TOP Sluchátka na Mix & Master

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
developdevice
Vybavení

Re: TOP Sluchátka na Mix & Master

Příspěvek od developdevice »

Audiotechnika ATH M50X - jasná volba, nic bych neřešil a šel do nich. Používám je nějakých 5 let, měl jsem předtím i starší M50 (neodpojitelný kabel). Za ty peníze TOP.
Develop Device
mixing / mastering / reamping
https://www.developdevice.com

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

vobec nikto sa tu nezminuje o ultrasone. mam verziu dj1, su velmi pohodlne a presne.

m4x

Příspěvek od m4x »

O kolik jsou horší Sony MDR-7510 oproti MDR-7520? Nezkoušel jste někdo?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Včera jsem pořídil Shure SRH940. Zatim se seznamuju, ale začínám mít pocit, že na mix budou fajn. Hned na začátku mi vadily dvě věci - trochu ostřejší peak mezi 9 a 10kHz. A trochu větší přítlak na uši a okolo uší. Na tu první věc si už pomalu zvykám a asi to nebude problém (teda ještě se uvidí, jak mi z toho pak polezou mixy). Ta druhá, no uvidíme... Jinak super, krásná dynamika, transienty, prokreslení, separace nástrojů, pěkný středy, basy mi přijdou taky fajn, neni jich moc, ale jsou krásně dynamický a rychlý. Výšek je relativně dost, ale nejsou usyčený a zdá se, že po pár hodinách už si na to zvykám a možná se taky trochu rozehrávaj. Zatim mi přijde skoro ideální, když na eq uberu cca 2dB na 9500. Prostor taky docela pěknej, zkoušel jsem pár hodin experimentovat s reverbama a delayema a je dobře slyšet co člověk dělá. Jo a opravdu dobře izolujou. Do teď jsem měl sennheiser hd380 a to je něco uplně jinýho. Skoro jen středy a středobasy i když taky hezký, ale dynamika a prokreslení uplně jinde. Vysoký výšky na nich v podstatě chybí. Už chápu, proč jsem to často přeháněl s vejškama a dělal často jehličkový údery bicích:)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Na Shure sem si zvykl rychle. Podle me v pomeru cena/kvalita predbihaji ostatni. Mam 840ky, ktere jsem uprednostnil i prave kvuli trochu jinym vyskam. Akorat ten hlavovy system je dost konzervativni a pusobi krehce, v tom jsou zas nedostizne Akgcka

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jo ty plasty me trochu znervoznujou, ale je k tomu bytelnej case na prenaseni, tak snad par let vydrzi. Ja v utery poslouchal v prodejne asi 15 ruznych sluchatek (bohuzel jen hodinka casu s mobilem) a nakonec jsem prepinal hlavne mezi shure srh940 a srh840 a pak jeste bayerama dt880. Ty dt880 byly uplne jinde pohodlim a hraly podobne vyrovnane s podobnym detailem a v necem byly i hladsi, ale vubec mi u nich nesedela soundstage (takova koule dal prede mnou, kdezto shury normalni siroka stage a ja v prvni rade:). Ty srh840 mi byly asi frekvencne o neco blizsi, ale mely o dost horsi podani transientu a rozliseni nastroju. Jakoby spicky uderu bubnu u nich narazely na nejaky sklo, kdezto u 940 to bylo vsechno cisty s krasnym headroomem. Prekvapive mi tam vubec nesedly senn hd600 - takovej blativej megabas. Kdybych to mel na domaci hifi poslech, tak bych asi resil jeste jiny typy (akg 702) a sluchatkovej zesik, ale ja ve spouste pripadu potrebuju aby to hralo i na horsich zarizenich, v cemz ty shury maj taky velkou vyhodu. Jinak dneska po pul dennim poslouchani v praci si je zacinam fakt uzivat:)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jo no, bylo by logické, že jsou ty drahší modely lepší, taky jsem vybíral v šopu ale neměl jsem na to nějaký extra klid, věřím že 940ky budou mít asi objektivně čistější obraz, rychlejší odezvu... když jsem se rozhodoval, tak mi nepřišlo na místě plácnout o stovku víc ...jo teď sem si vzpomněl, neměl jsi náhodou taky v balíku dva různé typy náušníků? Mám za to, že tam něco takového bylo, teď ještě najít tu krabici :wink:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Hele jsou tam ty samy nausniky jeste jednou a k tomu jeden rovnej a jeden kroucenej kabel.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Včera jsme u Matuchy udělali krátkou srovnávačku Sony MDR7520 a Shure SRH940 a bylo to zajimavé:) Řek bych, že každé měly své plusy a mínusy a oboje jsou na něco super. Sony rozhodně mají víc basů (a trochu i víc energie ve spodních středech), Shury oproti nim zní, jakoby cca od 200Hz šel lehký tilt dolu (ten bas i subbas tam rozhodně je, ale ztlumenej). Shury mají jednoznačně malý hřebínek na 9 až 10kHz, ale neni to nepříjemné, jen s tím člověk při práci musí počítat. U Sony jsem zas nad 10kHz cítil trochu propad a ještě mi přišlo, jakoby výšky rychlejš klesaly směrem od středu panoramy. Oboje mají dobrou dynamiku a detail. Největší rozdíl jsem vnímal v prostoru, kde Shury zní docela přirozeně a mají dobrou šířku i hloubku soundstage, kdežto Sony hrajou opravdu "na ksicht", úzce bez prostoru. A samozřejmě oba bysme si nechali ty svoje:)

Odpovědět