Začalo to "slavnými" Focal Twins

Upřímně řečeno, tyhle mě vzhledem k nadšenému "hype" všude kolem trochu zklamaly. Mým uším znějí dost "uměle", ne moc přirozeně, zvuk mých důvěrně známých nástrojů na nich zní trochu "procesovaně". Připadají mi taky trošku přebasované s ne moc detailními výškami. Při přepínání z Matrixů jsem měl vždycky pocit že mi trochu zalehlo v uších, najednou jsem "neslyšel". A pro mě mají takový ten "bednový syndrom" - tj. že slyším, že ten zvuk opravdu vychází z nějakých krabic (třeba u Matrixů si konkrétních beden nejsem skoro vědomý, zvuk jde z krásně definovaného prostoru)
Včera mi Safa doručil dva páry APS Aeon (jeden s titanovým, druhý s látkovým tweeterem)

Obě varianty jsem nějakou dobu poslouchal na různých typech hudby. Nějaký úplně výrazný rozdíl mezi oběma tweetery jsem neslyšel, s tím, že ten titanový má samozřejmě o něco výraznější výškové frekvence, ale v rámci příjemnosti.
Znějí fajn, i když opět mi z nich zněla taková lehká "bednovitost" a ten zvuk zase nezněl úplně naturálně ... ale vím, že jsem trochu rozmazlený ... ale nebudou to asi bedny pro mě ...
Pak jsem na závěr sáhl do krabice, kde měly být Dynaudia BM6A a po jejím otevření zjistil že mezitím upgradovaly na BM12A ...

Jsou o poznání menší než Aeony i Focaly ... Už tak trošku rutinně a bez velkého očekávání jsem je dal na stojany a zapojil, pustil něco a najednou rychle zbystřil uši ... Znělo to velice příjemně, čistě, naturálně a hlavně - "nebednově" ... s příjemně a lehounce rozšířeným low endem ... Tak jsem si honem na tom pustil všelijaké věci a líbilo se mi to čím dál víc ... radost na tom poslouchat ...
Ano ... není nepravděpodobné, že znějí až "moc" hezky ... Ale slyším tam všechny detaily i prostor ... a moje nástroje znějí velmi přirozeně. Přepínání z Matrixů není takový šok jako při přepínání na Focaly nebo APS.
Tak tyhle Dynaudia bych si klidně dokázal představit jako decentní příjemné nearfieldy ve svém studiu ... Konečně pěkné bedýnky ...
Ale nejsem si nakonec jistý jestli je opravdu potřebuju ... Matrixy ukazují vše co je třeba ... (ve větší hloubi, šíři a detailech). Popřemýšlím o tom. Znějí velmi sofistikovaně ... potěšily mě. Přinejmenším do obývaku by ty Dynaudia byly super