Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
katkarinka
Příspěvky: 4
Registrován: 24 říj 2017 09:26

Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od katkarinka » 02 led 2018 09:53

Ahojte, potrebujem poradiť akým spôsobom mám všetko pozapájať v prípade, ak mám gramofón a dva kusy štúdiových monitorov (obrázky nižšie). Skúšala som to zapojiť pomocou kabla 2x cinch , ale kedze repraky nie su rozdelene na lavy a pravy, tak vzdy hral iba jeden...
Dakujem vsetkym za pomoc

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 846
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od dedko » 02 led 2018 11:32

To je novoročný žartík?
Gramofón output L - RCA kábel - jeden monitor vstup RCA
Gramofón output R - RCA kábel - druhý monitor vstup RCA
na gramofóne prepínač do polohy LINE

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21590
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od Pytkin » 02 led 2018 11:43

asi by bol ale vhodny nejaky volume controller ..

https://www.muziker.sk/fostex-pc-1e-b-w ... controller

katkarinka
Příspěvky: 4
Registrován: 24 říj 2017 09:26

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od katkarinka » 02 led 2018 13:00

dedko píše:
02 led 2018 11:32
To je novoročný žartík?
Gramofón output L - RCA kábel - jeden monitor vstup RCA
Gramofón output R - RCA kábel - druhý monitor vstup RCA
na gramofóne prepínač do polohy LINE

no ved ide o to ze presne to som urobila a hral iba jeden....ale je mozne ze som neprepla line, musim to pozriet. a ano, zapajam si to prvykrat v zivote takze mam debilne otazky, mea culpa.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 846
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od dedko » 02 led 2018 13:24

Tak v tom prípade je niekde zrada, skontrolovať všetky káble, aj sieťové, všetky nastavenia hlasitostí a pod

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3358
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od hombrefeo » 02 led 2018 15:04

a co radsej nejaky maly mixer?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2330
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od Stan » 02 led 2018 15:21

Muze to byt i takova banalita ze jeden z monitoru nebyl zapnuty do pozice "ON". Tyhle monitory by meli mit LED indikator na predni strane ktery sviti pokud je monitor zapnut. Me se taky stalo ze jsem delal v jinem prostredi a nemohl jsem prijit na to proc mi neleze zvuk ven. No a po kompletni kontrole routingu na mixu a softu zbyla samozrejme posledni moznost ze monitory nebyly zapnuty. Proste se to stava. ;)

kubake
Příspěvky: 12
Registrován: 05 bře 2017 09:00
Vybavení

Re: Zapojenie dvoch aktívnych monitorov

Příspěvek od kubake » 03 led 2018 12:18

ještě je taky možnost že ti hraje jen jedna strana už z gramofonu, zkus vyndat a nandat přenosku, já mam stejný problém, u statonu, jestli to je gramec z druhý ruky, tak na přenosce, nalýzni kontakty :), jestli je uplně novej tak to nedělej

Odpovědět