Nearfield aktivní monitory jako ozvučení k PC

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Johnee_r

Nearfield aktivní monitory jako ozvučení k PC

Příspěvek od Johnee_r »

Zdravím,
chci koupit nějaké aktivní monitory jako 2.0 repro k PC zejména pro poslech hudby (vokální, klasické, jazz apod.). Cena by se měla pohybovat kolem 10k za pár nebo jen mírně přes. Chci si polepšit oproti svým Genius 5.1 šumítkům a myslím, že investice 10k na to stačí. Nechci a nepotřebuji extraprofi monitory za 20k jeden :-))

Zatím se mi zamlouvají tyto (zhruba v pořadí "oblíbenosti"), chci si je jít někam poslechnout, ale rád uslyším i názory těch, kteří je třeba slyšeli.

Behringer B3030A - bohužel dost nové, nejsou recenze :-(
Behringer B3031A - nevím, jestli oproti B3030A mají nějakou výhodu kromě silnějšího zesilovače, pokud ne, tak bych je asi nevyužil, ale nechám si poradit.
Tapco S-8 - dost se mi nelíbí, ale pokud by hrály výrazně lépe, tak by to asi bych se jim asi nebránil.
Tapco S-5 - ty mi přijdou dost malé, bojím se o nedostatek basů
Behringer B2030A a B2031A - starší model s dost hezkými recenzemi, tuším ale, že by ty novější B3030A mohly být lepší, ne?

K těm Behringrům bych do budoucna přemýšlel o subwooferu TRUTH B2092A, který mne dost zaujal.

Díky moc všem za názory.

wire

Příspěvek od wire »

OT:po 2927301x? :)

EDIT:delate si nekdo carky, kdykoliv se tady objevi tohle tema? :)

kexik

Příspěvek od kexik »

behringery na vokalnu a klasicku hudbu asi nie... ak si ich vyberies, subbas by som neriesil, basov maju na objem dost. B2092A je navyse specialny drek. vypocul by som najskor tapca. k nim sa ostatne tiez robi sub.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

wire: jasne, delam... tady sou:

Prominte to roztazeni okna, ale obtezuje to porad jeste min, nez tohle obden zakladany tema.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Cyril píše:Prominte to roztazeni okna, ale obtezuje to porad jeste min, nez tohle obden zakladany tema.

No. Zes to napsal zrovna ty. Znas tohle prislovi ? "Kaze vodu, pije vino".

mimochodem docela trapny to s tema carkama....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ecson: no jo no, ale celkem to uslo, myslim... co chces, na sklonku pracovniho dne...

mimochodem na co jako narazis? Ptam se tisickrat na to samy?

Johnee_r

Příspěvek od Johnee_r »

Cyril: A můžeš mne prosím odkázat na nějaké vlákno, kde by se tohle řešilo? Minimálně na poslední stránce seznamu jsem nic relevantního nenašel. Osobně jsem zastáncem více vláken s konkrétními problémy než jednoho vlákna se stovkami příspěvků. Aspoň já tedy nemám čas číst ta vlákna celá a po několika desítkách příspěvků se tam stejně neřeší to, co na začátku.

Byl jsem se dnes po nějakých bednách podívat. Slyšel jsem Tapca S-5 a S-8. S-5 měly poměrně málo basů, i když jinak docela dobré. Se subem by asi šly, ale to je dalších 8k. S-8ky jsou moc velké, méně prokreslené a mají basreflex dozadu, což je pro mne nevýhoda, protože za nimi nebudu mít prostor, budou blízko u zdi.
O Behringrech jsem moc positiv neslyšel. A to positivum, že budou určitě o moc lepší než PC šeptadla není za 10k až tak positivní zpráva. Byly mi doporučeny Fostexy PM1-MKII s tím, že jsou o třídu výš než Behringry (B3030A). Jsou taky větší než ty Tapca S-5, takže očekávám víc basů. Bohužel nebyly skladem, takže jsem je neslyšel.
Co Vy na to? Jak vidíte ty Fostexy ve srovnání s Tapcem S-5? Případně s jinými? Nejradši bych ADAMy A7, ale ty jsou cenově o moc výš a to už bych před sebou asi neobhájil. Přece jenom jsem konzument zvuku a ne producent (aspoň co se nahrávání týče).

Díky

kexik

Příspěvek od kexik »

tie nove behringery si pocul? jadro problemu s 2030 je basak, je to shitacky polypropylenovy typ, sice v spravne urobenej ozvucnici, ale proste bahniak. ten tovy typ ma kompozitovu membranu, takze urcite bude cistejsi ako na stredoch, tak na basoch.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Johnee_r: Být tebou tak na poslech k PC bych si adama nekoupil. Mám A7 a není to úplně příjemné na poslech. Skoro nic ti tam nehraje dobře tzn. celkem transparentni mix. Pokud tedy neskládáš a nechceš na tom dělat míchačku tak jako já, tak to jsou pro tebe vyhozené peníze. Sice hrají dobře, ale ne ve smyslu příjemného poslechu, ale spíš ve smyslu detailů a odhalení chyb v mixu. Už si je tu někdo kupoval na poslech hudby a byl s nimi dost nespokojen.. pro tento účel. Navíc pokud nebudeš řešit místnost tak to nemá smysl. Resp. ADAM A7 je to maximum, co si člověk koupí aniž by pořádně vyřešil akustiku místnosti.. proti těm nižším typům monitorů poznáš citelný rozdíl, ale ne takový jaký by jsi měl i s dobře pořešenym prostorem. Osobně si nedovedu představit, že bych na adamech koukal na DVDčko v obýváku :D

Odpovědět