Digitální piano pro 6-letou dceru

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Jirka Štolfa

Re: Digitální piano pro 6-letou dceru

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Mám tu možnost si sáhnout na Kawai KDP90R a Yamahu YDP142.

Kawai má poměrně solidní mechaniku a vůbec ne špatný zvuk. Má hodně široké stereo oproti Yamaze.

Yamaha má klaviaturu nic moc (působí plastově a ne moc pevně) a zvuk má oproti Kawai takový sušší a užší stereo.

Ještě bych uvážil Kurzweil MP10. Podle mě strčí do kapsy obě předchozí.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

vidno, ze si aktivny samouk, jazzym, ale to s tymi plastakmi v ZUS ... neviem.... to si realne niekde videl?
ja som v podstate zistil že v mojom veku je ťažko sa niečo nove učiť a nevydržal som sediet za klavirom tolko ako som bol ochotny v mladosti . preto aj inklinujem k takym prenosnym čo si zapnem pred telkou, inokedy hodinku pri posteli pred zaspanim. ..
ked som bol maly tak som pravidelne do sytosti prichadzal do styku s akustickym pianinom .. a doteraz mi ostali žive spomienky na rezonanciu originalneho klavira ..vlastne občas ešte mam možnosť na to pianino si zahrať.

viem že niektori študenti by boli vdačny aj za plastovu rychlostnu klaviaturu 88kl. samozrejme .. aby mohli cvičiť na intráku .. hlavne ked maš nacvičit dlhe skladby .. ked raz vieš použiť dynamiku kladivok ..tak na to nezabudneš a potrebuješ vedieť len kde siahnuť... ale to sa tykalo stredoškol.
pre male detičky može byť odradzujuci aj ten klam rezonancie digitalnych pian rovnako ako rychlostna plastakovina. ..
preto som navrhol akusticke pianino ... niesu všetky uplne poničene ..a častokrát lacnejšie opravitelne ako digi.

tical

Příspěvek od tical »

Ahoj, nevím zda-li je to stále aktuální. Co jsem si tak rychle vyčet v tomto tématu, máte jasné co koupit a já se zeptám má jasno dcerka? Upřímě, pokud jí koupíte digitál a za takovou cenu bude mít v budoucnu veliké problémy a klavíristka s ní rozhodně nebude. Děti co trénujou od malička na akustiku ji převálcujou. Každý dobrý učitel na ZUŠ vám řekne jedině akustiku. U digitálu a ještě k tomu za 20 tisíc nezíska reálnou představu o správném zvuku. Nebude se moct přesně naučit správně technicky hrát. Nemluvě o tom, že příjde na hodinu v zušce kde bude muset zahrát to co doma trénovala na akustiku a hned se oběví spousty problémů. Klavírní hra opravdu není o tom jestli ví na kterou klapku uhodit, ale o tom jak moc dobře se bude schopna naučit celkově pojetí toho nástroje atd. tzn. jak vypadá mechanika, co se stane po uhození kladívka do struny, jak zní reálná struna, jakou míru uvolnění bude potřebovat pro rizí ton atd. Co vím, tak nějaké klasické překlepy většina učitelů řeší až na posledním místě. Ale samozřejmě pokud jde o to aby s ní byla klávesačka, tak to beru z5. Pokud bdue chtít hrát klasiku a nebo jazz moc si neškrtne. Já trénoval několik let na korga za 20, pak si koupil clavinovu clp za 70 a stejně jsem k tomu pořídil akustiku pro výše zmíněné problémy. A né tyto problémy nejsou jen mé, to je klasika. s pouhým digitálem zapomente na krásné legáto, zapomente na krásnou dynamiku atd. atd. Za 20 koupíte staršího petrofa v supr stavu a navíc tohle vám vydrží až do konzervatoře :).

A.P.

Příspěvek od A.P. »

Po 2 letech oživuji toto téma, neboť mne trápí v podstatě přesně to samé, co trápilo dandyho.
Tedy 6ti letá dcera nastupuje od září na ZUŠ. Hudbu má ráda, ráda zpíva, pokud může, leze na mé hračky, ráda by se na něco učila hrát. Po konzultaci na ZUŠ doporučili, že pro začátek je nejlepší piano. Piano ovšem doma není - na akustické bohužel není prostor a tak se budeme muset poohlednout po nějakém digitálním.
Zásadní otázka tedy zní: Jaké koupit? (jak se za 2 roky změnila nabidka)
Předpoklady: co nejnižší cena při zachování použitelnosti pro výuku - není jisté, že jí to vydrží, po roce či dvou, když bude jisté, že ji to skutečně baví, není problém koupit něco lepšího. Nebráním se ani použitému, chcete-li se nečeho zbavit, klidně zkuste navrhnout.

A.P.

Příspěvek od A.P. »

Nemá nikdo žádnou radu k tomu, co je aktualně na trhu a mělo by smysl koupit?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

a jaka ma byt cenova relace? My mame asi rok a pul pro nyni osmiletou dceru yamahu psr343 http://keyboardy.heureka.cz/yamaha-psr- ... e/#section
Klaviatura je pouze polovyvazena s dynamikou, ale pro zakladni seznameni to neni tak zly. Navic porizovali jsme to take kvuli prostorovemu omezeni. Zkousel jsem nejake nizsi yamahy NP a k normalnimu chovani piano klaviatury to melo asi tak stejne daleko, byt se to tvarilo jako kladivko. Ale nejlepsi je vyzkouset si to primo v obchode. Treba vam neco jako http://keyboardy.heureka.cz/yamaha-np-32/ bude zatim vyhovovat. Jinak ale myslim, ze rozumne klaviatury zacinaji az tak na 20K.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Přesně tak, velké digi. piáno stojí od cca 20k nahoru. Jediná levnější varianta jsou stage piána od Yamahy nebo Casia. Konkrétně Casio CDP-130 a Yamaha P-45 (kolem 12k). Není to ale úplně pevná a kvalitní kladívková klaviatura. Ta je spíš až na Yamaze P-115 (cca 18k).

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ach jo, tie nase male byty. A pritom inzeraty su plne lacnych pouzitelnych pianin Petrof... :oops:
A.P. píše:... pokud může, leze na mé hračky, ráda by se na něco učila hrát....
Co su to za hracky, a preco na ne nemoze liezt ??? :shock: 6-rocna by predsa uz nastroju nemusela ublizit. Neni lepsie ju pustit a naucit "ucte k nastroju", nez vyhadzovat prachy za nejaku nepouzitelnu, lacnu blbost ?
A.P. píše: Nebráním se ani použitému, chcete-li se nečeho zbavit, klidně zkuste navrhnout.
:palec+:

stamina

Příspěvek od stamina »

http://www.casio-music.com/euro/instrum ... ia/px-160/
mam a 100% spokojnost, hlavne ten ivory touch feel

vela ludi chvali aj toto
http://www.kawai.co.uk/es100.htm

Odpovědět