Podle mě jsou monitory nad 5 palců v tak malé místnosti nesmysl a osobně bych do takového harakiri nešel, pokud to myslím vážně. Genelec zde
http://www.genelec.com/speaker-selection-tool/ dokonce pro tak malou místnost prioritně doporučují 3 pacové monitory.., v druhé řadě potom 8020B. 8040B je konstruován pro v uvozovkách pořádnou místnost, nad 25 metrů čtverečních.. Stejně tak VXT6! Když už, tak bych šel do VXT4. Holt malá místnost sama o sobě není to pravé ořechové. O ty basy prostě v důsledku příjdeš. I tak se bojím, že takové 8020,(které mám v mistnosti 22m a jsem s nimi nadmíru spokojen - vyměnil jsem je dokonce za A7, ((ale kvůli zvuku, který mi víc sedl)), jsou dostatečně silné na basech. Podle papíru hrajou od 63Hz, a skutečně hrajou od 63 Hz s výchylkou tuším 3dB. Stejně tak jsem měl možnost poslouchat VXT4 a ty také hrají slušně na basech - na tak malou místnost. Když ale budeš mít otevřené okno, nebo dveře, dost se tím dá pořešit. Kompromis bedny vs. sluchátka je ale v tvém případě nutnost.