nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Uživatelský avatar
Nomoney
Příspěvky: 114
Registrován: 07 kvě 2010 16:13

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Nomoney » 20 srp 2010 06:31

loleq píše:Cau,
Dik za rady. Niesom si isty ze chcem nejake bedne za 300e/kus. Na to kolko muziky robim a ako casto nieco tvorim sa mi to zda privela.
Obmedzuje ma aj stol budem sediet ku stene pri stole so sirkou max 60-70cm - cize len tak tak.
Pravdepodobne bude asi naj si ist nejake niekde vypocut lenze kde? Viete poradit nejaku predajnu v bratislave?

Dik
určitě si budeš moct poslechnout co bude k mání
http://www.muziker.sk/default.aspx?content=kon
recording mixing producing

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: nearfield monitory

Příspěvek od kexik » 20 srp 2010 12:03

loleq: do uplne malej izby budu tie rp5 v pohode, cena je dobra. za zbytok penazi si kup rovne a neutralne sluchatka, najlepsie akg k242 alebo nejake vyssie sennheisery.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Ondra P. » 20 srp 2010 14:33


loleq
Příspěvky: 110
Registrován: 28 dub 2004 17:09

Re: nearfield monitory

Příspěvek od loleq » 20 srp 2010 16:01

Pani dakujem za rady, vbehol som do obchodu a zapocul a zobral KRK RP6 G2. uz ich aj pocuvam:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2010 16:22

napis po par dnoch , ako si s nimi spokojny ..

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: nearfield monitory

Příspěvek od charonme » 20 srp 2010 17:04

diky, dobra inspiracia

loleq
Příspěvky: 110
Registrován: 28 dub 2004 17:09

Re: nearfield monitory

Příspěvek od loleq » 26 srp 2010 00:17

Cau,

Takze som po par dnoch pocuvania. Musim si dost zvykat lebo predtym som mal bedne odost dalej od usi, take 4 metre.

Bedne mam pri stene po bokoch monitora asi tak vo vzdialenosti 1m. Sedim od nich tiez skoro 1 m. Blizsisie uz basy hucia. Viem si predstavit v pohode sediet od nich 2 aj viac metrov.

Co sa tyka zvuku, bedne zevraj neakcentuju umelo ziadne frekvencie a teda usi by sa nemali unavit, co potvrdzujem. Zvuk je odost detailnejsi, vo vela pesnickach rozoznavam kopec detailov o ktorych som netusil ze tam su. :)

Dalej, neviem, ci je to jenaky casty problem lacnejsich reprakov ale na basach mi huci H ton.

Nevyhoda je, ze aj vela mp3 a vo vacsine pripadov na youtube je moc vyrazne ze tam chybaju vysky, vyriesil som to tak ze na zvukovke zapnem eq a pridam trosku vysok.

Zatial to teda hra v pohode , uvidime ako sa na nich bude robit muzika:)

A este doplnam - ked som to nejako skusal testovat tak som narazil na tento link, moze sa to niekomu hodit
http://www.hometracked.com/2008/01/25/q ... tor-tests/

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: nearfield monitory

Příspěvek od kexik » 26 srp 2010 09:47

to h-cko ti huci koli miestnosti, bedne su v tom nevinne. zrejme tvoj predchadzajuci posluch tam mal jamu a sa to kompenzovalo... holt tomu pomozes jedine rockwoolom, pripadne skus najst inu polohu. casto pomoze posunut bedne/seba trebars o 20cm

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Ondra P. » 26 srp 2010 10:27

Co říkáte na tuto sestavu ?
KRK RP5 + KRK 10S
nebo
KRK VXT4 + KRK 10S

co bude lepčí ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: nearfield monitory

Příspěvek od kexik » 26 srp 2010 10:48

vxt4, samozrejme...

loleq
Příspěvky: 110
Registrován: 28 dub 2004 17:09

Re: nearfield monitory

Příspěvek od loleq » 26 srp 2010 12:34

kexik píše:to h-cko ti huci koli miestnosti, bedne su v tom nevinne. zrejme tvoj predchadzajuci posluch tam mal jamu a sa to kompenzovalo... holt tomu pomozes jedine rockwoolom, pripadne skus najst inu polohu. casto pomoze posunut bedne/seba trebars o 20cm
Kexik, aj predchadzajuce repraky hucali na Hcku, sa mi zda ze H je celkovo nejake haklive, aj ked si pustim iba 1 bednu tak sa mi zda ze to hra hlasnejsie ako ine tony... ale skusim poposuvat

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Kermitak » 26 srp 2010 13:07

Jak psal kexik, zalezi na mistnosti, v kazdy ti bude hucet neco jinyho v zavislosti na jejich rozmerech (pokud si tam neporesis akustiku).

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Ondra P. » 26 srp 2010 13:35

kexik píše:vxt4, samozrejme...
dík... snad tedy výkon uspokojí, i když to 30+15 w musí stačit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: nearfield monitory

Příspěvek od kexik » 26 srp 2010 13:59

ekeaze píše:
kexik píše:vxt4, samozrejme...
dík... snad tedy výkon uspokojí, i když to 30+15 w musí stačit.
malo by... uvedom si ze ked to bude behat so subom, on si odreze na tych satelitoch spodky. cim das vyssie deliacu frekvenciu, tym mensi vykon ide do satelitov. ide to nastavit az na 135Hz, v tom pripade ale by mal byt ten sub urcite medzi satelitmi. kazdopadne, tak male a navyse oble bednicky ti daju perfektne stereo, menice su vyssia trieda ako rp5, stredy su celkom inde. navyse pozeram ze maju ground lift... to je tiez skvela ficura

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: nearfield monitory

Příspěvek od Ondra P. » 26 srp 2010 14:03

kexik píše:
ekeaze píše:
kexik píše:vxt4, samozrejme...
dík... snad tedy výkon uspokojí, i když to 30+15 w musí stačit.
malo by... uvedom si ze ked to bude behat so subom, on si odreze na tych satelitoch spodky. cim das vyssie deliacu frekvenciu, tym mensi vykon ide do satelitov. ide to nastavit az na 135Hz, v tom pripade ale by mal byt ten sub urcite medzi satelitmi. kazdopadne, tak male a navyse oble bednicky ti daju perfektne stereo, menice su vyssia trieda ako rp5, stredy su celkom inde. navyse pozeram ze maju ground lift... to je tiez skvela ficura

díky ! takže se to zapojuje přez ten SUB... tedy ze zvukovky do subu a ze subu do satelitu ?

Odpovědět