mám na Vás dotaz. Vlastním monitory TAPCO S5, který mi zvukově zatím vyhovují, nicméně se mi začal linout z toho středobasu takový divný jakoby zkreslený zvuk při určitých frekvencích. Při poslechu hudby nebo mixingu to není moc slyšet, ale když třeba přes monitory hraju (Kurzweil piano, nebo rhodesy přes VST), tak je to tam slyšet a to poměrně dost. Zkoušel jsem bedny rozebrat a přetěsnit jednaka ten středobas (stávající těsnění bylo už za zenitem

No a k mé hlavní otázce. Pokud se mi to nepodaří nějak vyřešit, uvažuju o koupi nových monitorů, přičemž jsem teď trochu limitován penězi. Hodně jsem prolezl zdejší fórum na téma aktivní monitory, takže nějaké povědomí o trhu mám. Tak nějak jsem se rozhodl pro Mackie, akorát teď řeším jakou verzi. Kamarád má MR5 Mk1 a je spokojený. Normálně bych do nich šel taky (přesněji do Mk2), ale uvažuju o těch MR8 Mk2. Proto se ptám, má je z Vás někdo?? Jsou to stejné "hučáky" jako TAPCO S8?? Já osobně nepotřebuju mít basové hučáky, mě stačí čistý, plný, konktrétní bas (ty S5 ho docela mají), prostě žádné bassrelfexové "HiFi 2.1" bedny s koulí kolem 100 Hz. Spíš se mi jedná o nějakou výkonovou rezervu na těch basech a obecně na těch bednách. Papírový rozdíl mezi MR5 a MR8 jsou 3dB. Otázkou je, jestli je to tak i v reálu

Děkuji přede za všechny odpovědi, i co se toho problému s S5 týče
PeTe