Sennheiser PXC 250 NoiseGard

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Kermitak píše:Jindy2: neverici Tomasi ;)
http://www.sennheiser.com/noisegard/noi ... dex_e.html
na tohle ted koukam a je to dobry na test dynamickych moznosti tech sluchatek, na to tto ujde, ale "kvalita" zvuku - je to zkomprimovany a uplne strasny...

jeany

Re: Sennheiser PXC 250 NoiseGard

Příspěvek od jeany »

Jindy2 píše: Prosím vysvětlí někdo, co to ta NoiseGard věc je a jak to funguje? Prý to používají v kokpitech letadel, potlačení ruchů až o 85% a tak, to jsou promo řeči z krabice, víc bohužel nevím.
Tyhle letecky sluchatka s aktivnim noise-cancelingem se pouzivaj hlavne v malejch letadlech (treba jednomotorova vrtulova cessna), nebo mixerech, kde se na rozdil od dopravaku nejake odhlucneni kabiny moc nekona. pri rachotu co tam panuje je treba, aby pilot slysel ze sluchatek ridiciho let. provozu z tez dost zachrchlaneho radia. Takze nejakou pozmenenou frekv. charakteristiku nikdo neresi.. Oni to sice v tehle PXC250 asi nejak upravili, ale puvod tohohle systemu ve me nevzbuzuje duveru, ze to bude znit hezky.. A to mam Sennheiser hluchatka docela rad.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Ja uz vim na co to je a vsem dekuji. Clanek je na ceste.

Tato technollogie funguje dobře, akorát to opravdu mění zvuk a přimíchá to do něj šum. Ale do rachotícíh dopravních prostředků to jednoznačně má účel, člověk nemusí hudbu poslouchat na vyšší hlasitost, aby jí slyšel a tak v tomhle ohledu to je dobré. Mám tu trojici těch sluchátek, ještě PXC 350 a Creative Aurvana X-Fi (humus zvuk). No ale ty dvoje Sennheisery nejsou s tou svou funkci vubec spatna, je to kvalita a luxus nosit.

pHp

Příspěvek od pHp »

Děsivé s jakými znalostmi se někdo odváží psát "články" či "recenze". Inu, je doba virtuální.
Doufám, že se pochlubíš!

mathi

Příspěvek od mathi »

pHp píše:Děsivé s jakými znalostmi se někdo odváží psát "články" či "recenze". Inu, je doba virtuální.
Doufám, že se pochlubíš!
a pak se divíš, proč některé ty články vypadají tak, jak vypadají... :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Já tu technologii viděl poprvé. Už jsem to pochopil. Nedivte se, já recenzuji různé věci a občas na začátku zjišťuji něco, co jsem třeba neznal, právě to je nutné aby to bylo kvalitně napsané ;) Dělám research a dokud to nepochopím, nebudu nic psát a teď už to tu mám delší dobu a chápu to dobře.

Zde ukázka z (zatím needitovaného) úvodu připravovaného článku, kde je přeložený graf od Sennheiseru:

_________

Trojice sluchátek na cesty

Sluchátka rušící okolní ruch jsou používána v dopravě, třeba v letadlech. Firmy Sennheiser a Creative tyto technologie normálně nabízejí, takže se koukneme na tři lepší exempláře sluchátek s touto funkcí. Dvoje jsou od Sennheiseru a jedny od Creative.

Noise-canceling technologie

Na příkladu Sennheiser NoiseGard lze vysvětlit jak funguje tato technologie, používá se v hlučném prostředí, třeba na palubách letadel.

Princip spočívá v tom, že sluchátka mají v sobě malé mikrofony. Ty nahrávají šum, hluk a ruch a posílají tato "data" a pak se do hudebního signálu přidá anti-šum. To je fázově invertovaný původní šum, který má za úkol de-facto vymazat původní okolní šum. A funguje to dobře. Lépe to vysvětlí přeložený nákres od Sennheiseru:

1.

Obrázek

2.

Obrázek

3.

Obrázek

PS: Test byl prováděn v terénu i doma, bude se zaměřovat hlavně na kvalitu funkce NoiseGard (a ta je dobrá) a na kvalitu zvukového podání.

Konkrétně tam budou Sennheiser PXC 250, PXC 350 a Creative Aurvana X-Fi - nejhorší. Senny ujdou.

Jinak, ty obrázky jsou přeložená ta věc, co tu dával Kermitak, akorát já byl tehdy docela na mraky, tak jsem to hned nepobral, teď už to chápu.

Odpovědět