AKAI MPC Renaissance

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
PETER444

AKAI MPC Renaissance

Příspěvek od PETER444 »

Zdravim vsetkych.
Po precitani mnohych recenzii, som nakloneny ku kupe MPC Renaissance.
No rad by som sa dozvedel nieco viac, prijal nejake cenne rady, predsa som uplny amater.

Mate niekto s touto masinkou skusenosti ?

Bude mi ten soft, ktory je sucastou MPCka postacovat, na tvorbu celeho beatu, napr ako nejake Cubase ?

Predstavujem si to tak, ze pripojim MPC ku PC, nainstalujem soft a MPCko mi bude sluzit sucasne ako zvukovka, do ktorej v buducnosti pripojim nejaky iny kontroler, popripade monitory, sluchadla atd... Som moc mimo ? :)

Najskor som mal predstavy take, ze kupim napr AKAI MPK 49 + soft + zvukovka atd, no neskor som zacal pokukavat po MPCkach, pricom ma prave toto Renaissance oslovilo...

Ake su Vase nazory ?

Za kazdu radu velmi pekne dakujem !

monoque

Re: AKAI MPC Renaissance

Příspěvek od monoque »

Tva predstava je korektni. Tak jak pises to funguje! Oproti Maschine je to zivejsi a inspirativnejsi. Muzu jen doporucit. Kdyby si potreboval neaky support tak PM. Muzu sehnat i za lepsi cenu. Zatim jsem na MPC Ren. nenasel vyraznejsi chybu. Je to idealni hw kontroler/zvukovka/sw s podporou VST , upgrade zdarma atd...

Ja sem na MPC Ren. par mesicu a velka spokojenost. Maschine slo z baraku:-)

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Nakolko je Rainesance (na rozdiel od inych, trebraz aj ten spominany Machine) kontroler so zabudovanou zvukovkou, zapojis do neho vystup na monitory aj sluchadla - kukni si fotku zozadu, tam budes vidiet ake to ma vyriesene vystupy, kukni fotku spredu vpravo ake to ma moznosti na sluchadla.

Co sa tyka urobim na tom beat - je ku nemu prilozeny software ktory je komplexny a urobis na nom celu skladbu. Dostanes k nemu nejaku tucnu banku samplov a podporuje aj VST efekty. Neviem ci podporuje aj VST instrumenty.

PETER444

Příspěvek od PETER444 »

No ok, tesim ma, ze som to aspon spravne pochopil :)
A co myslis, bude s tym zlozite pracovat mne, ako zaciatocnikovy, alebo sa to da v pohode zmaknut ?
A dalej trosku prostejsia otazka :) Ake su hlavne rozdiely medzi Renaisance a Studio ? Ze je prenosnejsi vidim :D

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Urcite s nim zvladnes pracovat, je o dost jednoduchsi ako napriklad Cubase. MPC Studio je okrem toho ze je mensie a ma na podlad menej ovladacich prvkov, je iba MIDI controler -> nema zabudovanu zvukovu kartu.

PETER444

Příspěvek od PETER444 »

To ma tiez mohlo napadnut, ze urcite neobsahuje zvukovku, ked je taky maly a to nehovorim o cene...
Takze Tvoj nazor je, ze ked kupim, neprehlupim ? :)
Lebo zo zaciatku som chcel ist do nejakeho kontroleru, ktory zaroven obsahuje aj pady, napr. MPK 49 + samozrejme soft, zvukovka a pod., neskor som rozmyslal, ze by som kupil MPC 500ku, na ktorej by som sa zo zaciatku pobavil aj bez PC, no ale ten Renaissance mi pride ako rozumne riesenie...
Pises, ze k nemu dostanem aj banku plnu samplov, co ma dost zaujalo, pretoze ako zaciatocnik este neviem, co a ako s VSTckami...
A este sa chcem spytat na klasicke samplovanie.
Ak spravne rozumiem, tak k MPCku nemusim pripajat zdroj zvuku ( gramec,CD a pod. ) ale staci, ak nejaku klasiku spracujem v softe a tak dalej ? Viem, ze pre Vas pritupene otazky, ale majte prosim trpezlivost, nikto uceny z neba nespadol :D

Odpovědět