Akai mpd26 - menene pady
Akai mpd26 - menene pady
Zdravim, mam moznost kupit Akai mpd26 za 50e ( nove mpd stoji 193e ). Boli na nom ale menene pady. Myslite, ze sa mi to oplati kupit ? Alebo mam radsej investovat do noveho, nech su tie pady kvalitne a nove. Dik za rady.
Re: Akai mpd26 - menene pady
mpd aj niektore novsie mpc maju naprd necitlive pady, to je stara znama vec. to ze boli menene bude skor plus, ludia ich vymienaju napr odtialto : http://www.mpcstuff.com/mpd26stuff.html alebo ich rozne modduju.
ja mam lpd8, pady uplne zle aj potom co som ich moddol, tak som kupil maschine a je to teda niekde inde, kvalitou a zial aj cenou.
ja mam lpd8, pady uplne zle aj potom co som ich moddol, tak som kupil maschine a je to teda niekde inde, kvalitou a zial aj cenou.
Takze aj pri kupe noveho mpd sa mi moze stat, ze tie pady budu necitlive ? reklamuju mi to potom ?
To nie je vada, to je vlastnost.
Takze je to narokom tak spravene, aby boli necitlive ? ked je to vlastnost
No to sa musis opytat ich
podla mna je to jednoducho zly design. Medzi padom a senzorom je medzera.

ale to sa tyka hromadne vsetkych mpd ? alebo zalezi na jednotlivom kuse
Skor od typu. Najhorsia je vraj prva generacia mpc 1000 ale viacmenej vsetky akaie su postihnute. Pozri si toto video mpc fly kde to chlapik ukazuje http://youtu.be/Wy5j8mQqdlc
A ako som pisal da sa to ciastocne fixnut modom tak ze vyplnis tu medzeru lepiacou paskou alebo korkom. Na youtube su videa. Ale mojmu lpd8 to pomohlo len ciastocne. Stale mi to obcas vynechavalo plus dynamicky rozsah bol naprd, bud to nezobralo nic alebo velmi ticho ale naopak uplne naplno ked som do toho poriadne udrel ale nic medzitym.
A ako som pisal da sa to ciastocne fixnut modom tak ze vyplnis tu medzeru lepiacou paskou alebo korkom. Na youtube su videa. Ale mojmu lpd8 to pomohlo len ciastocne. Stale mi to obcas vynechavalo plus dynamicky rozsah bol naprd, bud to nezobralo nic alebo velmi ticho ale naopak uplne naplno ked som do toho poriadne udrel ale nic medzitym.
Myslis, ze bude tento problem aj pri Akai MPC Studio ? http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=51748&lang=sk
neviem, ale imho vsetky akaie su viac-menej take.
btw chces robit priamo s MPC softwarom?
lebo ak nie a ide ti hlavne o finger drumming, tak by som sa obzrel inde. maschine mikro, korg padkontrol alebo pripadne quneo su podla mna lepsia volba v cenovej kategorii MPC studia. a ak kupis z druhej ruky tak to bude este menej. a mikier je v bazaroch kopa.
btw chces robit priamo s MPC softwarom?
lebo ak nie a ide ti hlavne o finger drumming, tak by som sa obzrel inde. maschine mikro, korg padkontrol alebo pripadne quneo su podla mna lepsia volba v cenovej kategorii MPC studia. a ak kupis z druhej ruky tak to bude este menej. a mikier je v bazaroch kopa.
fajn super dik za pomoc, idem popozerat
Vedel by mi niekto poradit, co sa skor hodi na produkciu (samplovanych) hip-hop beatov ( pripadne dnb/dubstep ). Rozhodujem sa medzi Akai MPC Studio a Native Instruments Machine MK2 ( pripadne machine mikro ).
Obe su pouzitelne. Ja som zvolil Maschine. Na 'bezmysovu pracu' isto nie mikro, ma malo ovladacich prvkov.
'mpc workflow' ide dobre aj v Live. Hladaj na youtube.
'mpc workflow' ide dobre aj v Live. Hladaj na youtube.
A ma napr. NI machine oproti akai mpd32 nejake HW vylepsenia ? Ktore by mi ulahcili pracu so samplovanim napr .. Alebo je to tiez brane ako MIDI ovladac, a vsetko okolo samplovania riesim v DAW ?
Maschine aj sampluje, teda ovlada samplovanie cez zvukovu kartu.
Maschine je midi ovladac + sekvencer/sampler/vst host.
Raz spominas MPC Studio, raz MPD32 to su uplne dve odlisne veci. MPD32 do porovnania s Maschine a MPC Studio nepatri.
Neviem do akej miery mas jasno co vlastne potrebujes a co chces s tym hardwarom robit . Pre dalsiu diskusiu je nutne vediet tvoje ocakavania.
Maschine je midi ovladac + sekvencer/sampler/vst host.
Raz spominas MPC Studio, raz MPD32 to su uplne dve odlisne veci. MPD32 do porovnania s Maschine a MPC Studio nepatri.
Neviem do akej miery mas jasno co vlastne potrebujes a co chces s tym hardwarom robit . Pre dalsiu diskusiu je nutne vediet tvoje ocakavania.