Access Virus TI2,Beatsqueezer

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
gambler

Access Virus TI2,Beatsqueezer

Příspěvek od gambler »

Access:
Zdravim,chcem sa spytat cim je tak vynimocny Access Virus TI2? Ako a na co sa pouziva a ak by ste uviedli nejake piklady novsich Pop songov kde pocut ten Virus zvuk? Co pocuvam nejake solo ukazky tak mi to nepride nijak vynimocne zvukovo tak neviem co mi unika? Preco a naco to ludia pouzivaju?Sedi to dobre v mixe tak preto?

Beatsqueezer:
Co poviete na toto?Je to sampler,cena 235 USD strasne sa mi pacia tie zvuky Mellotronu :shock: Ale da sa tam nahadzat aj vlastne sample a krutit..Oplati sa? Nejaka podobna alternativa?

dendy

Re: Access Virus TI2,Beatsqueezer

Příspěvek od dendy »

> Zdravim,chcem sa spytat cim je tak vynimocny Access Virus TI2

kedysi som mal TIcko tak sa hadam mozem vyjadrit.. v podstate je to jeden z top VA syntakov, samozrejme kopa ludi ho ma zafixovaneho len v suvislosti s vengeance presetmi a nasladlymk trance supersawami ale je tom velmi silny synth s uzasnymi modulacnymi - ci uz poctom LFO, obalok, ich moznostami, komplexnostou mod matrixu,kvalitnymi filtrami a roznymi typmi oscilatorov - ked vies, naladis na nom v podstate cokolvek. Proste spicka vo svojej kategorii. Porovnatelne s nim su Korg Radias, Nord Lead 3 - kazdy ma nejake plusy, minusy, ale je to +/- podobna liga .. TI ma lepsiu (komplexnejsiu) fektovu jednotku, vie fungovat ako zvukovka a ma VST plugin ktory timpo USB routuje audio rovno do DAW takze sa sprava ako y to bol plugin

Na druhej strane. Popri veciach ako Serum, Massive, Sylenth1, Hive - ma vyznam LEN v pripade ze proste chces mat fyzicky HW s knobmi. Inak nic specialne naviac oproti tym spomenutym SW monstram neziskas. Hlavne to Serum - 90% dnesneho EDM sa robi na Serum-e - to ze vacsina tutorialov na YT na neuro basy, future bass, dubstep, screetche, hoovery je skoro vzdy robena na Serum-e nieje nahoda :)

Mozno trochu vyhoda je ze odlahcis CPU... TIcko (velka verzia, nie Snow) zvlada az 16x multitimbralitu (co je v HW syntakoch velkom rarita) takze teoreticky z nehomvies potiahnut az 16 roznych zvukov naraz - samozrejme polyfoniampotom zavisi od komplexnosti tych zvukov...

Kupovat takyto limitovany jednoduchy sampler za 235€ je podpa mna blbost, vyhodene peniaze :) Jedine ze by si komplet chcel prejst na DAWless riesenie a riesit vsetko mimo komp... Vobec nic tym neziskas, samplery v PC (Kontakt napr.) presahuju moznosti HW samolerov galaktickymim rozmermi :)) a SW emulacii Mellotronu aj s bankami je myslim dost (to existuje dokomca aj na iPad)

gambler

Příspěvek od gambler »

Nad nordom som tiez rozmyslal..Nejak silou mocou sa zas nechcem tlacit do harwaru,byt ITB mi vyhovuje..Hladam nieco do kombinacie s The legend (moog simulacia),U-he diva a Serum.Tieto 3 sa pekne doplnaju plus korg M1..Len este by som nieco s fakt kvalitnym zvukom potreboval ..A nie len na EDM ale nieco vsestranne na Pop,Hip Hop..Aby to zvukovo znelo dobre aj dry bez 10s reverbu a echa a ja neviem coho..
Pozeral som tie vst simulacie Mellotronu a vsetky zneju hrozne..To ked si sam urobim ze dam na zvuk HP-LP filter,k tomu wow-flutter efekt a shimer reverb tak to znie lepsie jak tie simulacie..Ale stale to nie je kvalitou Mellotron..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ti nebo ti2 ti nic zvlastniho nenabidne. spousta sw reseni ti nabidne obdobu. a rikam to jako ten, co zrovna na jedno ti kouka. je to prima syntak, ve svy dobe usetril hodne vykonu procesoru a byl jako prvni digitalne propojitelnej se sw - proste digitalni synth se vsim vsudy. samozrejme dobre navrzenej a perfektne fungujici a inspirativni zaroven.

mellotron? to je pro me jen dalsi dukaz, ze se upinas k blbostem... co se ti btw nelibi na mellotronu od arturia?

nechci ti do toho kecat, ale mel by sis nejdriv udelat trochu poradek v tom, ceho vlastne chces dosahnout, proc hudbu delas a potom resit tyhle kokotiny vokolo. ja vim, ze mi do toho nic neni, ale udelals uz za tu dobu co sem chodis nejakej celistvej smysluplnej track? aspon jeden?

gambler

Příspěvek od gambler »

Takze radsej Nord hej?
Mellotron od arturia znie jak prve vst samplery..Flat,staticky hnusny lacny zvuk.
Celistvej asi nepostnem..:) Na instrumentalky nemam bunky,takze to co robim su vacsinou take podmazy,beaty a obcas do toho zahmkam nejaku melodiu na spev ale kedze neviem pisat texty tak to ostane len tak..Mam asi milion beatov hotovych no kedze nie je vokal tak to nie je komplet a teda sem ani nie je co postovat..Hladat spevakov sa mi nechce a nemam na to ani cas ani chut niekoho oslovovat..
Takze tak..
A mimochodom to si nemozem kupit syntak len tak bez toho aby som chcel nieco dosiahnut? Ako fakt nechapem tej pripomienke..Chodi sem milion ludi co ma hudbu-zvuk ako konicka a ak sa na nieco spyta tak mu normalne poradite..Ked sa spytam ja tak blbe pripomienky o tom co chcem dosiahnut a podobne..Uz si asi piaty clovek alebo si to stale ty..Ked si dendy alebo ja neviem kto ide kupit novy synth jemu preco nepovies "usporiadaj si to v hlave co chces dosiahnut"?Sak on tiez robi hudbu len tak pre zabavu ako ja..

Aby si mal predstavu tak takyto nejaky styl robievam..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ale samozrejme si muzes koupit syntak jen tak na krouceni. treba jako terapie to docela funguje, taky bych si mel cas od casu zakroutit, treba by mi to pomohlo :-)

slo mi spis o to, ze se zenes za hloupostma z myho pohledu, misto aby ses soustredil na to dulezity - nedelat milion minutovejch beatu, ale treba jen par hotovejch skladeb. ale nema cenu to opakovat dvakrat, bud to chapes hned kam mirim, nebo ne. a vymlouvat se na vokal apod. je imho mimo misu. jestli tvoje hudba vokal potrebuje, tak si musis sehnat zpevaka, jestli ne, dodelej ji i bez nej. ja osobne neznam zadnou hudbu, ktera by nutne potrebovala lidskej hlas. dendymu nikdy nic podobnyho nenapisu, protoze od nej jsem nikdy nevidel, ze by sem daval nejakou minutovou ukazku cehosi. on ma spoustu hotovejch tracku a i cely "desky". u tebe je to presne naopak...

ad mellotron: nevim, znam jen z ukazek a prijde mi to uplne fajn v kombinaci s tim, co to umi (dovoluje uzivateli). zvuk mi prijde v poradku a myslim, ze dost zalezi na tom, co do toho nalejes. je to porad jen emulace nejprimitivnejsiho rozhejkanyho "sampleru". nevim, proc by to melo bejt "flat" apod.

gambler

Příspěvek od gambler »

Ty sa hudbou zivys a pre teba je dolezite dokoncit skladbu..Ja take neriesim a ani nastastie riesit nemusim..Ked mam chut a cas sadnem k pc spravim 5 "melodii" ,poskusam nejake zvuky a som spokojny...
A nezda sa ti ten Beatsqueezer zvukovo lepsi jak ta arturia?Je to v podstate rovnaka cena..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja to neumim z tech youtube ukazek nejak porovnavat. a jestli sis nevyzkousel demo od arturie, je bezpredmetny to porovnavat myslim. jinak co se tyce mellotronu, jsou tu jeste ik multimedia sampletron (ten uz je dost vousatej) a m-tron od g-force, kterej je snad taky nove aktualizovanej. nemam vyzkousenej ani jeden, tohle neni typ nastroje, kterej bych nejak vyhledaval.

edit: nevim, ale ten beatsqueezer mi prijde jen jako naprosto obycejnej mini hw sampler. z dnesniho pohledu vyhozeny prachy imho.

ja se hudbou prave nezivim a vlastne ani nezivil. vzdycky to byl jen vedlejsi prijem, kdyz z toho vubec nejaky penize byly. a to mluvim hlavne o djingu, protoze produkci jsem si vydelal tak akorat na suchej chleba parkrat :-) ale pamatuju si, jakej byl vzdycky muj hlavni problem. mraky "podchycenejch" napadu, desitky tracku, ke kterym se jako jednou vratim a hovnajz. vytahl jsem takhle mozna dve, tri veci. jediny co me zachranilo od uplny impotence byla nejaka mala ambice. jelikoz jsem touzil po tom, aby mi nekdo neco vydal, musel jsem se proste kousnout a praci dotahnout do nejaky uspokojivy dylky stopaze a pak dat takhle dohromady aspon dva tracky (jakoze singl nebo ep). osobne si myslim, ze to je jedna z nejtezsich veci vubec na skladani, nebo produkovani hudby - dat tomu nejakej finalni tvar, ve kterym to svoje "dilo" muzu odprezentovat, taky ho za hotovy muzu sam pro sebe oznacit, otocit list a jit dal a opet se pokusit praci dokoncit. pekny taky je si po case poslechnout nejaky svoje "dokonceny dilo", ktery uz zapomenes, jak znelo. tenhle zazitek ti sketch nebo loop nikdy neda...

gambler

Příspěvek od gambler »

A ktory Nord do 1000eur (z druhej ruky) aby to malo nejake piana dobre a syntaky?
Ja neviem ale ked si vypocujes tie nove Melotrony tak zneju ovela podobnejsie tomu Beatsquezeru ako tym VST simulaciam.Aspon z ukazok mi to tak pride..Neviem ze by to bolo tym ze tie HW su nahrane cez mikrofon aj s miestnostou?
Vyskusam to Arturia demo,uvidim..
Mne prave dlzka stopaze nerobi problem..Problem mi robi to ze viem ze tam chcem spev:)Zamerne teda nejak neexperimentujem a nepridavam veci,neriesim detaily,pride mi to zbytocne..Snazim sa to robit co najjednoduchsie a podla moznosti a schopnosti co najefektivnejsie,pouzit co najmenej stop ,Cim menej harmonii, nejake kompresory,EQ uz absolutne neriesim,max tak HP-LP filter :mrgreen: Vravim robim to co ma bavi.. Mozno casom zasa nejak zmenim pristup..
Cize v podstate ano robim take sketche no s celou dlzkou stopaze,nie urivky to som postrihal a postol len pre predstavu do coho to asi chcem :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Ak ti mozem poradit, ked sa rozhodnes kupovat HW syntak zvaz nasledovne

- co PRESNE chcem od toho syntaku ? Nevie mi to iste (alebo lepsie) poskytnut SW ?
- uvedomujem si ze pouzivanie HW syntaku je predsa len menej komfortne ako plugin ? (musis to nahrat, potom pracujes uz len s audiom, riesis kable, zvukovku, atd atd - to sa nezda ale je s tym aj kusok ostary)

Kupovat syntak len tak lebo chcem skusit su vyhodene peniaze a skoncis tak ze skorej ci neskor ho budes zase predavat na bazari pod cenu. Viem to, bol som tam :) Teraz momentalne kupujem viacmenej len analogy alebo mrte zaujimave netradicne syntaky (Arturia MicroFreak), proste preto aby mi dodali nieco co zo softu moc dostat neviem.

Kazdopadne HW je v dnesnej dobe uz viac o tom ze chces vyslovene mat ten pocit ze krutis fyzicke knoby (ak kontroller ti ten pocit nedava), ako zdroj zvuku to uz nema velke opodstatnenie, nakoniec vacsina velkej produkcie, svetove mena - vsetko sa robi ITB v kompe a ak aj maju nejake zelezo v studiu tak ho maju skorej pre zabavu :)

bassline

Příspěvek od bassline »

Kazdopadne HW je v dnesnej dobe uz viac o tom ze chces vyslovene mat ten pocit ze krutis fyzicke knoby (ak kontroller ti ten pocit nedava), ako zdroj zvuku to uz nema velke opodstatnenie, nakoniec vacsina velkej produkcie, svetove mena - vsetko sa robi ITB v kompe a ak aj maju nejake zelezo v studiu tak ho maju skorej pre zabavu
S tym nesuhlasim :D...Stale existuju synths ktorych zvuk je niekde inde nez cokolvek z compu...len tak namatkovo: Hypersynth Xenophone, Analog Solutions Nyborg 12/24...a pokial ideme hlboko do historie, tak tam su este viac divoke veci ako napr. Crumar Spirit, Synton Syrinx, atd, atd...a za to ze nejaki novodobi hipsteri produkuju masovu hudbu z pluginov este neznamena ze hudba producentov vyuzivajucich nejaky skvostny HW nemoze zniet ovela ovela lahodnejsie...

Odpovědět