rad bych zainvestoval do lepsich monitoru, ale nemam v nich moc prehled. Hodne se basni o BM6A, o Adamech se tu taky jeden cas docela psalo, atd. Kdyz jsem pred chvili jen tak zlehla projizdel thomanna, narazil jsem napr. na nasledujici:
ADAM P11A
ADAM P22A
Dynaudio BM6A
Genelec 1030APM
Mackie HR 824
Mackie HR 626
- rad samozrejme uslysim i o jinych
Co je podle vasi zkusenosti tak nejak to "nej" do 50000,- Kc?
matucha: ulhany bedny bych samozrejme nechtel. Hlavne ne prikraslovaci (viz moje soucasny Revealy). PMC uz jsou trochu mimo moje finance (tedy krome pasivek).
Fractal: ty P22A vypadaji zajimave.
A co vychvalovany BM6A - o tech se tu psaly pomalu zazraky. Mel je nekdo moznost porovnat treba s tema P22A, nebo P11A?
V podstate premejslim i tak, jestli by bohate nestacily zrovna P11A - Carloff na nich umi delat vybornej zvuk - jestli neni skoro az zbytecnej luxus kupovat neco drazsiho, kdyz i tohle dobre poslouzi...
No s p22a bych asi byl opatrnej, osobne budto p11a nebo p33a, ktery sou asi mimo tvuj dosah.... me ty velkowooferovy veci nejsou az tak simpaticky, ale popravde sem p22a slysel jenom chvili a vubec si nepamatuju jak hraly.
jak moc vadi na tech BM6A ta nutnost sedet presne ve stredu a nehejbat se ani o centak ? nekde sem to cet v naky recenzi, koukal sem na ne a az dostavim novy studio tak casem pokoupim lepsi bedny, moje cenova hranice je tak max na 30ti litrech, vejs to pro me aspon zatim nema smysl, tyhle BM6A sou horky kandidati a kdyby to s tou pozici melo bejt nejaky zly tak si treba necham stary dobry alesis one, ty bych si stejne nez se naucim novy bedny asi zatim nechaval
no s tou nutnostou sedet v strede si hlavu rozhodne nerob. Nepripada mi to o nic horsie ako pri ostatnych bednach, akurat tie dynaudia hraju priestor tak pekne ze ti to podvedome musi zakonite viacej vadit ked sa nahnes, a to je myslim skor hardwarom usi ako bedni . Je to vicemenej normalne a vzdy mas moznost si ich dat nalezato, coz ti miesto trojuholnika pred bednami spravi stvorec (coz je super ked ste dvaja alebo potrebujes pohyb pred vacsim mixom). Imho vacsinou mi to pripada tak, ze clovek ma pred sebou v strede stola monitor, pred nim klavesnicu, skratka sedis v strede, tak si to vystelujes tak aby ti to tam hralo co najlepsie.
btw pri max 30 litroch mozem doporucit bm5a (a je vazne na zamyslenie ci potrebujes o 30 litrov navyse dat za +100w vykonu pri bm6a), skvele bedne. najlepsie asi behnut safovi vypocut a uvidis, pripadne ked to mas blizsie na .sk tak k nam.
a alesisky si isto nechaj, mat druhy kontrolny par je fasa vec pri hociakych monitoroch.
BM6A si farbu nastrojov zachovavaju aj mimo povestneho trojuholnika, co napriklad podla mojho posluchu genelec 1030a nevedel...doporucujem aj ja bm6a...
zrovna dnes som si doniesol z mediatechu na otestovanie BM5a a Yamaha MSP5a.. BM5a je velmi prijemna bedna .. akurat skutocne sa zvuk dost meni , ked sa clovek hybe od hotspotu .. Vyrazne sa meni zvuk .. Ked to porovnam s Genelec 1032 ktore mame v rezii, tak na nich sa tento efekt skoro vobec neprejavuje ..
Další hlas pro BM6A, nemůžu si je vynachválit. U mě doma hrají tedy lépe na stojato, nežli na ležato. S hotspotem problém nemám, sedím prakticky pořád ve stejné pozici před mixem.