Jasne, co sa tyka toho vykonu, v predoslom texte som sa vyjadril jak dilino. Je logicke, ze rovnake procesory = rovnaky vykon, len clovek by ocakaval predsa za 2800-3000eur prinajmensom vacsiu plynulost a dlhsiu zivotnost, spolahlivost. Co sa tyka Windows, 7ku uz nepodporuju nove PC? Musel by som instalovat 8/10? Ja pisem zo stareho PC s Vistou, takze 8/10 su pre mna spanielska dedina a pravdupovediac ma ani nejak nelakaju podla toho co som videl a pocul..Pytkin píše:co sa tyka PC versus MAC .. ten vykon je rovnaky .. ved to su rovnake procesory .. Neni to o vykone .. Ale o style prace a o softe .. Trebars ked chces Logic , tak musis ist do Macku .. ked chces FL Studio , musis ist do PC .. atd .. Ja mam osobne trebars zasadne vyhravy voci Windows 8/10 .. To je system , na ktorom odmietam pracovat .. Takze z tohto hladiska by som isiel urcite do Macku .. Ale inym zase tieno nove okna vyhovuju .. Takze si musis vybrat podla svojich preferencii ..
Spominas, ze si kupoval iMac - nejedna sa nahodou o iMac 27 Late 2013 3,4Ghz i5? Ked hej, tiez som ho v lete kupil v mzone, rozsiril RAM na 24GB, kupil Logic Pro X, ale pri cca 20 stopach, na ktore som povesal AU instrumenty vratane Alchemy, mi casto vyhadzovalo System Overload a vsetko islo nejak spomalene, tak som sa cukol a nedavno som ten iMac predal s tym, ze pojdem do sucasneho modelu, rozsireneho o i7..marion píše:Ja so mal na zaciatku roka Lenovo AIO za 900EUR s Cubase 6.5 a stihal to v pohodne (4 jadra, 8GB ram). A to som tam mal pluginy ako omnisphere, trilian, kontakt ... V lete som presiel na iMac 27 za 1800EUR a vykon je rovnaky. V Cubase som sa trapil lebo mi padal, Logic mi padal tiez ... pozor ... uz nepadaObrovskou zmenou bol velky displej, to vyrazne pomohlo, taktiez v Logicu sa mi pracuje lepsie ako v Cubase takze zmena DAW tiez dobra zmena. Ale co sa tyka zeleza tam je to skor o tom ci chces byt jabko alebo nie
Ak ano priprav sa ze ta ten isty vykon moze stat aj nasobok toho co v PC. Este momentalne u mna vyhodou je thunderbolt pripojenie, ked som si k tomu dal apollo twin vyrazne som sa posunul dole s latenciou a frcim na bufferi 64 kde je latencia 2,5ms pri asi 20 stopach pluginov ktore som popisal hore. Svoje rozhodnutie ale nelutujem a rovnako by som urobil aj teraz.
Co sa tyka mojej uzivatelskej urovne, som laik, zacinam v podstate od nuly.. Kedysi som robil nejake podmazy v prvych verziach Fruity Loopsu a v Reasone, ale to fakt nebolo nic relevantne, bola ina doba a na rapovanie na sidlisku stacili 8-barove loopy, vysamplovanych par nastrojov a bolo.. Dnes je to vsetko uplne inde a ja idem odzaciatku.. macprovideo je super, uz som nejake z tych videi pozeral. Bodaj by som mal este trocha lepsiu anglictinumarion píše:A este co sa tyka prechodu z jedneho DAW do druheho tak toho sa vobec nemusis bat ak dostatocne ovladas ten prvy prechod bude hracka. Aspon u mna tak bolo, povedal by som ze to co som vedel v Cubase som ovladal v Logicu za par dni. Na 100% pracu v logicu som nasledne pouzival tieto tutorialy: http://www.macprovideo.com
Je tam 20EUR subscribe, za 2 mesiace som presiel tolko tutorialov, citat manualy ma tak nebavi.