Ahoj,
Přestěhoval jsem se do nového bytu a rád bych audio šoupnul do místnosti o rozměrech zhruba 4x3,5x2,6m. Momentálně mám KRKy RP6 a subwoofer RP10S. Říkal jsem si, že bych se toho zbavil a koupil si buď VXT8 nebo VXT6 bez subwooferu. Rád bych VXT8, ale mám obavy, jestli nejsou na tu místnost příliš veliké. Líbí se mi, že mají rozšířené spodní pásmo, ale na netu čtu spoustu názorů o vztahu mezi velikostí repro k místnosti. Že prý větší repro malou místnost přesytí basy. Nerad bych koupil VXT8 a pak zjistil, že jsou s tím jen problémy a měl jsem vzít VXT6. Co myslíte? Dík za rady.
Prosím o radu VXT6 vs VXT8, velikost místnosti
- ECSON WALDES
- Profesionál
Re: Prosím o radu VXT6 vs VXT8, velikost místnosti
v mistnosti ktera nema vyresenou akustiku bude 8mi palec "na oko" vic zlobit, protoze ty hluboky basy ktery 8mi palec vyzari vic prozradi ze mistnost neni v idealnim stavu. Pokud budes mit 6ti palec uslysis min basu a taky o trosku min problemu. Ale tak jako tak budes bojovat se stejnejma neduhama poslechu. Za sebe bejt tebou bych sel do 8mi palce a upravil bych akustiku (ta je zasadni pro kazdou bednu), at je radost pak bedny poslouchat a spoleh na to co slysis.
dik za radu, prijde mi to logicke. nebude treba problem i v tom, ze VXT8 jsou dvakrat silnejsi? mozna je nejaky vztah velikosti repro (sile ve W) k objemu vzduchu, ktery musi rozhybat atp. proste mi porad nejde do hlavy, proc na internetu lidi odrazuji od velkych repro v malem prostoru. o akusticke uprave mistnosti budu uvazovat urcite, ale bude to hodne DIY reseni
.

ja bych se toho nebal, sam uvazuju o 8palcovejch bednach do zhruba stejny mistnosti.. osobne mi nejde ani tak moc o subbasy, jako spis o lepsi citelnost basu a vubec o celkovej posun o level vejs. proste pro me je 8 palcu samozrejmost, stejna samozrejmost pro me ale je, ze si chci bedny v miste kde budou stat nejdriv poslechnout.