Sonodyne sm100ak

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Tommy Dee

Sonodyne sm100ak

Příspěvek od Tommy Dee »

Zdravím,

vo veľmi blízkej dobe si chcem (konečne) obstarať lepší monitoring, pričom som sa viacmenej rozhodol pre Sonodyne sm100ak, ktoré sa ešte ako tak dajú nájsť. Posledne dni ale surfujem netom a hľadám aj iné alternatívy v cenovej kategórii cca 800 EUR. Rád by som si tie Sonodyne vypočul osobne, ale momentálne bývam v UK v menšom meste a na cestovanie veľmi nie je čas, preto mi ostáva len veriť internetovým recenziám. Osobnú skúsenosť mám len s low-endom (Krk 8 rokit, Behringer B1031A, alebo maudio bx5) a to tiež len pri biednej akustike.
Primárne robím s elektronikou, no donedávna som robil mix len na slúchadlách Beyerdynamic DT990 PRO, ktoré mi o spodkoch dávajú veľmi veľmi slabý prehľad a od 90Hz dole to znie viacmenej rovnako :/ (spodky sú vlastne kameňom úrazu celého môjho mixu). Miestnosť mám zatiaľ malú, takže nechcem ísť do veľkého woofru.
Takže ak zhrniem moju otázku, oplatí sa ísť do tých Sonodyne, na ktoré sú veľmi dobré odozvy, najmä čo sa týka stereo obrazu, alebo je lepšie pozrieť sa po niečom novšom.

Diky moc

matucha

Re: Sonodyne sm100ak

Příspěvek od matucha »

K monitorum v maly neupraveny mistnosti ti asi moc nereknu vic nez... "no hlavne ze to ma vibe" ;). Ono je to tezky i v mistnostech, ktery jsou vetsi a nejaky upravy uz maj. Bych zasel nekam, kde toho maj vic a vybral bych se svejma referencema neco co by se nejvic blizilo mymu gustu. To by v UK nemel byt problem ne?

Na kriticky posouzeni basu mi docela vyhovujou sony mdr7520. Jsou hodne analyticky rovny od zhruba 40 do 3000hz, tj ve velkym rozsahu se kterym muze mit spatna akustika problemy. Nejsou to zadny sluchatka pro prijemny poslouchanicko, jsou precejen uzavreny. Ale dobre se na nich resej problemy a jsou dobre slyset.
Pred casem byl u me Brooklyn s Audeze LCD2 a to je neco jako si povesit velky geithainy na usi (a skoro tak jsou i tezky). Nevim jak jsou dobry na praci, ale maj fakt velky rozliseni, prostor a krasny vejsky. Mel jsem z nich pocit neceho na cem se delaj dobre siroky tahy stetcem. Kdybys mel sanci je nekde poslechnout a chvili s nima delat, tak urcite vyzkousej.
Beyerdynamic jsem nikdy neslysel bohuzel.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Sonodyne 100 jsou za danou cenu moc fajn monitory, řekl bych že za ty peníze jsem neslyšel žádné jiné monitory co by hrály podobně dobře ... Je to starší verze, která se už ale nevyrábí (občas pozlobí pojistky - je tam třeba dát silnější než je původně psáno). Ta nová SRP série zní o něco sofistikovaněji, ale je to i o poznání dražší. Z té se mi osobně nejvíc líbí ty nejmenší SRP 400 a největší SRP 800. Ale ty 800 už stojí víc než 800 EUR :) Myslím že Sonodyne 100 jsou velmi dobrá volba a znám pár lidí co jsou z nich velmi nadšeni ...

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Jsem nazoru, ze v maly neupraveny mistnosti budou vzdycky problemy, at uz tam das cokoli. Mam DT990pro i MDR7520, prirovnal bych to bez prilisnyho prehaneni k prechodu z pc bedynek na hodne slusny monitory... ve prospech pro Sony.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jsem zvědav k čemu to přirovnáš až přejdeš na Sennheisery HD800 :D

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

hehe... k prechodu z hodne slusnych monitoru na dobre monitory, ale nechci predbihat :)

sry za OT

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Miestnosť je síce menšia a tvar tiež nie je výhra, ale pozerám skôr do budúcnosti, keď raz bude. Na slúchadlá už moc nechcem robiť, ako kontrola je to super, ale uši sa veľmi rýchlo unavia plus monitor je predsa len iný zvuk.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

On to myslím OT až tak moc není ... taky myslím že než dobré monitory v akusticky špatné místnosti, mohou být mnohem užitečnější výborná sluchátka ... Já osobně mám sluchátka rád a i když mám místnost i monitory OK, často se přistihuju se sluchátky na uších a dává mi to velmi dobré info.

Tomy Dee: a tu místnost máš v UK nebo na Slovensku ?

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Miestnosť mám v UK, ale podľa predošlej skúsenosti sa tu človek môže sťahovať aj každý polrok. No zvažujem prenájom nejakého lepšieho priestoru, kde by som mal veci na stálo, avšak nájsť objekt dobrých rozmerov, v dobrej cene, pričom by za 5cm tehlou nebol ďalší sused nie je nič jednoduché :D

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Špatnou místnost nezalepíš kvalitním aparátem - ale rozhodně ho tou místností deklasuješ. Nad ničím jiným ani nepřemýšlej. To raději kvalitní sluchátka a nějaké Geniusy za 1500 Kč pro referenci.. Nebo pro mono míchání jednu kostku od Avantone. Pokud budeš mít dobré poslechové podmínky - S 100AK dle mě nejneutrálněji znějící monitor a zároveň nejpříjemněji. Práce s ním je bez problémů! Převyšuje min. o 50% veškeré monitory (o průměru 6.5") v dané cenové relaci.

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak ja bych urcite nejaky aspon OK monitory chtel i v blby mistnosti (sonodyne neznam, ale asi bych sel po necem co by me zrovna zaujalo nekde na poslechu... ted treba maj nekonecni hledaci nejlepsich monitoru v oblibe http://www.amphion.fi/en/create/ - to po tom co prodali svoje predchozi modly, tak treba nejaka mala bednicka od nich by mohla byt fajn).

Na delani hudby jsou bedny samozrejme pohodlny a je je to precejen prirozenejsi nez sluchatka. Ale pak bych chtel nejaky spolehlivy sluchatka na analytickej poslech zbavenej problemu s mistnosti. Vsichni vime, ze to neni idealni, ale je to lepsi reseni nez se jenom trapit s poslechem, kterymu nemuzes uplne verit.

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Ivo: a čo vravíš na tie SRP 600, oplatí sa doložiť nejakú korunu naviac oproti tým SM100, alebo je medzi SRP 600 a 800 tak zásadný rozdiel, že je lepšie rovno zobrať 800ky ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

SRP 600 znějí celkově lépe než 100 (přirozenější výšky, větší basy a celkově víc 3D). Ale ty SRP 800 jsou jiná zvuková liga než ty 500 a 600 , které mně osobně znějí pořád trošinku "chemicky" (zejména ve výškách). Ty 800 tyhle artefakty nemají a znějí překvapivě plně a přirozeně, i ty basy jsou samozřejmě o něčem jiném. Pro mě jsou ty 800ky velké překvapení a když jsme vedle nich měli KH 0300, tak ty Sonodyne zněly podstatně lépe po všech stránkách, za poloviční cenu ... Takže asi tak ...

Pavel Sachr

Příspěvek od Pavel Sachr »

Děkuji Ivovi za kontakt na bazarové SM100, vše proběhlo ok a bedny jsou super! Konečně jsem se odrazil z bodu, kdy mi to doma znělo celkem ok, ale jinde tam vždycky něco vadilo a já to zaboha nemohl chytit. Co mě překvapilo (a asi to souvisí s poměrně slušnou transparentností bedýnek) je, že i když to hraje dost nahlas a dám ruku na bednu, tak necítím naprosto žádné vibrace, je to jako z kamene, ten korpus z hliníku má asi něco do sebe. :) Takže za ty prachy velká spokojenost, teď mi ke štěstí chybí už jen ten sub. I když na líbivý poslech naprosto stačí to trošku poškádlit na 50-60Hz...

Odpovědět