Caute,
jedena z beden mych domacich tapco s5 udelala papa a tim padem jsou v riti. Servisovat se to nikomu nechce a posilat je nekam do tramtarie je taky kravina, takze uvazuji o nahrade.
- asi spise aktivni bedny, nemam zesik
- nearfieldy, mam je cca 1/2 metru od hlavy
- neco spolehliveho, co mi vydrzi vice nez 2 roky, kdyz uz to bude stat nejakou tu kacku
- primarni urceni klasicka, ambient, chillout, obcas elektro pop music
- rozumna cena, protoze mam cim dal min casu na komponovani a doma se bude i tak tezko prosazovat
Dikec
Tapco S5 jsou dead, poradte nahradu pls
Re: Tapco S5 jsou dead, poradte nahradu pls
co presne sa tej s5 stalo? to je predsa hracka opravit, pokial nezahucal niektory reproduktor (vyskac vidim ze predava thomann). elektroniku urcite opravit ide.
No pojistkou to neni - dal jsem novou (nasel jsem ji konecne, pekne schovana), lup a bylo po ni. Deda je elektrikar, prmeril, leti pres to 16A, rika kratas, asi na kondenzatoru. Dneska rozeberu, promerime a jeste uvidim, kazdopadne i tak chci jiny bedny, protoze tyhle pujdlou z domu ven.
Caute,
tak deda rozebral a nasel zavadu - je to ve skratu v takove velike medene civce, co je napojena primo na privod, akorat neznam parametry a schema od bedny taky nemam, jinak by sla vymenit, v Conradu za ni chteji cca 1100kc....
Nasel jsem na ni napsane tyhle parametry:
P/N 150-r0704501
LS-A10343-PT-T
LEI-4
0350

Nevite nekdo pls, co presne je to za civku, at ji muzu nekde koupit?
Diky
Petr
tak deda rozebral a nasel zavadu - je to ve skratu v takove velike medene civce, co je napojena primo na privod, akorat neznam parametry a schema od bedny taky nemam, jinak by sla vymenit, v Conradu za ni chteji cca 1100kc....
Nasel jsem na ni napsane tyhle parametry:
P/N 150-r0704501
LS-A10343-PT-T
LEI-4
0350

Nevite nekdo pls, co presne je to za civku, at ji muzu nekde koupit?
Diky
Petr
to neni ziadna cievka ale toroidne trafo... a podla mna je v poriadku, ak ju deda meral obycajnym ohmmetrom, ona ma DC odpor velmi malicky... nebabri sa v tom, vidim ze v tom plavas, mozes si ublizit. ak vymyslis ako by sa to dalo dopravit do bratislavy, mozem sa ti na to mrknut...
Jo, jsem v tomhle amater, ano, je to trafo, domluvil jsem se ale s chlapikem v prodance (distributor), ze mi to opravi, rikal ze trafa odchazeli casto, prej vyrobni vada, nechali si je vyrabet nekde v Cechach a ma jedno bokem. Dam vedet, kadopadne dikec 
bola by to skoda neopravit, mozes to potom predat...
Ojoj, tak to funguje
Transformator byl v tahu, vcera jsem ho sehnal jetej za 400Kc dneska deda pripajel a bedna jede, jupiiiiii