MONITORY umístění v nahrávací místnosti

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
jsem.devka

MONITORY umístění v nahrávací místnosti

Příspěvek od jsem.devka »

Ahoj, prosím o radu jak umístit monitory EVENT ASP 8. Mám je na skříňkách které měly kdysi i poličky, teď sou vykuchaný. Za nima je 2 metry místo ke stěně. Výška skříňěk je pořád 50 cm pod místem, ve kterých by měli monitory být, abych byl situován ve sweet pointu a užil si optimální stereo reprodukce. Trojúhleníček mám. Mám pod nimi na radu Matuchy knihy, ale ani Ottova encyklopedie není tak velká, aby byla pod celou základnou repra. Pořád je nepokrytých asi 30 procent základny. Na světě ale musí být vhodnější materiál než Zlaté Stránky, a tak prosím o radu jaký. Nechat si vytesat od truhláře kostku s dřevěného masivu, a mezi ní a monitor umístit ještě žulovou desku? Kolik cm? Stejně velká jako základna monitoru? A co ty všemožné hroty a antivibrační podložky, který co jsem viděl tak sou pekelně drahý? Prosím napíše mi někdo i s linky na konkrétní výrobky jak si nejlépe vychutnat již tak skvělé basy? Poradí mi někdo ještě subwoofer vhodný k těmto EVENT ASP 8? Je vhodné si ho koupit? I když k němu rovnou koupím i druhé poslechové monitory šestipalce? /zřejmě KRK VXT 6/

DĚKUJU

Cyril

Re: MONITORY umístění v nahrávací místnosti

Příspěvek od Cyril »

devko, ja myslim, ze snad nejak zasadne nevadi, kdyz knizka je mensi nez je zakladna monitoru, ne? A co koupit naky stojany (kdyz jsou prachy dokonce na druhy monitory)?

kexik

Příspěvek od kexik »

Cyril píše:devko, ja myslim, ze snad nejak zasadne nevadi, kdyz knizka je mensi nez je zakladna monitoru, ne? A co koupit naky stojany (kdyz jsou prachy dokonce na druhy monitory)?
vobec na tom nezalezi.

kexik

Příspěvek od kexik »

jsem.devka píše:Ahoj, prosím o radu jak umístit monitory EVENT ASP 8. Mám je na skříňkách které měly kdysi i poličky, teď sou vykuchaný. Za nima je 2 metry místo ke stěně. Výška skříňěk je pořád 50 cm pod místem, ve kterých by měli monitory být, abych byl situován ve sweet pointu a užil si optimální stereo reprodukce. Trojúhleníček mám. Mám pod nimi na radu Matuchy knihy, ale ani Ottova encyklopedie není tak velká, aby byla pod celou základnou repra. Pořád je nepokrytých asi 30 procent základny. Na světě ale musí být vhodnější materiál než Zlaté Stránky, a tak prosím o radu jaký. Nechat si vytesat od truhláře kostku s dřevěného masivu, a mezi ní a monitor umístit ještě žulovou desku? Kolik cm? Stejně velká jako základna monitoru? A co ty všemožné hroty a antivibrační podložky, který co jsem viděl tak sou pekelně drahý? Prosím napíše mi někdo i s linky na konkrétní výrobky jak si nejlépe vychutnat již tak skvělé basy? Poradí mi někdo ještě subwoofer vhodný k těmto EVENT ASP 8? Je vhodné si ho koupit? I když k němu rovnou koupím i druhé poslechové monitory šestipalce? /zřejmě KRK VXT 6/

DĚKUJU
na zulovu dosku sa vyser. hroty funguju ale nicia bud bednu alebo nabytok a pruzne materialy funguju dobre tiez. drevene spalky nemusia byt zle riesenie a do nich mozes kludne robit diery, cize by som ich skombinoval s hrotmi a mozes mat dusu na mieste. na materiale hrotov nezalezi, proste kov, dostatocne tvrdy na to aby tie spicky vydrzali. posluzi aj kus korkovej podlozky alebo gumene nalepovacie nozicky

jsem.devka

děkuju, prosím o konkrétní linky na ty hroty. a co ten subwoofer nevíte jaký by k EVENT ASP 8 šel? Vzal bych si k tomu šestipalcový druhý monitory a takhle bych fungoval.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Co delas za hudbu? Ty Eventy hrajou od 35Hz, podle me by sub ani nemusel byt potreba.

kexik

Příspěvek od kexik »

v mensej miestnosti do 20m2 je pri 8" bedniach sub dost zbytocny... pri 6" to je ale ina vec...
na druhej strane, zladit sub a bedne nie je sranda. plati aj pokial su od jedneho vyrobcu a ten tvrdi ze su na to pripravene, co je debilina, pretoze v kazdej konkretnej miestnosti a vzdialenosti subu a satelitov vyhovie ina kombinacia deliacej frekvencie, typu filtra a oneskorenia signalu

jsem.devka

Kexik jasně o tom vím, ale "Wohma odpovídám" dělám styl muziky, který musím poslouchat hodně hodně nahlas "krysí styl" :twisted: a tak by ještě subwoofer k těmhle osmipalcům přišel vhod. Myslíte že to bude zbytečné? Já bych to zkusil. Takže se budu citovat prosím vás: "děkuju, prosím o konkrétní linky na ty hroty. a co ten subwoofer nevíte jaký by k EVENT ASP 8 šel?"

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Mno, pokud ti nestaci 2x280W, tak je neco spatne :)) A subwoofer ti s tim dost mozna nepomuze... Doporucuju resit jeden problem po druhym :)
Mimochodem, co je krysi styl? :D

kexik

Příspěvek od kexik »

devka: gugl napovie
http://www.hifimarket.cz/shop/polozky.a ... -1&v=HROTY
osobne sa mi najviac pacia tie prve ale asi to bude fuk. btw stacia 3 kusy na bednu, 4. kus je akurat na nervy
co sa tyka subu neviem aky mas rozpocet, ale trebars toto:
http://www.thomann.de/gb/jbl_lsr_4312sp.htm
ma digitalnu vyhybku, ktora je schopna nielen velmi presne nastavit delenie signalu, ale aj korigovat nerovnosti miestnosti.

jsem.devka

je to specifický způsob revolty proti všem třmínkům, kovadlinkám, šnekům, et cetera. nesnášíme je, spadáme pod klan ušního mazutu. chtěl jsem jen cítít ještě víc basů jak prochází mnou, a nechce se mi ještě kupovat nějaký PAčko komplet od subbasů nahoru, a kluci od pytlíku dolů :). nemůžu najít nějaký sub který by k eventům šel, a ty hroty taky nevim jak pořešil. jsem to ale lama. tohle je teď můj největší problém, snad:).

jsem.devka

kexik viel danke! koupim ty první krasavce za 690? http://www.hifimarket.cz/obrazky/hroty/Hroty1-big.jpg
A teď je vemu :), a položím tím hrotem na dřevěnou kostku. a bude. to jak je levá vyšroubovaná, to bude to - výškově stavitelné od 22 do 26 mm..

takže děkuju, a tenhle sub se mi zdá zbytečně dobrej na tyhle moje bedny. to už radši abych z těhle peněz začal stavit to PAčko :). do desíti tisíc jestli jde najít pěknej dobrej, beru hned a děkuju pán bůh vám to zaplať na sto tisíc krát. mohl by stát ale ještě míň než 10 tisíc, páč tohle prodávali k těm mým černochům http://www.disk.cz/disk/product?3176 ale už nedělaj a nikde sem je na netu nenašel.

kexik

Příspěvek od kexik »

ten event sub je haraburda... o sube za 10000 pri sucasnom pouziti s eventami vobec nerozmyslaj. to ti vobec v nicom nepomoze, len basy viac rozbahni

Odpovědět