Audio PC do 1500eur vs iMac 2015 27 i7

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
marion

Re: Audio PC do 1500eur vs iMac 2015 27 i7

Příspěvek od marion »

Ja so mal na zaciatku roka Lenovo AIO za 900EUR s Cubase 6.5 a stihal to v pohodne (4 jadra, 8GB ram). A to som tam mal pluginy ako omnisphere, trilian, kontakt ... V lete som presiel na iMac 27 za 1800EUR a vykon je rovnaky. V Cubase som sa trapil lebo mi padal, Logic mi padal tiez ... pozor ... uz nepada :-) Obrovskou zmenou bol velky displej, to vyrazne pomohlo, taktiez v Logicu sa mi pracuje lepsie ako v Cubase takze zmena DAW tiez dobra zmena. Ale co sa tyka zeleza tam je to skor o tom ci chces byt jabko alebo nie :-) Ak ano priprav sa ze ta ten isty vykon moze stat aj nasobok toho co v PC. Este momentalne u mna vyhodou je thunderbolt pripojenie, ked som si k tomu dal apollo twin vyrazne som sa posunul dole s latenciou a frcim na bufferi 64 kde je latencia 2,5ms pri asi 20 stopach pluginov ktore som popisal hore. Svoje rozhodnutie ale nelutujem a rovnako by som urobil aj teraz.

marion

Příspěvek od marion »

A este co sa tyka prechodu z jedneho DAW do druheho tak toho sa vobec nemusis bat ak dostatocne ovladas ten prvy prechod bude hracka. Aspon u mna tak bolo, povedal by som ze to co som vedel v Cubase som ovladal v Logicu za par dni. Na 100% pracu v logicu som nasledne pouzival tieto tutorialy: http://www.macprovideo.com
Je tam 20EUR subscribe, za 2 mesiace som presiel tolko tutorialov, citat manualy ma tak nebavi.

bijeli85

Příspěvek od bijeli85 »

Pytkin píše:co sa tyka PC versus MAC .. ten vykon je rovnaky .. ved to su rovnake procesory .. Neni to o vykone .. Ale o style prace a o softe .. Trebars ked chces Logic , tak musis ist do Macku .. ked chces FL Studio , musis ist do PC .. atd .. Ja mam osobne trebars zasadne vyhravy voci Windows 8/10 .. To je system , na ktorom odmietam pracovat .. Takze z tohto hladiska by som isiel urcite do Macku .. Ale inym zase tieno nove okna vyhovuju .. Takze si musis vybrat podla svojich preferencii ..
Jasne, co sa tyka toho vykonu, v predoslom texte som sa vyjadril jak dilino. Je logicke, ze rovnake procesory = rovnaky vykon, len clovek by ocakaval predsa za 2800-3000eur prinajmensom vacsiu plynulost a dlhsiu zivotnost, spolahlivost. Co sa tyka Windows, 7ku uz nepodporuju nove PC? Musel by som instalovat 8/10? Ja pisem zo stareho PC s Vistou, takze 8/10 su pre mna spanielska dedina a pravdupovediac ma ani nejak nelakaju podla toho co som videl a pocul..

bijeli85

Příspěvek od bijeli85 »

marion píše:Ja so mal na zaciatku roka Lenovo AIO za 900EUR s Cubase 6.5 a stihal to v pohodne (4 jadra, 8GB ram). A to som tam mal pluginy ako omnisphere, trilian, kontakt ... V lete som presiel na iMac 27 za 1800EUR a vykon je rovnaky. V Cubase som sa trapil lebo mi padal, Logic mi padal tiez ... pozor ... uz nepada :-) Obrovskou zmenou bol velky displej, to vyrazne pomohlo, taktiez v Logicu sa mi pracuje lepsie ako v Cubase takze zmena DAW tiez dobra zmena. Ale co sa tyka zeleza tam je to skor o tom ci chces byt jabko alebo nie :-) Ak ano priprav sa ze ta ten isty vykon moze stat aj nasobok toho co v PC. Este momentalne u mna vyhodou je thunderbolt pripojenie, ked som si k tomu dal apollo twin vyrazne som sa posunul dole s latenciou a frcim na bufferi 64 kde je latencia 2,5ms pri asi 20 stopach pluginov ktore som popisal hore. Svoje rozhodnutie ale nelutujem a rovnako by som urobil aj teraz.
Spominas, ze si kupoval iMac - nejedna sa nahodou o iMac 27 Late 2013 3,4Ghz i5? Ked hej, tiez som ho v lete kupil v mzone, rozsiril RAM na 24GB, kupil Logic Pro X, ale pri cca 20 stopach, na ktore som povesal AU instrumenty vratane Alchemy, mi casto vyhadzovalo System Overload a vsetko islo nejak spomalene, tak som sa cukol a nedavno som ten iMac predal s tym, ze pojdem do sucasneho modelu, rozsireneho o i7..

bijeli85

Příspěvek od bijeli85 »

marion píše:A este co sa tyka prechodu z jedneho DAW do druheho tak toho sa vobec nemusis bat ak dostatocne ovladas ten prvy prechod bude hracka. Aspon u mna tak bolo, povedal by som ze to co som vedel v Cubase som ovladal v Logicu za par dni. Na 100% pracu v logicu som nasledne pouzival tieto tutorialy: http://www.macprovideo.com
Je tam 20EUR subscribe, za 2 mesiace som presiel tolko tutorialov, citat manualy ma tak nebavi.
Co sa tyka mojej uzivatelskej urovne, som laik, zacinam v podstate od nuly.. Kedysi som robil nejake podmazy v prvych verziach Fruity Loopsu a v Reasone, ale to fakt nebolo nic relevantne, bola ina doba a na rapovanie na sidlisku stacili 8-barove loopy, vysamplovanych par nastrojov a bolo.. Dnes je to vsetko uplne inde a ja idem odzaciatku.. macprovideo je super, uz som nejake z tych videi pozeral. Bodaj by som mal este trocha lepsiu anglictinu :)

marion

Příspěvek od marion »

Treba si hlavne na rovinu povedat co je tvojim cielom ... ci v prvom rade tvorit muziku a hladas prostriedok cez ktory to budes robit alebo kupovat drahe, nove masiny s novym DAW a na nich mozno aj nieco urobit a to hned s TOP pluginami. Zatial to vyzera na tu druhu moznost.
Sam si videl ze sa da robit muzika aj na starych strojoch, ide hlavne o to tu muziku robit. A tiez pouzit hned pluginy ako omnisphere alebo alchemy ... su to monstra dobre na live hranie. Ak chces produkovat muziku nemozes stopy vyskladat z ich presetov nakolko su velmi frekvencne plne, obsahuju vela efektov atd ... predpokladam ze aj preto si sa rychlo dotal do situacie ze ti to nestiha. Tam ale nie je problem v masine ... ale v produkcii.

bijeli85

Příspěvek od bijeli85 »

Vidis to som nevedel, co sa tych presetov tyka.. Mozno som aj zbytocne predal masinu.. Celkovo mi chybaju vedomosti ohladom hudobnej produkcie, snorim po zahranicnych forach a diskusiach, ale asi to taham za zly koniec a tu nevedomost si chcem vykompenzovat tym ze sa chcem obklopit co najlepsim (pre mna dostupnym) zariadenim. Preto aj hladam nejaky kurz v ramci ceskoslovenska ale akosi nic nenachadzam. No nic, nebudem tu vyplakavat a budem hladat, kazdopadne na tom co si napisal urcite nieco bude. Dik za nazor :)

marion

Příspěvek od marion »

No aj na tom macprovideo najdes navody na jednotlive hudobne styly ... a tiez si mozes pomoct sablonami do DAW a tie si studovat ake tracky tvoria celu skladbu, ake insert a send efekty sa pouzivaju ...atd ... napriklad ja cerpam tu http://www.logic-templates.com

matucha

Příspěvek od matucha »

Mimochodem nejvyssi Broadwell-E vypada ze bude mit 10jader. Takze je nadeje ze 8jadrova verze nebude stat $1000. To by mohlo zase na par let stacit. Pulka 2016, do ty doby to urcite vydrzim ;).

Odpovědět