Žádost o radu se studiovými monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
sigmund
Příspěvky: 4
Registrován: 18 pro 2007 22:12

Žádost o radu se studiovými monitory

Příspěvek od sigmund » 18 pro 2007 22:18

Zdravím,

zakoupil jsem studiové monitory B2031a a hned z úvodu mám problém, a to ten, že zvuk linoucí se z těchto reproduktorů je doprovázen nepatrným cvakáním, jež bych připodobnil ke klepání prstu o desku stolu. Zjistil jsem, že tuto potíž má na svědomí LCD monitor, poněvadž když je odpojen (ať ze vstupu do grafiké karty, nebo ze sítě), rušivý zvuk ihned ustane.

Nemohl by mi někdo, prosím, pomoci s touto neduhou?

Díky za jakoukoli sugesci.

Sigmund

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 18 pro 2007 22:26

Jako první bych překontroloval uložení signálových kabelů (zda např nevedou souběžně s datovým kabelem monitoru, nebo v těsné blízkosti samotného LCD).
Pak zkus zapojit napájení LCD do stejného bodu, jako PC.

Jestli se to tam dostává přes síť, tak zkus nějaký síťový filtr
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2007 00:36

sigmund : nemas to dako spojene s kablovou televiziou ? alebo kablovym internetom ? vsetko skus poodpajat ..

sigmund
Příspěvky: 4
Registrován: 18 pro 2007 22:12

Příspěvek od sigmund » 19 pro 2007 20:01

Díky za snahu pomoci, zkusil jsem dát monitory úplně stranou, tak aby nedošlo k přiblížení kabelů, ale výstupní zvuk je stále rušen cvakáním, jež jsem popsal dříve.
Jsem majitelem zvukovky Sound Blaster X-Fi Elite Pro (je zapojena ve slotu hned pod grafickou kartou), ovšem ta nedisponuje výstupy pro 6,3mm jack nutný k propojení k monitorům, nicméně tato zvuková karta je propojena AD_Link konektorem (26 pin) s externí konzolí X-Fi I/O, jež tímto výstupem pro 6,3mm jack disponuje (pod tímto výstupem je na konzoli vyobrazení sluchátek), a odtud je zvuk veden přímo do monitorů. Nemohl by být problém v tom, že zvuk jede přes onu konzoli?

Díky za jakoukoliv radu

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 19 pro 2007 21:17

jo, tam muze byt poblem... primo na karte mas line-out, opatri si specialni kvalitnejsi "Y" kabel 3.5 stereo jack (do line-outu zvukovky) a na druhe strane 2*6.3 mono jacky. jestli to vyresi problem s klepanim nevim, ale aktivni monitory do sluchatkoveho vystupu rozhodne nepatri.

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 19 pro 2007 21:30

sigmund: davat zvukovku hned pod grafiku neni uplne moudrej krok, nemas naky volny sloty niz?
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 pro 2007 06:54

Přesně jak píše Parek, zvukovku dej co nejdál od grafiky (a nejlíp čehokoli ostatního)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 pro 2007 11:25

A pro priste nekupovat nic od creative... vsadim se, ze ta karta byla i drazsi nez m-audio audiophile.

Je otazkou, jestli ty tvoje problemy nejsou zpusobeny zdrojem v pocitaci (jako se to deje treba u notebooku). U stolniho poce se to blbe poznava, protoze se neda odpojit zdroj a jet na baterky ;(. Takze jestli nemas v poci nejakej rozumnej zdroj (jako seasonic treba), tak jako jedno z poslednich resenii zkus vymenit zdroj.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 20 pro 2007 11:40

Mno ale da se jet na APC... uz kvuli tomu prevodu napeti z obdelniku na neco podobneho sinusu :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Žádost o radu se studiovými monitory

Příspěvek od Cyril » 20 pro 2007 11:59

sigmund píše: Díky za jakoukoli sugesci.
Cvakani ustava, je stale mene slysitelne, odchazi a ztraci se v tichu, v tichu, v nekonecnem mori ticha...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 20 pro 2007 16:47

Ty si humorista Cyrile :D

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 20 pro 2007 17:05

cvakani je jeste dobry, pri trose dobry vule se da pouzit aspon jako metronom, kdekomu z Ulibeden ale hraje dokonce radio, u kamose v braniku to byla tusim evropa 2, dost nas to inspirovalo v tvorbe :mrgreen:

uz nikdy vic nic od Uliho...

sigmund
Příspěvky: 4
Registrován: 18 pro 2007 22:12

Příspěvek od sigmund » 20 pro 2007 17:06

Díky všem za sugesce, dnes proběhlo další kolo zkoušení, neúspěšného...
Nejprve jsem zakoupil "Y" kabel 3,5mm jack -) 2x cinch + redukce 6,3mm, abych mohl vést signál přímo ze zvukové karty do monitorů. Zvuk byl výborný, ale ono "cvakání" v reprobednách neustalo. Vyzkoušel jsem snad úplně všechno vzdálil jsem monitory od počítače, stejně tak LCD a rovněž veškeré kabely, ovšem výsledek byl naprosto nulový, cvakání neustalo a ozývalo se ve stále stejné hladině hlasitosti, ať jsem dělal cokoliv.
Dal jsem na Parekovu radu a zasunul zvukovku do nejvzdálenějšího slotu od grafárny, ovšem když toto nepřineslo žádný efekt, zašel jsem tak daleko, že jsem Soundblastera fyzicky vyňal a jel přes interní zvukovou kartu, která je součástí základní desky, nicméně rušivý element přetrvával.
Je skoro jasné, že všechno má na svědomí monitor, poněvadž když jsem pustil muziku a odejmul signální kabel LCD, praskání rázem přestalo, po zpětném zasunutí LCD opět naskočilo.

Opravdu již začínám ztrácet naději v lepší zítřky se zvukem monitrů...; tedy pokud někdo neposkytne nějakou spásnou informaci, jež daný problém vyřeší.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 20 pro 2007 17:07

Jedny bych koupil kdyz je to takovy inspiracni zdroj. To s tim radiem je dobre konecne budu mit poradna repra na prijem.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 pro 2007 17:22

jestli mas na zvukovce line out na 2 velke jacky (tedy ne sluchatkovy vystup), tak muzes zkusit jeste zapojit monitory pomoci symetrickych kabelu. Ty by mely chytat o hodne min ruseni, nez nesymetricke. Jestli tuhle moznost nemas, tak si jeste zkus pucit jiny monitor.

Jeste otazka: cvakani se objevi jen v monitorech nebo je slysitelne i ve sluchatkach?

Odpovědět