AKAI MPK 49 alebo KORG KONTROL 49

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
atom

AKAI MPK 49 alebo KORG KONTROL 49

Příspěvek od atom »

Pani mozem na slovicko?

AKAI MPK 49

http://www.akaipro.com/mpk49

KORG KONTROL 49

http://www.korg.com/product.aspx?pd=458

Rozhodujem sa medzi tymito dvoma midi kontrolermi.Len tymito dvoma.Korg ma podporu pre FL Studio(ktore pouzivam) ale aj AKAI by mal ist v pohode namapovat.Akai sa mi viac paci-a ma aj MPC Pady ale Korg je samozrejme tiez super,nema mpc pady ale svoje (ktore su tiez asi v pohode) ale ma tu podporu v FL Studiu.Mozte sa niekto vyjadrit z vlastnej skusenosti alebo ak poznate tieto produkty aj inak pre co by ste sa rozhodovali?
Dakujem Vam za konstruktivne poznamky mili majstri.
"BOLD,HUMOROUS AND VISUALLY STRIKING."

http://www.myspace.com/atomsoffury

Venti

Příspěvek od Venti »

atom, neviem ako korg, ale s MPK by si mohol ist aj do vojny.. je to kus zeleza :). Objednal som ho pre kamarata a chvilu som sa s tym doma hral. Mne sa paci.

atom

Příspěvek od atom »

No ty vogo mne sa ten Akai hrozne paci tiez:-)

A skusal si aj ten arpegiator,ako to funguje?

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Ve fruity jde i vetsina veci, ktery zadnou podporu v tom jejich kratkem seznamu nemaji. Proste jak je to MIDI, jit to musi a pujde.

Ten AKAI se mi libi vic nez ten Korg, ale zase ten Korg ma displeje nad temi fadery, to se hodi. Ale koupil bych si vic oktav nez tyhle 4, tak 7.

atom

Příspěvek od atom »

Jindy a mas nejaku prijatelnu alternativu k tomu akai?
Aspon tak dobru?

kexik

Příspěvek od kexik »

pri midi kontroleroch sa moc neoplati onanovat, je to ako nakup klavesnice k pc. kup si taku co sa ti paci a je ti prijemna, ale tie prijemnejsie stoja viac a pracu spravia rovnako dobre vsetky. osobne by som chcel displej pri kazdom cudliku alebo maticovy displej co ukazuje co je na cudlikoch aktualne priradene, ak by som mal ist celkom do toho najlepsieho. alebo potom kupit najlacnejsi crep, ktory ma proste tolko cudlov kolko potrebujem, s tym ze pocitam s tym ze za par rokov pojde do smeti. neviem ako tento vacsi korg ale vyzera to ze tie pady budu rovnake ako na microkorgu a ten ma par rokov dozadu ked som ho chcel, moc nenadchol. na druhej strane, vtedy som moc nevedel co mam cakat od padov. pravdu povediac, neviem to dodnes. bicie sa daju nabuchat palickami na vacsi kontroler, alebo klavesami alebo pc klavesnicou, alebo mysou, a celkovo pady v tomto imo neprinasaju ziadnu hmatatelnu vyhodu. akai spravil pred dvadsiatimi rokmi mpc a odvtedy su vsetci posrati z padov, ale povodna koncepcia bola vynechat drahu a zbytocnu klavesnicu

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

atom: treba Novation Remote SL 61 se mi docela libej, protoze maji take ty displeje a i na knobech, to se vazne hodi...ja na nej nemel prachy, tak jsem ho nekoupil...nejakej prehled jsem udelal v tom mym clanku o DAW (odkaz), ale zrovna ty veci co sis vybral me nejak nezajimaly (a ten konkretni Akai neznam) a nemel jsem je v ruce, jenom microkorg a ten se mi moc nelibil...

ono taky nektery keyboardy jsou lepsi na piano (polovyvazeny, vyvazeny) a nektery na elektroniku (treba Edirol)...ono toho je docela dost, tezko rict, co ti bude vyhovovat...
ja jsem se treba na nejaky ty pady vykaslal, nepotrebuju to, i kdyz mozna by me na tom bavilo delat bici, tak si nejsem jistej...radsi tam mam prazdnou plochu, na kterou si neco muzu jeste polozit, treba nejakej synth nebo notes...ty pady se daji ale leckde vypnout...
kdybys chtel usetrit, tak bych si vzal M-Audio Axiom, za vic penez bych asi vzal ten Novation...

jinak asi chces neco drazsiho, tak ja osobne bych nad tim narozdil od kexika docela "onanoval"...prachy jsou prachy...

kexik

Příspěvek od kexik »

asi som sa nespravne vyjadril. chcel som povedat, zaplat vela penazi len vtedy, ak si si isty ze TOTO chces, alebo zaplat co najmenej. ak nevies co si mas vybrat a preco, urcite neries najdrahsiu kategoriu.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: jj, tak to souhlasim, asi jsem te blbe pochopil ;)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik : pady su fasa na prepinanie napriklad MUTE, alebo SOLO, alebo vyberu intrumentu atd. mas po ruke 16 prednastavenych CC na ktore si namapujes cokolvek.. je to velmi pohodlne potom...

kexik

Příspěvek od kexik »

a to na tej matici padov poznas, kde mas co?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik píše:a to na tej matici padov poznas, kde mas co?
predpokladam ze su ocislovane od 1 do 16 :) a len zvolis solo rezim, alebo mute rezim alebo intrument rezim( vsetko v ramci 16 midi kanalov samozrejme ) a vtedy vies ktory channel v mixery mutnes, vyberies atd.

kexik

Příspěvek od kexik »

a to drzis v hlave, ze 1 je hammond, 2 bazooka, 3 adams family organ atd? v dalsej pesnicke mas tie iste nastroje? ja sa teraz neposmievam, fakt ma to zaujima. lebo ja som chcel pady koli programovaniu bicich a tam mi ako vravim pridu byt piate koleso na voze. ale ked sa objavi nejaky dalsi napad ako ich pouzit...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik píše:a to drzis v hlave, ze 1 je hammond, 2 bazooka, 3 adams family organ atd? v dalsej pesnicke mas tie iste nastroje? ja sa teraz neposmievam, fakt ma to zaujima. lebo ja som chcel pady koli programovaniu bicich a tam mi ako vravim pridu byt piate koleso na voze. ale ked sa objavi nejaky dalsi napad ako ich pouzit...
no ja to mam trocha inak.. ja mam selekciu cez pady rovno na HW moduly, cize sa mi to nemeni..

ale v pripade normal MIDI skladby kde mas 16 intrumentov, si to za chvilku pamatas.. lebo vies co kde mas..
ale uz som si spravil 4x4 matricu kde som si zapisal co kde je :)

Venti

Příspěvek od Venti »

kexik, je to jednoduche, napr ja mam na mpc spravene programy zvlast na kick, snare, hihats, perc... a na kazdom pade v 4 bankach mam iny zvuk, takze si viem takto lahsie vybrat ktory pouzijem a v neposlednom rade a asi to je to hlavne, programovani bicich takto je neporovnatelne intuitivnejsie ako mysou, alebo na normalnych klavesoch.
Druha skvela vec, aspon pre nas... je ze si na pady rozlozis sliceovany sampel a takto mozes kombinovat. Ma to proste uplne iny feel ako pri klaviature..

Odpovědět