Pískání v monitorech

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Pískání v monitorech

Příspěvek od Pavol » 19 bře 2009 13:36

Zdravím, potřeboval bych poradit. Před nedávnem jsem si koupil monitory KRK RP6 G2. Zvukovka: EMU 0202 USB. Žádné další zvukové zařízení, pouze počítač.
Teď k problému. Při pouštění hudby v počítači mi monitory slabě pískají. Pokud zapnu pouze monitory, tak k pískání nedochází. Dokonce pokud nezapnu nějaký soft pro přehrávání hudby, monitory jsou tiché, ale jakmile otevřu WMP, Winamp, cokoli... okamžitě bedny začnou pískat. Když zvyšuji nebo snižuji hlasitost hudby, hlasitost pískání je konstantní. Zkoušel jsem i interní zvukovku, ale je to to samé.
Pokud do zvukovky zapojím sluchátka žádné pískání neslyším. Pokud např. otevřu nějaké okno během hudby, tak to během toho otevírání ( půl sekundy) přestane pískat, takže bedny by měly být v pořádku.

Také pokud např. pohnu myší slyším jakýsi chrapot v bednách. Jinak repro mám zapojeny ve stejné zásuvce jako počítač. Když jsem je zkoušel hodit jinde, tak mi v nich divně praskalo což bylo horší než to pískání.

Nemáte s tímto někdo zkušenost? Pomohlo by nějak ty bedny odstínit nebo něco? Může být problém na základní desce? (mám Gigabyte S3 P35).

Tipl bych si, že se o tomto problému už diskutovalo, ale po rychlém hledání jsem nic nenašel, takže se předem omlouvám za duplicity na fóru.

Jinak díky za každou informaci :wink:

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 19 bře 2009 13:40

to mas notebook? zkus odpojit napajeni a jet na baterku...
me to taky delalo toto a vyresil jsem to specialni prodluzkou k napajeni s odpojenou zemi

EDIT: psal jsem rychleji nez cetl:) ono to asi bude trochu o necem jinym, me to delalo proste porad pri pripojeni monitoru ke zvukovce...
Naposledy upravil(a) wire dne 19 bře 2009 13:48, celkem upraveno 1 x.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 19 bře 2009 13:41

Pokud je to vazane na spusteni nejakeho prehravace, tak bych vinil bud Windows, ovladace anebo zvukovku. Mimochodem mas zvukovku a monitory propojeny symetricky?

Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Příspěvek od Pavol » 19 bře 2009 13:54

Díky za odpovědi.
to wire: no notebook právě nemám.
to Wohma: no jak jsem psal, zkoušel jsem i jinou zvukovku, ovladače aktualizované. Jinak propojené symetricky to asi je - mám podobný kabel jako http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/jed ... -long.html - stereo jack vs 2x mono jack. A ty wokna taky nevím. Dělají to jak XP tak Visty. Mně spíš přijde, že dokud není potřeba tak žádný signál do té zvukovky nepouští a když potřeba je, tak se to nějak zavazbí nebo co :) Někde ještě psali zakázat mikrofon, takže ten je zakázaný, ale nepomohlo to.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 bře 2009 19:59

2Pavol: No tak to není symetrické zapojení kabelů, to jen tak na vysvětlení pojmů :-) Dost zajímavý problém, který je sakra nepříjemný a celou svou osobou bych se přikláněl k názoru Wohmy, čili systém jako takový. Co jsi nezkoušel (nebo aspoň nenapsal sem) je úplně jiný stroj - ať už kámošovo PC nebo NTB. Pak by se to mohlo zúžit na problém třeba základní desky, třebas (ve spolupráci s OS).

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 19 bře 2009 22:26

Pri interni (PCI, onboard) zvukovce je chresteni a hvizdani bezne, protoze do audio cest se moduluje intenzivni pulsni ruseni ze zdroje, mainboardu, grafiky, cpu atd. Uvnitr pocitace a v tesne blizkosti je vzdycky neskutecny virval.
U externi zvukovky ale problem odpada, to me dost prekvapuje.
Nemas tu zvukovku (nebo monitory) prilis blizko pocitace? Ma zvukovka svuj zdroj
nebo se napaji z USB?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 19 bře 2009 22:31

ted se divam na tu EMU0202, ze je zrejme napajena z USB? teoreticky tam muze lezt nejaky bordel z napajeni, tezko rict

Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Příspěvek od Pavol » 20 bře 2009 09:14

Díky za všechny příspěvky. Jediné co mi zbývá je vyzkoušet jiný počítač jak radil pavlii.
To vras: zvukovka a nejbližší monitor je od počítače tak metr. Jinak ano zvukovka je napájena přes USB.

Koneckonců by to mohlo být i systémem, ale divné je, že sluchátka nepískají.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Pískání v monitorech

Příspěvek od kexik » 20 bře 2009 09:19

to neni divne, sluchatkovy zosilovac je na rovnakej zemi ako prevodniky. pomoze ti odzemnit monitory, 100x sme to tu uz riesili, je tu aj obrazok ako vznika zemiaca slucka
./viewtopic.php?t=8389&highlight=zemiaca+slucka

Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Re: Pískání v monitorech

Příspěvek od Pavol » 20 bře 2009 10:49

kexik píše:to neni divne, sluchatkovy zosilovac je na rovnakej zemi ako prevodniky. pomoze ti odzemnit monitory, 100x sme to tu uz riesili, je tu aj obrazok ako vznika zemiaca slucka
./viewtopic.php?t=8389&highlight=zemiaca+slucka

Super, díky, to bude určitě ono. Pokud jsem to pochopil správně tak např. něco takového: http://www.musiccenter.cz/Behringer-HD4 ... s/:3:29261 by mohlo pomoci?

Pokud existuje něco levnějšího nechám si rád poradit :roll:

Ještě jednou díky.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 20 bře 2009 11:37

Ten HD400 ti ale trochu zmrvi zvuk. Ja mam doma taky odzemnene bedny a mam po problemu.

Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Příspěvek od Pavol » 20 bře 2009 12:30

jardatop píše:Ten HD400 ti ale trochu zmrvi zvuk. Ja mam doma taky odzemnene bedny a mam po problemu.
A jak je máš teda odzemněné ty?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 bře 2009 13:11

mozem doporucit tento stereo dibox:
http://www.thomann.de/gb/art_cleanbox_ii.htm
za tie peniaze to hra slusne
ale najjednoduchsie bude odzemnit monitory, tj ze si na ne vyrobis vlastne kable z flexosnur a schuko konektorov na kabel, ktorym nezapojis ten stredny pin.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 20 bře 2009 14:39

Pavol píše:
jardatop píše:Ten HD400 ti ale trochu zmrvi zvuk. Ja mam doma taky odzemnene bedny a mam po problemu.
A jak je máš teda odzemněné ty?
Odpojenim zemniciho vodice u tech aktivni reprobeden

Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Příspěvek od Pavol » 20 bře 2009 15:04

jardatop píše:
Pavol píše:
jardatop píše:Ten HD400 ti ale trochu zmrvi zvuk. Ja mam doma taky odzemnene bedny a mam po problemu.
A jak je máš teda odzemněné ty?
Odpojenim zemniciho vodice u tech aktivni reprobeden
:shock: díky všem za pomoc. Něco vyzkouším a uvidíme.

Odpovědět