Zmena frekvence ve sluchatkach?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Zmena frekvence ve sluchatkach?

Příspěvek od Amorph »

Ahoj, mam zvlastni problem. Nedavno jsem si koupil sluchatka Sennheiser HD280 a zjistil jsem, ze kdyz na nich doma neco posloucham a pak prepnu poslech na monitory, tak mam pocit, ze se o par nebo par desitek centu zmeni vyska zvuku! pred tim jsem mel Koss UR30 a tohle si u nich nepamatuju. Muzou opravdu sluchatka nejak timhle zpusobem hybat s frekvenci, nebo je to nejaky sluchovy klam?

Poshook

Re: Zmena frekvence ve sluchatkach?

Příspěvek od Poshook »

Amorph píše:Ahoj, mam zvlastni problem. Nedavno jsem si koupil sluchatka Sennheiser HD280 a zjistil jsem, ze kdyz na nich doma neco posloucham a pak prepnu poslech na monitory, tak mam pocit, ze se o par nebo par desitek centu zmeni vyska zvuku! pred tim jsem mel Koss UR30 a tohle si u nich nepamatuju. Muzou opravdu sluchatka nejak timhle zpusobem hybat s frekvenci, nebo je to nejaky sluchovy klam?
posluch cez sluchadla je nieco uplne ine ako cez monitory - uplne iny priestor, frekvencny obraz, uplna separacia stereo kanalov atd. myslim, ze to co popisujems je len "usny" klam...
ja mam HD280 uz 6 rokov a nic take som si nevsimol (a mozno som uplne hluchy)

kexik

Příspěvek od kexik »

hehe ;)
do coho to mas strcene?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Oboje mam zapojene ve Fireboxu. No taky si spis myslim, ze to bude klam, ale prekvapilo me to. Je to fakt treba o ctvrt tonu. A nejak si to neumim fyzikalne vysvetlit.

kexik

Příspěvek od kexik »

a ten sluchatkovy vystup je samostatne routovatelny? je to na samostatnom asio outpute? ak ano, moze to byt nejaky shit suvisiaci s fireboxom... over si to na niecom normalnom, na cd prehravaci, alebo tak

Odpovědět