V dany kategorii jsem zatim nasel:
Krk SUB RP10S

Tapco SW10

Adam Sub8

Behringer B2092A

ESI SW10K

M-audio BX10s

Tannoy TS8

Yamaha HS10W

Nabidka je tedy dost siroka, podle ceho ale vybirat? A jak se vlastne takovy subwoofer zapojuje?

Tenhle prispevek jsem vubec nepochopil, prosim o vysvetleni.fova píše:Hlavne mi prijde trochu nebezpecne brat sub od jine firmy nez jsou monitory kvuli fazovym posunum signalu z obou zarizeni. Muze se ti stat, ze nektere frekvence uslysis silneji nebo se ti odectou faze a neuslysis je vubec.
Dalsi problem muze byt v rozdilne strmosti nabehu signalu na monitoru a strmosti poklesu na subu. Tohle ti muze v souctu zesilit nektere frekvence.kexik píše:Ono sa ale celkom bezne stava ze vyhybka je frekvencne ok, ale fazovo nie. ak je crosover nesymetricky, tzn monitory maju filter ineho typu a radu ako subbas, tak su basy zo subbasu fazovo posunute voci vyssim basom o necelistvu hodnotu, takze sa v oblasti prekryvu vyhybky ani nescitavaju ani neodcitavaju ale vznikaju tam salive efekty typu roztiahnuta baza a pod. ostatne ten hromovy bas na 80Hz cisto oddeleny od stredov obrovskou jamou, to je ono. proste sa zda ze nemas 150-300Hz nic, ked si to premeras meracim mikrofonom tak je vsetko tam kde ma byt: ako moze na tom niekto miesat?
hovorim ine je, ak je crossover symetricky a subbas je presne vyrobcom urceny na ten ktory monitor (ako trebars reveal+ reveal sub); ale ja osobne mam podozrenie aj voci tejto moznosti. vlastne sa cudujem preco nik nevyraba jednopasmove nearfieldy; hifisti si mozu kupit niekolko podobnych reproduktorov... pritom je to podla mna idealny monitor na mix, vzhladom k tomu ze ma uplne dokonalu lokalizaciu nastrojov v baze a ziadne zasadne fazove problemy.
jeste jsi nenasel http://shop.audiopro.cz/katalog/e-mu/PS12.htmCyril píše: V dany kategorii jsem zatim nasel:

nie... je to zlozitejsie. chcel som len povedat, ze su to zavisle parametre, jeden od druheho, takze trebars "filter 2. radu podla cebyseva" je kompletna informacia. no a celkom nakoniec, idealne by bolo mozno pouzit digitalnu vyhybku, ktora funguje bez fazovych posunovaum generator píše:fova: cim strmejsi analogovy filter, tym viac posuva fazu.