Studiové monitory do mikromístnosti 2.5 x 3.5 metru

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
mertas

Studiové monitory do mikromístnosti 2.5 x 3.5 metru

Příspěvek od mertas »

Zvažuju výběr studiových monitorů do meho mikrostudia. jsem hifista, ktery doma posloucha z pasivnich stereomo itoru wharfedale (nakup cca 45 tis), tedy zhýčkanej... :-)
u thomann.De jsou v čele prodejnosti yamaha hs-80 a 50 nebo krk_rp5_g2 nebo verze v 6"

co mi doporucujete vzit pri vyberu v potaz pro muj prostor?
nebude se silnejsimi bednami spise problem?

Pytkin
Moderátor

Re: Studiové monitory do mikromístnosti 2.5 x 3.5 metru

Příspěvek od Pytkin »

ked si zhyckany hifista , tak z hentoho neber nic .. KRK VXT6 je tvoj kamarad ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Pytkin: Fakt sou ty krky tak dobry, jak se tu o nich furt basni? Treba Vs. ADAM nebo Dynaudio?

mertas

Příspěvek od mertas »

a vxt4 nejsou zvukove dobre?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pytkin by měl dostávat od Krku provizi za reklamu (pokud už nedostává). :)

mertas: no jasně že jsou... vždyť je to přece Krk! :wink: jen bude hrát míň basy, což v takovýhle místnosti bude spíš výhoda.. taky záleží na tom, kolik hodláš investovat a jak budeš řešit akustiku
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

A taky záleží na hudebním žánru, co děláš. U určitejch žánrů basy tolik neřešíš a u jinejch je to zase to hlavní.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tom-thak : no za tu cenu , co tie KRK VXT stoja su fakt skvele ..

mertas : VXT4 su super , na to ake su malicke .. Ale mne osobne tam trosku tie basy chybaju ( i ked pozor na to... fakt ta prekvapi bass , ked ich pocuvas ) .. Takze radsej by som preferoval VXT6 ..

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

vedle vxt ještě adam a7x nebo dynaudio bm5a mk2 ...jestli máš nižší rozpočet tak adam a5x/a3x

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

A ma cenu kupovat studiovy monitory kdyz mas bedny za 45litru? Ja bych je tam prdnul... ;-) No ale to asi nechces... Poslechni si jeste Genelecy 8040A. Ale ne kazdymu muzou sednout ty jejich vejsky...

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Podle mě jsou monitory nad 5 palců v tak malé místnosti nesmysl a osobně bych do takového harakiri nešel, pokud to myslím vážně. Genelec zde http://www.genelec.com/speaker-selection-tool/ dokonce pro tak malou místnost prioritně doporučují 3 pacové monitory.., v druhé řadě potom 8020B. 8040B je konstruován pro v uvozovkách pořádnou místnost, nad 25 metrů čtverečních.. Stejně tak VXT6! Když už, tak bych šel do VXT4. Holt malá místnost sama o sobě není to pravé ořechové. O ty basy prostě v důsledku příjdeš. I tak se bojím, že takové 8020,(které mám v mistnosti 22m a jsem s nimi nadmíru spokojen - vyměnil jsem je dokonce za A7, ((ale kvůli zvuku, který mi víc sedl)), jsou dostatečně silné na basech. Podle papíru hrajou od 63Hz, a skutečně hrajou od 63 Hz s výchylkou tuším 3dB. Stejně tak jsem měl možnost poslouchat VXT4 a ty také hrají slušně na basech - na tak malou místnost. Když ale budeš mít otevřené okno, nebo dveře, dost se tím dá pořešit. Kompromis bedny vs. sluchátka je ale v tvém případě nutnost.

mertas

Příspěvek od mertas »

kdyz jsem kupoval moje hifi bedny, tak vykon beden nebyl vubec rozhodujici ( maji 200 w a jedou v obyvaku na naproste minimum). ale vyvazenost, tonalni barevnost a prirozenost stredu a vysek. proste levnejsi bedny duněly, jejich basy nebyly presne davkovane, ale z dozvukem. takze me ucho nezkouslo levnejsi bedny.
je prubeh basu v tak malem prostoru tak odlisny od mistnosti s 25m2 , ze mam zamerne koupit bedny s nedostatecnymi basy?
budu na nich prehravat hlavne rockove doprovody a k tomu hrat zive na elektrickou kytaru pres aparat, ktery zatim zvlada akustiku prostoru dobre ( nemam pocit, ze se zvuk nekontrolovatelne odrazi. ale kytara jede reci jen nejvic ve stredech)

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Problém je, že se basy v menší místnosti dostanou k uším dřív než ve větší, proto přímý a odražený signál téměř splývá a tím se přičítá. Vzniká také tzv. stojaté vlnění - tím hůř pokud je v bodě poslechu. Se středy a především s výškami problém moc není, pokud je pořešena akustika nějakými absorbéry. Vlny pod dejme tomu 125Hz se lapají už dost blbě. Proto je dobré otevřít třeba okno.. Jak silné je to kombo?

mertas

Příspěvek od mertas »

kombo je 50w a vykonově se da hrat v tomhle prostoru na 1/4 hlasitosti a je to slušne nahlas :-)

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Monitory se dají u nás od některých firem půjčit k vyzkoušení.

delay

Příspěvek od delay »

Focal CMS 50, CMS 65... V každý případě basový pasti.

Odpovědět