Elektronika Praha RS-538 nebo Bowers & Wilkins DM601?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
S.hort.Y

Elektronika Praha RS-538 nebo Bowers & Wilkins DM601?

Příspěvek od S.hort.Y »

Ahoj,
s ohledem na můj omezený rozpočet (5000 - 6000,- Kč) uvažuji nad bazarovými repro, které budu používat k poslechu v domácí sestavě (AVR Yamaha HTR-6130, zadní repro a center ze sestavy Yamaha NS-P70). Většinou poslouchám hudbu (rock, metal, klasika) a občas si pustím nějaký film (poměr tak 80% hudba, 20% filmy).
Vše to mám v panelákovém obýváku (~20m^2) a aktuálně se rozhoduji, jestli koupit Elektronika Praha RS-538 nebo Bowers & Wilkins DM601. Které byste brali vy? Popř. máte tip na nějaké jiné v dané cenové relaci? Ať už nové, tak bazarové.
A jak to mám doma nastavené a rád? Nemám rád přebasovaný zvuk, rád si pustím hudbu nahlas, ale poslouchám i tišeji kvůli spolubydlícím a sousedům. Nemám problém s koupí 2-pásmových repro (lepší kvalita při nižší ceně) a časem (do Vánoc) přikoupit subwoofer a zvukovku (nyní pouštím přes integrovanou zvukovku na desce, resp. filmy přes HDMI z nV GTX460).

biscuit

Re: Elektronika Praha RS-538 nebo Bowers & Wilkins DM601?

Příspěvek od biscuit »

zase, asi lepsi budes mit obratit se na odborniky na hifi, na nekterem takovem foru...

osobne a subjektivne: ty rs-538 jsou asi kompletne osazeny TVM menici, ze? do toho ja bych osobne nesel, protoze to je hodne zakladni hifi bedna. nerikam, ze to musi byt tragedie... jinak taky ziju v panelaku a na poslech hudby pouzivam bedny velikosti regalovek (starsi monitory alesis) s 5" wooferem umistene na drzacich a jsem naprosto spokojenej. sloupy uz bych do tohohle bytu nikdy nechtel. takze z toho pohledu z tveho vyberu, jsou ty b&w asi i z myho pohledu zajimavejsi...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Tie Tesly som kedysi mal. Tiez by som do toho na Tvojom mieste nesiel. Asi by som taktiez volil nieco, ako pisal Biscuit. Davam jeden typ:

http://www.studiospares.com/studio-moni ... VBMST=sn10

Kopie Yamahy NS10M s trochu vacsim wooferom/enhancovanymi basmi za smiesnych 120 libier za par... Ale to taktiez nieje HiFi bedna. Otazka je, co vlastne hladas; ci pekny, alebo presny zvuk.

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Tie Bowery budu urcite lepsie..
Ja by som ale volil asi wharfedale, su za polovicnu cenu Bowerov a su docela fajn /vyhrali testy, atd./
http://www.superfi.co.uk/p-2442-wharfed ... -pair.aspx

S.hort.Y

Příspěvek od S.hort.Y »

Na ty jsem se taky díval, ale u nás jsou za 6500,- Kč a víc.. Máš zkušenost s nákupem v Superfi?

Odpovědět