Zapojení monitorů

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Zapojení monitorů

Příspěvek od michalm » 02 led 2008 19:40

Můžete mi někdo poradit jakým způsobem máte propojené monitory s analogovým pultem.Mám klasický pult ext.multitrack a stereo míchám do kompu.Dosud jsem používal dvoje monitory,jeden pár na mix a druhý na výstup z PC.Existuje nějaký šikovný fígl na zapojení jednoho páru monitorů,popř nějaký přepínač abych mohl využívat funkce solo apod.při míchání na mixu a potom si mohl poslechnout výsledek z počítače aniž bych neustále lezl za mix a přepojoval monitory.Pokud dám výstup ze zvukovky do external in na mixu tak to chytá brum a slabou vazbu.
Děkuji za rady

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 led 2008 22:51

michalm : nepises konkretne aky pult mas .. potom ti v tom nevieme poradit .. teda co sa tyka pultu .. druha moznost je pozuti daky volume controller ktory umozuje prepinat repraky .. najlacnejsi je asi M-PATCH2

http://www.smproaudio.com/index.php?opt ... view&id=25

Obrázek

zavisi od teba kolko penazie chces do toho investovat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 led 2008 22:53

hmm .. to co ti radim je ako zapojit dvoje monitory na mix .. ked si ale citam tvoj prispevok znova , neviem ci nechces jedny monitory na mix a prepinat na pc ? tak pc zapni do mixu a je to ..

napis viac , aky setup hladas ..

michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Příspěvek od michalm » 03 led 2008 15:47

Mám mix Tascam M 3500 a potřebuji zapojit jedny monitory ma mix jako CR a přepínat na výstup z PC abych si mohl poslechnout hotový master a nemusel po každé míchačce přepojovat kabely.Mám i zesilovač který má přepínání vstupů ale pokud do něho zapojím např.do AUX výstup z mixu CR a do např.TAPE výstup ze zvukovky dělá to neplechu,brum.Nevím v čem je problém.Děkuji za rady

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 led 2008 15:58

Na vetsine malych mixacku to funguje zhruba takto: Z Control Room Out u mixu vyvedes kabely pro monitory a z Main Out u mixu vyvedes kabely do vstupu zvukovky. Vystup zvukovky privedes na Tape In u mixu. Prepinanim tlacitek na mixu (napr. Tape to Mix) si prepinas mezi poslechem nahravaneho signalu a signalu z compu.

Co se tyce toho brumu, tak pricin muze byt spousta. Doufam, ze se neurazis, ale napisu to jako pro uplneho zacatecnika, protoze nevim, jak na tom jses:
- pouzivej stinene, tzv. mikrofonni kabely a ne zadne dvojlinky z Datartu
- napajeci kabely od zarizeni mej zapojene pouze do jedne spolecne zasuvky
- ke compu nemej pripojeny pri praci se zvukem zadny modem nebo jina externi zarizeni (problem muze zpusobovat i scanner, tiskarna)
- pri pretrvavani problemu nekteri lide doporucuji poridit oddelovaci trafo
atd.

Pricin je jeste vic. Jsou tu na to samostatna temata, tak hledej.

V tvem pripade mi prijde, ze jsi zapojenim mixu i zvukovky do zesiku vytvoril tzv. zemni smycku, ktera ti generuje 50Hz brum.
Pokud mas aktivni monitory, tak bude lepe ten zesik vubec nepouzivat. K cemu posilat signal 2x pres zesilovac (jednou v bednach a jednou v zesiku)?
Degraduje to zvuk.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 17:31

michalm : hmm .. takze .. bolo by dobre povedat aku mas zvukovku a ako je prepojena s mixom ? sice asi analogovo .. M3500 je analogovy pult ..

to co pises je divne .. vystup z pultu ti ide do zvukovky .. vtedy to nebrumi hej ? a ked zo zvukovky vystup pripojis do mixu tak to brumi ? aj ked nic neni vytiahnute ? nemas tam len spatnu vazbu ?

dakde tu je problem ktory treba riesit .. tazko sa to riesi , ked to clovek nema pred sebou .. napis viac co a ako mas zapojene ..

michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Příspěvek od michalm » 03 led 2008 19:59

Používám HDR Markie ten mám propojený s mixem 1-24 DI a tape out,master out z mixu mám zapojený do Mackie Spike L+R anal.IN, a pokud připojím L+R anal.OUTvýstup ze Spike do tape in na mixu a zároveň mám připojené monitory do CTR A nebo B chytá to nějakou vazbu ať s tím kroutím jak chci.Používám aktivní i pasivní monitory se zesilovačem a vždy je to stejné.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 20:10

Aha .. sipim kde by mohol byt problem .. Je dost mozne ze main vystup , ktory mas pichnuty do SPIKE , ma na vystupe mixu trafaky .. tym padom su vystupy oddelene .. ked pripajas vystup zo spike do pultu , to tape in , to je 100% nesymetricky vstup .. a to moze brumiet .. tvoj problem by zrejme vyriesit DIBOX .. vyskusaj schvalne zapnut vystup zo spike do Line in na kanaloch 23-24 .. ci to bude brumiet ..

michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Příspěvek od michalm » 03 led 2008 20:50

Víš já si myslím že problém bude jinde protože když jsem zkoušel jinou variantu zapojení :výstup z CTR na mixu do zesilovače s přepínáním vstupů do nesym.vstupu Aux a výstup z Spike do např.vstupu tape zak to brumí také ale jen když připojím oboje samoslatně nebrumí ani jeden výstup.Nejvíc mě ale trápí ta vazba při tom prvním zapojení co jsem popisoval.Pokud dám výstup z CTR do monitorů a Master do Spike a zpět do tape in(tak bych to potřeboval používat)a smíchám nějaký materiál do compu,přihrává se mi tam i nějaká vazba pískání cca 12-13 khz které pak při masteru pochopitelně vyleze a při tišších pasážích je dost slyšet.Pomalu začínám mít pocit jestli není někde problém v mixu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 21:35

michal .. vyskusaj taku vec .. odpoj MASTER->SPIKE IN .. a zapoj SPIKE-OUT-> TAPE IN .. brumi vtedy ?

michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Příspěvek od michalm » 03 led 2008 21:50

zítra to vyzkouším a dám vědět

michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Příspěvek od michalm » 04 led 2008 21:28

Tak jsem to znova celé prolezl a vyzkoušel a opravdu si myslím že bude problém v mixu.Problém se objeví až když připojím CTR out z mixu spolu s
např.master out a někde to spojím např.když přivedu výstup ze Spike zpět do pultu do 2tr nebo do zesilovače s přepínáním vstupů,začne to brumět a pískat.Nemáte náhodou někdo technickou dokumentaci na Tascam M3500 32/8 moc by mi to pomohlo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2008 22:12

michalm : takto . v prvom rade musime vediet o co ide .. brumiet je jedna vec .. to moze byt zem .. piskat je druha vec .. to moze byt spatna vazba .. takze v prvom rade by si mal vediet konkretizovat co sa vlastne deje ..

aby si eliminoval problem , bolo by dobre skusit daky dibox si dakde pozicat .. a otestovat ..

takto este taka ta trivialna vec .. mas vsetko v jednej zasuvke ? nemas tam nikde kablovku alebo internet z kablovky ?

michalm
Příspěvky: 34
Registrován: 11 lis 2007 21:02

Příspěvek od michalm » 04 led 2008 23:18

Mám samozřejmě celé studio v jedné zásuvce a ať propojím cokoli tak není problém jen s tím mixem vyzkouším ještě ten di-box a uvidím.Dík

Odpovědět