Externí Zvuková karta pro jednoduché skládání

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Marc E.

Externí Zvuková karta pro jednoduché skládání

Příspěvek od Marc E. »

Dobrý den,

vím, že toto téma je tu po několikáté, ale vždy je trochu specifikované danou potřebou autora. Chtěl bych poprosit někoho, kdo se trochu vyzná v externích zvukových kartách, jestli by mi poradil, jakou kartu vybrat pro tyto jednoduché požadavky. Skládám v FL Studiu na notebooku, nepotřebuju víc než vpohodě zvuk, resp. kvalitnější, než je základem všech notebooků a skládám povětšinou na sluchátkách. Jde mi například o situaci, kdy renderuju z FL do mp3 a přestože skladbu vyjedu do 320kbps, oproti původní FL verzi je skladba zvukově uplně jinde. Kamáradi tvrdí něco s převodníkama, ale sám tomu nerozumím, jelikož jsem v HW věcech uplný laik. Cenově bych to viděl tak 1-2k, ale nebráním se dát víc :)

Budu rád za každou radu,
díky,
Marc E.

Pytkin
Moderátor

Re: Externí Zvuková karta pro jednoduché skládání

Příspěvek od Pytkin »

no mozno MP3 encoder vo FL je zly .. vyrendruj WAV .. ten je OK ? rendrovanie totiz vobec nesuvisi s kvalitou prevodnikov ..

Marc E.

Příspěvek od Marc E. »

No, zkusím to do wavu, ale nejde jen o to, asi by to pomohlo i jiným věcem. Teda, co jsem tak četl, tak je to rozdíl dělat alespoň "na nějaké" zvukovce, než těch klasických hrozných notebookových.. Co myslíš?

Dík

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ano to hej ..

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Ako uz padlo, na tom istom kompe vyrenderuj do wav a porovnaj. Ak to bude zniet inak, mas ine nastavenia renderu voci tomu, ako to hra nazivo, inak je to kompresiou do mp3.

Niektore DAW ( a FL to ma tusim tiez ) pri renderi prepnu vsetky nastroje a efekty do "render" modu, co moze znamenat vyzsiu kvalitu, vacsiu polyfoniu a a tak podobne a potom to samozrejme hra inak ako to pocujes live pri skladani. Riesenim je to vypnut ( vo FL v dialogu renderu to bolo nieco ako "HQ for all plugins ..." ).

Ad zvukovka - su ich mraky, zavisi, co od nej potrebujes. Ja som chcel 2 stereo vystupy ( dj-ing ), sluchatkovy vystup s fyzickym potenciometrom na regulaciu ( nenavidim supanie s fadermi mysou ked chcem ztisit sluchatka ) a siel som do Saffire 6. Cenovo prijatelnejsia je napr. Lexicon Alpha, ale prejdi si fora, zaregistroval som daco s drivermi, potom slusna je EMU 0204 alebo Maya.

Marc E.

Příspěvek od Marc E. »

Díky za radu :) Zkusím si s tím pohrát.

Odpovědět