejný výškáč, co je v těch Twin6) a právě výšky bych charakterizoval jako řekněme nenápadné, ale maximálně precizní s obrovským množstvím detailu. Navíc to může člověk poslouchat hodiny a neunaví si sluch.

Nebylo třeba spíš zdrojem signálu? focaly jsou dost háklivé na celý řetězec a všechny jeho chyby jsou na nich hned slyšet. Řezavé výšky by mohly ukazovat na nekvalitní DAC.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 23:22

Ja by som dal hlas este Dynaudio Air 6.. Mozno bude treba nieco doplatit .. Zase to ale umozni ine veci , ktore ostatne analogove repraky neumoznuju ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 15 led 2008 00:22

O300 (ne O300D) mně vychází na 90 litrů a to už je na mě moc, to by mě žena rovnou zabila.
60-70 snad ještě snesu, to bude jen větší výprask a po týdnu snad začnu slyšet alespoň na jedno ucho.

Do této kategorie se ještě vejde G8050 (ty zatím vedou), Emes Blue (Violett mě dostaly, a malé Pink jsou naprosto neuvěřitelné 5") oboje mají u thomanna). Adamy P33 a Focal Twin (ještě je a další cca za měsíc pojedu jednou poslechnout v jiné místnosti, ale thomanovci mě ujišťovali, že jiné to opravdu nebude, že je zkoušeli důkladně, ale i přes toto "specifikum" se prodávají skvěle). Co je pro jednoho nevýhoda, může být pro druhého klad.

Takže z Midfieldů monitorů do 70 litrů je to vše?

BM12A, BM15A - slyšel jsem, ale to už mi nepřišlo o tolik lepší než ASP8, na kterých teď dělám. Já jsem ten rozdíl vnímal opravdu minimálně.
APS AEON - tak to slyším prvně. U nich bych se ale bál asi jedné věci: kdybych je chtěl(byl nucen) prodat, prodal bych je nejlépe za 50% původní ceny a to bych mohl oslavovat.
Když koupím Gibson za 60 litrů, tak za 10 let ho prodám nejhůře za 55.

A votom to je :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 led 2008 00:33

Vim, ze Carloff je z nich nadseny, ale tady se o nich nekdo nevyjadroval zrovna lichotive:

http://www.gearslutz.com/board/high-end ... -aeon.html

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2008 00:45

Nad tymy AIR6 nerozmyslas ?

s analogovym vstupom stoja ~100.000 SK , co je 78.000 Kc
ak by ti stacili len s AES/EBU , tak to je ~95.000 Sk , co je 74.000 Kc

To hovorim ceny v slovenskom mediatechu .. end user .. Safa by ti mozno este vedel spravit cenu ..

Rozhodne by som ti doporucil si ich ist aspon vypocut do audiopro ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 led 2008 00:53

fova píše:Vim, ze Carloff je z nich nadseny, ale tady se o nich nekdo nevyjadroval zrovna lichotive:

http://www.gearslutz.com/board/high-end ... -aeon.html
Neslyšel jsem ani jedny, ale názor toho pána bych bral s rezervou.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 led 2008 00:59

Proc? Ty ho znas?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 15 led 2008 01:04

AIR6 se mi zdají příliš malé a na mě i drahé.
Přesto věřím, že to jsou bedny s velkým zvukem.
Znám velmi dobře BM6A jsou super, ale po přepnutí na G8050 bylo vymalováno. Velkou bednu prostě vnímáš jinak než bednu s jedním 6,5", přesto, že to je BM6A.
Takže Air6 teď není pro mě to pravé řešení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2008 01:10

Martin : G8xxx som nikdy nepocul , tak to neviem porovnat .. Len som ta chcel nasmerovat smerom , ktory sa mne pozdava .. Rozhodne si ich ale skus vypocut v audiopro .. Za to nic nedas .. Zvuk je dost inde ako BM6a .. Aj ked su tam rovnake menice .. Hraje o hodne hlbsie ..

Ono asi aj zavisi co chces monitorovat .. Ak tuc tuc , tak zrejme 8050 moze byt super .. aj ich kovove vysky .. ale to len tak hadam .. nepocul som ziadne Genelecky z 8tisicovej rady ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 15 led 2008 01:33

Genelec nejsou bedny pro tuc tuc a 8050 nemají naleštěné nebo kovové výšky. To je přeně to, co nehledám. Podání Tuc Tuc vyznívá u většiny Genelecu většinou dost špatně. 8040 jsou tvrdší a ostřejší, ale 8050 jsou zas jinde.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 15 led 2008 02:24

Martin
Proc se nezkusis mrknout po sekacovejch bednach ?

JBL LSR28P (40), KRK Expose E8 (60Kc), Emes Blue (50Kc), Tannoy Ellipse (60Kc), Tannoy 15 DMT II (60Kc),


No a nebo pak, co novy JBL, KRK, Tannoy, Quested - zkousel jsi nejaky jejich modely ?

Popr neni vubec zcestny koupit nejakej precizni 6ti palec + subwoofer. Za jen o malo vetsi cenu osmipalce, budes mit cistejsi a presnejsi stredy 6ti palce a hlubsi basy ktery doda sub.
.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2008 14:41

Martin : Genelec ma predsa kovove vyskace .. Vzdy ich take mali .. alebo nie ? Ja tu mam 1032 a tam su .. Neviem ako 8xxx rada .. ale mam pocit ze ked som to vcera pozeral , tak tam bolo , ze vyska je metalicka ..

Ak robis tuc tuc , asi potrebujes basy .. takze 8" moze mat zmysel .. osobne by som sa ale priklonil k tomu co pise EW .. radsej mensi "basak" aby dobre "stredoval" a v pripade nutnosti dokupit sub .. co ponuka aj kontrolu uplneho spodku ..

Inak mam pocit ze toto tu tiez riesime dokola ..

Odpovědět