2015 - Co sa nachadza na vasom "musim mat" zozname ?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
peteness

Re: 2015 - Co sa nachadza na vasom "musim mat" zozname ?

Příspěvek od peteness »

Me zase naopak uz Nord nejak neschazi, mozna spis Doepfer Dark Energy. Dneska jsem koupil do obyvaku digitalni piano a je to ta nejlepsi hracka, co jsem za posledni leta koupil a mozna nekdy (letos tezko) poridim i akusticke piano neli kridlo :-)
Jinak realne chci letos toho vysneneho U87, je dalsi na rade.
....taky si preju at uz mam za sebou tohle pitome obdobi, kdy musim propocitat a vyplnit nejruznejsi formulare pro financak a spol. (nejak to vykouzlit z krabicoveho ucetnictvi) a dekuji Babisovi za dalsi nesmyslny papir, ktery budu muset mesicne posilat spolu se zk*rvenym DPH priznanim.....az se z tohohle vymotam....tak budu JEN a JEN cvicit na vsecko, co ma struny, klavesy, vydava hluk a budu to taky nahravat a posilat do sveta....a pak to budu hrat pro lidi.

dendy

Příspěvek od dendy »

m4x píše:Dendy, při tvém laborování se sw synthy, vážně máš stále pocit, že ti schází NL 2?
naprosto najviac.. ten charakter zvuku (hlavne pri fm modulacii medzi oscilatormi) neviem z nicoho dostat ani priblizne.. hold pre psytrance je tento synth klucovy, bola velka chyba ho predat... naivne som dufal ze autor "Synth1" splni slub a portne to na iOS (minimalne tie zvuky co ma zaujimaju pokryva Synth1 dostatocne) ale zrejme sa na to vykaslal :-(

U-o

Příspěvek od U-o »

FL Studio 12 (upgrade je free, snad bude venku do jara 2015)
IL Maximus

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

- Konečně už svuj web. Už jsem zaplatil zálohu a je ve výstavbě. Tak snad už.

Z materiálních věcí pak novou Pro Tools klávesnici. Mezi svátkama jsem se vrhnul na nějaký stříhání a vylil jsem si na aktuální PT klávesnici kafe. Bral jsem to jako znamení, abych mezi svátkama nepracoval. Bohužel klávesnice to interpretovala jako znamení, že už nemusí pracovat nikdy.
- Patrně upgrade z Mighty mouse na Magic mouse
- Dodělám si tu v racku 2x12 XLR patchbay
- Líbil by se mi Thunderbolt SSD harddrive na druhej systém s PT11, ale pořád čekám až to cenově trochu spadne. A taky až se konečně TB periferie trochu rozjedou. Zatim je to strašná bída a celý to rozhraní je takový obskurní. Škoda.
- Do kolonky "musim mít" bych zařadil i víc místa. Proto prodám ještě nějakej audio gear, kterej víc jak rok nepoužívám a spí tu ve skříni. Nějaký mikrofony, kytarový krabičky atd. I letos pokračuju v trendu redukce a minimalizace. :wink:
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

lavender

Příspěvek od lavender »

to do list 2015:
dokoncit k spokojnosti epecku
vsetky rozpracovane skladby
midibox sid dokoncit

must have 2015
arp odyssey - ak nebude sumak jak ms20mini
alebo waldorf streichfett

Fractal

Příspěvek od Fractal »

já nic nového mít nemusím, už všecko mám
jedině snad pořádné hammer stage piano nebo kontroller se simulací kladívkové mechaniky, ale ani to nutně mít nemusím

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Liquid Sound píše:Z materiálních věcí pak novou Pro Tools klávesnici.
Vidis .. to ma napadlo , ze v najblizsej dobe si chcem kupit ARTIST TRANSPORT .. strasne mi chyba kolecko ..
Liquid Sound píše:A taky až se konečně TB periferie trochu rozjedou. Zatim je to strašná bída a celý to rozhraní je takový obskurní.
a co ti chyba ? periferii je naozaj dost ..

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Bral bych třebas všema deseti hub TB in -> 2x TB out plus 2x FW800 out. Nebo hub TB in -> 1xTB out plus 4x FW800 out. Něco už je, ale přijde mi že je to zatim dost drahý. Je ale pravda, že jsem po tom ohlížel naposledy v létě.

Edit: Když tim teďka prolejzám tak těch hubů je pár. A buď to nemá FW800 žádnej nebo když už tam jeden je, tak jsou tam kraviny jako 3,5mm audio in a out, ethernet, atp. Tzn. už je to dock. Krabičky jako potřebuju já, prostě nejsou. Okej, FW800 je asi v krátký budoucnosti mrtvý. O to víc je zarážející, že nástupce zatim moc nežije. Do práce nakupujeme po desítkách harddisků pro klienty a s FW800 už třebas ani nemaj. :evil:

Btw. u těch disků tomu taky moc nerozumim. Moc jich neni a dobrá půlka z nich má jenom jeden port tzn. žádnej daisychain. Navíc SSDčkovecjh abys napočítal na prstech jedný ruky. Rvou tam obyč 7k2 hdd s tim, jakej je to technologickej posun. :twisted:
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

dendy

Příspěvek od dendy »

lavender píše:to do list 2015:

midibox sid dokoncit
a chipy mas ?? mam na predaj tusim 10 8580-tok :-))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

liquid : no tazko povedat .. musime sa zase na to pozriet z pohladu dostupnosti TB .. TB maju samozrejme vsetky macky uz hodnu chvilu .. ale vo svete PC to neni vobec zabehnuta vec .. Takze sa zrejme vyrobcovia az tak moc nehrnu do toho .. Co sa tyka FW800, tak ja som si kupil prevodnik TB na FW800 .. cize by staci nejaky TB hub a je vystarane .. Fakt je ten ze by sa hodili externe casy na 2.5" disky s TB rozhranim a do neho SSD disk .. taky je ten Seagate travel , ci ako sa to vola .. to by sa dalo pouzit ..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja chcem hlavne konecne cim viac hrat a cvicit. A taktiez sa musim konecne dokopat k dokonceniu viacerych DIY masiniek. Ale urcite budem aj nejake drobnosti kupovat, len nemam zatial nic konkretne.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

k ty 'DAW klavesnici' tady zminovany:

vedle do studia se porizovala klavesnice pro Cubendo. nevim, jestli je tech vyrobcu vic, abych nedaval neferovou spatnou referenci, ale build kvalita je opravdu bidna. treba do mezerniku je treba vylozene mlatit, aby reagoval. kdyz v tom studiu delam, normalne si tam nosim HP klavesnici (navic mam vsechny zkratky a makra jinak nez standardne, ale to uz je v tomhle pribehu vedlejsi).

m4x

Příspěvek od m4x »

Já podpořím dendyho;) Pro mě je "must have" nástroj Poly Evolver, který dokáže znít jako analog (á la Jupiter 6), DA PPG Wave, stejně jako spustit pseudomodulární šílenství. Geniální a současně nedoceněný zvukový chameleon, který byl bohužel nahrazen P 12, která zní z ukázek nazálně a tence, jako Virus prohnaný analogovým filtrem.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

to sem fakt nevěděl, že jsou klávesnice i pro cubendo, všude bývaj ty ProToolsácké (taky to bude tím, že ve větších studiích sem spíše narazil na Avid)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Hammond píše:Ja chcem hlavne konecne cim viac hrat a cvicit. A taktiez sa musim konecne dokopat k dokonceniu viacerych DIY masiniek. Ale urcite budem aj nejake drobnosti kupovat, len nemam zatial nic konkretne.

Hammond, fandím Ti!!!

Odpovědět