ARTURIA miniLab VS. AKAI MPK MINI

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
diplo

ARTURIA miniLab VS. AKAI MPK MINI

Příspěvek od diplo »

Ahoj lidi tak tu mame mensi duelik mezi temito peknymi midi klavesnicemi. Nejvice mi zalezi na tom, by mi dane midi co nejdele vydrzelo a co nejdele mi bez problemu slouzilo. prosim nic moc o tom nevim staci mi jen jestli me pomuzete najit klady a zapory u techto MIDI. Jinak jsem na to uplne levy :) popripade muzete dioporucit i jiny MIDI nastroj ktery je podla vas vhodny na domaci produkci :) Dekuji

ARTURIA
http://kytary.cz/arturia-minilab/HN136545/

AKAI
http://kytary.cz/akai-mpk-mini/HN114985/

dendy

Re: ARTURIA miniLab VS. AKAI MPK MINI

Příspěvek od dendy »

ja mam od arturie tie vacsie klavesy (analog laboratory 49) a je to najkvalitnejsi midi keyboard co som kedy mal v rukach... solidne bytelne kovove prevedenie, kvalitne knoby, klavesy.. tie akai keyboardy oproti tomu vyzeraju ako plastova nracka pre deti...

diplo

Příspěvek od diplo »

jonoo arturia vyhrava na plne care aji u me :) BTW jeste by me zajimalo, jestli je lepsi mit cca 25 klavesove MIDI keyboardy nebo cca 49 klavesove?? chapu ze je to na kazdem a ze kazdy rad neco jineho ale nechci za nejakou dobu resit ze mam moc malo klaves?? mam si teda rovnou koupit ty vice klavesove?

dendy

Příspěvek od dendy »

ak to chces len na to vybrnkat nejaku jednoduchu melodiu stacia ti tie male... ak sa chces zacat ucit hrat (obojrucne) tie 49 su dobra volba na zaciatok (casom prejdes na este vacsie)

diplo

Příspěvek od diplo »

beru ty arturie ale opet se rozhoduji mezi dvema pristroji
http://kytary.cz/arturia-minilab/HN136545/ MINILAB

NEBO

http://kytary.cz/arturia-analog-experie ... /HN119968/ ANALOG EXPERIENCE

jake byste mi doporucili? Jsem myslel ze kdyz ten minilab ma pady a otocne ovladace takze bych jej mohl pouzivat i na live hrani (jakoze bych ty otocny ovladace namapoval treba na filtry a vselijak si s tim hral) tak nevim noooo jaky jsou klady a zapory

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Nooo.... ja teda nechcem nikomu kazit radost, ale od Arturie tu mam kontroler The Laboratory 61 a moje dojmy niesu zas az take uzasne. Je fakt, ze co do prevedenia je to krasny a kvalitne spracovany kus hardveru. Telo je kovove, vsetky ovladacie prvky su pevne, kvalitne aj profesionalne vyzerajuce, celkovo to proste nieje ziadna plastova lacnota. Konfiguracia cez soft taktiez jednoducha a rychla. Ale co sa tyka tej klaviatury, tak to je zatial najvacsi smejd, aky som mal pod rukami. Klavesy reaguju strasne nevyvazene na dynamiku, cierne klavesy sa chovaju inak ako biele, to iste plati pre aftertouch a celkovo je moj pocit z hry otrasny. Je fakt, ze nemam skusenosti s inymi kontrolermi z danej cenovej kategorie (ako velky master keyboard pouzivam Yamahu S90Es, co je hybrid kladivo s aftertouchom, a ako maly Roland VK77, predtym som pouzival tiez Yamahu DX7IID), takze neviem, ako su na tom ine kontrolery, ale so spominanymi klaviaturami sa to v nijakom pripade neda porovnat. Asi zalezi aj na tom, na co to budes pouzivat. Ak na zvuky, ktore nemaju dynamicke vrstvy a nevyuzivaju aftertouch, tak je to pouzitelne. Ale ak chces na tom zahrat klavirny part, ci rozne akusticke zvuky ktore vyzivaju dynamiku, tak podla mojho nazoru je to absolutne nepouzitelne. Najlepsie je ale ist si to vyskusat a posudit sam.

wagaboond

Příspěvek od wagaboond »

ja bich ti odporučil tu 49. zlatý stred .odporučam, 61 je o dost drahšia a podstatný rozdiel je len v počte klavesov.. a ten minilab neviem, tažko povedat .
hamonnd podla mna to chce len dlhši trening a z aftertačom sa da pohrat aj v nadstaveniach...tam by som problem nevidel asi je to individualne..každemu sadne niečo ine......a
maš pravdu biele/čierne tam je rozdiel...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Vidíš Hammond, a si to dostal........ musíš viac cvičiť !!!!
Hlavne na tých 25- a 49-klavesových......

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

wagaboond píše:ja bich ti odporučil tu 49. zlatý stred.
Ja som si myslel, ze stred je 76, ale asi o tom h...o viem.... :mrgreen:
wagaboond píše:maš pravdu biele/čierne tam je rozdiel...
aký ? vo farbe ? ty rasista !!! 8) :lol:
- - -

inak som Ti chcel (len pre srandu) spočítať gramatické chyby, ale po prvej vete ma to prešlo :shock:
hamonnd, ja bich ti, z aftertačom, nadstaveniach, .... ty tej slovenčine dávaš na papuľu :)

wagaboond

Příspěvek od wagaboond »

no ket sa rozhoduje medzi minilabom a 6I tak jasne že 49 je zlati stret...neni som rasista ale neznašam čirne klavesi a ciganov :D a z tu gramatiku si hlavu nelamem lebo tak ma to strico bernolak naučil. asi tolko bich k temu dodal.

Odpovědět