Zvuk k TV - Sonos Beam 2 + 2x Sonos One SL
Zvuk k TV - Sonos Beam 2 + 2x Sonos One SL
Zdravím, stěhuji se do nového bytu, kde budu konečně kupovat i TV, a tak k ní řeším zvuk. Nechci to řešit nějak moc - tzn. nechci 5.1 nebo 7.1 kanálový systém. Má představa je taková, že bych pořídil soundbar pod televizi Sonos Beam 2 a k němu 2x Sonos One SL, které bych umístil na stěnu za sedací soupravu. Cílem je vytvořit aspoň nějaký pocit prostorového zvuku. Důvodem, proč se ale na vás obracím pro radu, tak je ten, že si nejsem jistý, zda dává smysl pořizovat 2x ten Sonos One SL, když by byly přidělané držáky na stěně, ke které bude ,,přimáčknutá" sedací souprava. Jestli vlastně dosáhnu nějakého prostorového zvuku, když ty reproduktory budou hned za hlavou a nebude se mít ten zvuk ,,čas" se dostat k uším, když vlastně člověka ,,mine" a bude hrát hlavně směrem k televizi.
Pokusím se to vysvětlit obrázky:
Sonos One SL za sedací soupravou (omlouvám se za malou velikost, pořád to psalo, že je veliký soubor)
Proč se bojím, že by to nemuselo mít smysl: Ty modré čáry mají reprezentovat směr zvuku, no a mé obavy jsou takové, že ten zvuk vlastně mine hlavu posluchačů a bude to o ničem.
Jaký je na to váš názor, popřípadě budu rád i za rady!
Pokusím se to vysvětlit obrázky:
Sonos One SL za sedací soupravou (omlouvám se za malou velikost, pořád to psalo, že je veliký soubor)
Proč se bojím, že by to nemuselo mít smysl: Ty modré čáry mají reprezentovat směr zvuku, no a mé obavy jsou takové, že ten zvuk vlastně mine hlavu posluchačů a bude to o ničem.
Jaký je na to váš názor, popřípadě budu rád i za rady!
Re: Zvuk k TV - Sonos Beam 2 + 2x Sonos One SL
preco repraky nenatocis na hlavu ?
Ja nechapem ludí čo si nekúpia v prvom rade 2 stlpove repraky. pripadne plus subwoofer a až potom niečo pre rear reprodukciu. Neviem poradiť v týchto plastoch tak sorry.
jammix : sonos neni zly
povedzme že je dobrý ...nie nieje lebo z plastu ... ale tá logika že dávať dozadu na stenu repraky viesť tam napajanie minimálne, .. ked ich môžeš mať vpredu kde je telka ?
Pytkin - Aby ale směřovaly na hlavu, tak to bych je potom musel natočit v tomto konkrétním případě skoro o 90°, což by mi nástěnné držáky ani nedovolily a když jsem hledal na netu, tak jsem dohledal, že zadní reproduktory za sedací soupravou by se měly natáčet směrem k ní tak o 20°.
Jammix - Proč dávat reproduktory dozadu? Protože chci dosáhnout aspoň nějakého základního efektu prostornosti. Vpředu zvuk pokryje soundbar a vzadu budou prostornost vytvářet zadní reproduktory - při sledování filmů (např. výbuchy) nebo hraní her (např. závodní). Já bych spíš otázku otočil - proč mít reproduktory vpředu, když už přední reproduktor vpředu je? A když teda píšeš, že Sonos není dobrý, dokázal bys mi tedy doporučit řešení mé situace do 20 tisíc Kč, které dle tebe dobré je?
Jammix - Proč dávat reproduktory dozadu? Protože chci dosáhnout aspoň nějakého základního efektu prostornosti. Vpředu zvuk pokryje soundbar a vzadu budou prostornost vytvářet zadní reproduktory - při sledování filmů (např. výbuchy) nebo hraní her (např. závodní). Já bych spíš otázku otočil - proč mít reproduktory vpředu, když už přední reproduktor vpředu je? A když teda píšeš, že Sonos není dobrý, dokázal bys mi tedy doporučit řešení mé situace do 20 tisíc Kč, které dle tebe dobré je?
" Dosáhnout cíl prostorového zvuku "
Za mě bych to nechtěl ani zadarmo.
Vždy mi to vadilo a přineslo to u mě vždy jen víc nelibosti než radosti.
V tomhle souhlasím s Jammixem, že jeden kvalitní přední pár je dobrá cesta.
Za mě bych to nechtěl ani zadarmo.
Vždy mi to vadilo a přineslo to u mě vždy jen víc nelibosti než radosti.
V tomhle souhlasím s Jammixem, že jeden kvalitní přední pár je dobrá cesta.
muzikant
To je to... nerozumiem že človek je ochotný vrtať stenu za gaučom a ťahať káble a v predu má len sound bar ktorý je o trochu lepší ako zvuk samotnej TV.
On ten základ priestorového zvuku je práve v stereo reprodukcii .. a ostatné rear by mali byť riešené oneskorením.
20k českých zlotych je asi 800 eur, to sa dá kúpiť jamo S807 pár za 300 a zbytok by som dal za lepší bazarový AVreceiver . Neskôr prikupil subw ktorý by mohol byť aj za gaučom trebars .. atd neskôr rear repraky ak chceš montovať do steny.(alebo na stojany)
On ten základ priestorového zvuku je práve v stereo reprodukcii .. a ostatné rear by mali byť riešené oneskorením.
20k českých zlotych je asi 800 eur, to sa dá kúpiť jamo S807 pár za 300 a zbytok by som dal za lepší bazarový AVreceiver . Neskôr prikupil subw ktorý by mohol byť aj za gaučom trebars .. atd neskôr rear repraky ak chceš montovať do steny.(alebo na stojany)
Chlapci tak ja sa venujem dlhe roky priestorovemu zvuku .. A zadne repraky nic nenahradi .. A zaklad dobreho 5.1 zvuku je , ze musia byt repraky z jednej serie .. Mal som kombinaciu TESLA v predu a Yamaha stred a zadne .. A uplne zle .. Dal som 5.1 od soundblastra (taky ten cambridge soundworks, sak to poznate) .. To hralo 100x lepsie ..
DifiCZ : Uhly zadnych reprakov su dane .. Samozrejme vzdy je to kompromis .. ale ak budu hrat dopredu , tak to straca zmysel ..
DifiCZ : Uhly zadnych reprakov su dane .. Samozrejme vzdy je to kompromis .. ale ak budu hrat dopredu , tak to straca zmysel ..
Center by som nezapajal, Ten receiver si rozpozná sám ktorý repak je zapojený a podla toho rozloží zvuk aj frekvenčne. A zadné si myslím, že sa dajú použiť aj od iných značiek tam sa dejú už nedôležitosti.
..Písal že 5.1 nechce .. ok Preto som navrhol podla mna zaujmavú 2.1 s možnostou rozšírenia.
Ked bude subW niekde pri gauči tak to bude robiť trochu prirodzenejšieho dojmu priestoru.
Ale ako vravím nerozumiem niektorím typom ludí, čo idú tým plastovým štýlom, pre nich tá moja verzia môže byť absurdna neprijateľná.
..Písal že 5.1 nechce .. ok Preto som navrhol podla mna zaujmavú 2.1 s možnostou rozšírenia.
Ked bude subW niekde pri gauči tak to bude robiť trochu prirodzenejšieho dojmu priestoru.
Ale ako vravím nerozumiem niektorím typom ludí, čo idú tým plastovým štýlom, pre nich tá moja verzia môže byť absurdna neprijateľná.
Center je pri sledovani filmov najdolezitejsi .. Tam su dialogy ..
Tak to si asi fakt musime ujasnit - 5.1 alebo ne...
Ked chces slusny sound, velmi rychlo narazis na problem odrazov od stien. Hlavne v obyvacke. A ten problem je vacsi, nez sa zda.
Ja osobne by som tiez nechcel mat repro 50cm od hlavy, ale to je individualna vec... Nejaky 3D pocit to da vzdy. Kino to nebude nikdy. Zisti si, ake to ma nastavovanie vzdialenosti repro (alebo pozicie posluchaca). Dnes uz procesory vedia akusticke nedostatky obabrat mnohymi sposobmi.
Ked chces slusny sound, velmi rychlo narazis na problem odrazov od stien. Hlavne v obyvacke. A ten problem je vacsi, nez sa zda.
Ja osobne by som tiez nechcel mat repro 50cm od hlavy, ale to je individualna vec... Nejaky 3D pocit to da vzdy. Kino to nebude nikdy. Zisti si, ake to ma nastavovanie vzdialenosti repro (alebo pozicie posluchaca). Dnes uz procesory vedia akusticke nedostatky obabrat mnohymi sposobmi.