DI Box do studia pre syntak

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Palio-boss » 13 led 2013 00:22

Zdravim. Prosim o radu ohladom kupenia DI-boxu.
Uz ma nebavi brum syntaku v studiu, tak by som sa rad poradil. aktivny/pasivny box? Budem nahravat Korg M50 a rad by som co zachovat co mozno najvyssi charakter zvuku. M50 ma hlasny vystup, dalsia otazka teda je, znizi DI-box hlasitost syntaku?
Ak je tu niekto kvalifikovany, kto ma s tymto skusenosti, dajte prosim vediet.
Dakujem

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od W.Cable » 13 led 2013 13:15

K prvni otazce, urcite aktivni box.
K druhe, nejake DI boxy maji pad, jine maji ovladac hlasitosti v podobe potenciometru, a jine jsou postavene, ze maji na vystupu mensi uroven signalu.

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Palio-boss » 13 led 2013 13:25

Dik za rady. Napada ma taka otazka, nezmeni nahodou aktivny box charakter zvuku? Zda sa mi to dost realne nakolko ma v sebe nejaky zosilovac.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od W.Cable » 13 led 2013 13:40

Tady jsem psal nejakej postrech
./ruzne/kazdorocni-tema-co-jste-si-v-2012-koupili-do-studia-t18394-105.html

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Palio-boss » 13 led 2013 22:38

Dik. Precital som a po najdeni toho produktu musim zhodnotit, dufal som ze kvalitny zvuk dostanem aj za podstatne menej nul. Moj budget na toto som si predstavoval tak 60-70€ max, tato krabicka by vysla drahsie ako 2 a pol syntaku :D

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od markuc » 14 led 2013 02:13

U DI BOXu je rozhodující jednoznačně vstupní a výstupní impedance, která by měla korespondovat s tím, co je v řetězci před ním a po něm. Z toho je jasný, že univerzální DI BOX neexistuje a měl bys mít různé typy pro různá použití. To jsou ovšem zkušenosti z živýho zvučení, což ale neznamená, že by to ve studiu mělo být jinak. Hlavní funkcí DI BOXu je právě ono impedanční přizpůsobení a až potom možnost oddělení země apod. Nevím, proč by měl být podmínkou aktivní model, pasivní s transformátorem s vhodným převodním poměrem může posloužit stejně dobře a při řešení různých záhad s brumama dokonce mnohdy lépe. Pokud je mi známo, tak např. filmy Zeck nebo Klotz se tím zabývají seriózně a mají v sortimentu několik řad DI BOXů pro různá použití. Tolik teorie a moje zkušenosti. Pravdou je, že co DI BOX, to zcela jiný zvuk.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2013 09:04

my pouzivame trafaky zo starych studrov .. spokojnost ..

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Palio-boss » 14 led 2013 12:04

Priznam sa moc ste ma nepotesili. Som dufal ze to nebude taky problem, a bude sa dat zohnat riesenie nejak rychlo a lacno.
nasiel som taketo krabice:
http://www.proaudio.sk/audio-technologi ... or---4833/
http://www.proaudio.sk/audio-technologi ... ox---2533/
http://www.proaudio.sk/audio-technologi ... ii---7075/
http://www.proaudio.sk/audio-technologi ... ox---9255/
http://www.proaudio.sk/audio-technologi ... op---4849/

Neviete mi prosim povedat ci su niektore (hlavne tie lacnejsie) pouzitelne na Korg M50 (33Ohm impedancia vystupu co som sa docital), tak aby z toho zvuku nenarobili kasu? Hladat uplne ine riesenie a vykaslat sa na DI-Boxy? (zohnat nejaky iny adapter 12V/3,5A bez zeme, co by malo problem so zemiacou sluckou odstranit, a dufat ze ma to neskope)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Hammond » 14 led 2013 12:18

Noo... di box je jedna vec, a to ze tam mas brum je vec druha. Di box resp. oddelovacie trafo sice pomoze, ale mozno je jednoduchsie najst a odstranit pricinu brumu.

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Palio-boss » 14 led 2013 12:22

To som uz robil vyhodil som vsetko. do prepetovky zapol len interface a korg (book siel na baterku) a bzucalo to. hodiny hladania problemov. mozno je to tym, ze je tahanych na jednu fazu viac izieb. s tym ale zial nic nespravim

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od markuc » 14 led 2013 14:02

Na odzemnění na straně napájení okamžitě zapomeň. Samozřejmě se to dělalo, ale je to jednoznačně cesta k průseru. Na tomhle linku najdeš pěkný pojednání o DI BOXech, konkrétně firmy Radial, která je špičkou v oboru.

http://www.radialeng.com/r2011/selecting-dis.php

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2013 15:36

palio : co riesis ? ked mas zasadny problem so zemou a btumenim , tak kazdy jeden dibox bude dobry .. aj ked zmeni zvuk ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od MDudas » 14 led 2013 15:44

pytkin, mam otazku - ked to ma (ako pise) v tej iste predlzovacke a stale to brumi, tak neni problem niekde inde ?

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Palio-boss » 14 led 2013 15:47

Poriesim asi na skusku ten ART CleanBOX II. na zahranicnych strankach o tom skaredo nepisu, vyzera to dost jednoducho na to co potrebujem a pravdepodobne ani rozdiel nespoznam.
dik za rady

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DI Box do studia pre syntak

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2013 16:20

MDUDAS : nie .. je to bezna zemna slucka .. dakde tu k tomu daval kexik pekny obrazok ..

Odpovědět