Groovebox

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
fruitr

Groovebox

Příspěvek od fruitr »

Které zařízení bude nejlepší koupit? Electribe 2, Electribe 2 Sampler, OP-1, Yamaha RS7000 nebo iPad, uvítám pokud napíšete výhody a nevýhody. Díky

Amorph
Moderátor

Re: Groovebox

Příspěvek od Amorph »

Asi pomuze, kdyz napises co s tim chces delat/jakou hudbu atd.

fruitr

Příspěvek od fruitr »

Jakoukoliv elektronickou, zařízení s co nejširším záběrem.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a je urcite groovebox to spravny reseni? uz ani na live si nemyslim, ze by to bylo nejlepsi reseni. i kdyz tisis lidi, tisic chuti.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

A live nebo studio? Na live ty hw asi smysl maj, na doma bych vollil DAW a nejaky vhodny controller, treba Maschine.

fruitr

Příspěvek od fruitr »

Rád bych si hrál s něcím bez PC
*na doma

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tak me by se asi nejvic libil OP-1 :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jinak teda pokud uz mas iPad, tak bych zacal s nim. Dendy ti urcite poradi, co na nej nahodit:)

fruitr

Příspěvek od fruitr »

iPad praveze nemam a je to varianta, chci na nem kreslit s pencil. Libi se mi ta jednoduchost grooveboxu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem u grooveboxu vzdycky narazil na problem, ze kdyz jsem chtel jit pres urcitou zakladni mez hrani si s "jednim" patternem, tak jsem zacal mit nejaky neprijemny vnitrni pocity z neprehlednosti, zapnul komp, patterny nahazel tam a zacal bejt vnitrne klidnejsi :-)

konkretni tip ti nedam, hodne to zalezi na preferencich a tom, jakej ocekavas styl prace/zabavy. i kdyz vlastne dam. z toho, co je v soucasnosti k mani bych volil asi novation circuit. libi se mi i korg volca hracicky. jeste mozna roland aira - pripadne i dalsi jejich veci z tyhle rady - taky povedena rodinka :-)

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Vidím to podobně jako biscuit. Novation Circuit. Velice povedená hračka. Aira može byt taky, ale už je tam potřeba aspoň 2 kusy, aby to bavilo. Na klasický acid/techno/trance se mi osvědčila kombinace TR8 a Novation Bass Station 2.

dendy

Příspěvek od dendy »

mam electribe (mal som kedysi aj starsi EMX) aj circuit

electribe
+ prekvapivo siroke spektrum zvukov na to ze synth engine je pomerne jednoduchy, kvalita zvukov super, korg to ma fakt premyslene, mas strasne vela roznych typov oscilatorov od standardnych saw/square/pwm/triangle az po rozne fm modulacie, phase distortion, supersaw,.. neni toho zvuku co by si z toho nedostal, a kvalit aje fakt super
+ rozne typy filtrov (classic electribe, oberheim, prophet, acid) - zneju fakt dost odlisne, kazdy vyrazne zmeni charakter vysledneho zvuku a zneju super (pozor - electribe sampler tieto extra filtee nema, ma len zakladne)
+ seknvecer nahrava aj v mensom rozliseni ako 1/16
+ vyborne groovy per part, moznost nastavit kazdemu partu inu dlzku v krokoch (vyborne na tvorbu roznych
komplexnejsich polyrytmickych patternov)
+ audio in vie routovat ako vstupny oscilator pre part (samozrejme vies audio in naroutovst aj rovno do vystupu, cize pouzijes electribe len ako "mixer")
+ sync out (posiela von clock vo formate pre korg volca)
- dost zle citlive pady, treba do toho busit dost silno
- len 4 barovy pattern (EMX mal 8 barovy)
- kradnutie polyfonie !!! toto je obrovsky pruser, papierovo sice korg tvrdi ze polyfonia je 24 to je ale podvod. insert efekty (hlavne delay) neuveritelne kradnu z polyfonie, v priemere realna polyfonia je tak 10-12 (ale stalo sa mi uz aj ze som skoncil pri 8) ...
- export do wav - v exporte NIEJE aplikovany master fx..

Pre mna osobke Electribe velke sklamanie, podla mna starsi EMX je ovela lepsi... ale zase je to o prioritach, ak ti staci tahat z interneho enginu 7-8 partov a zvyskom budes ovladat nejaky externy synth potom polufonia nieje problem

Circuit
+ brutalne intuitivne, vystavias za jazdy pattern doslova za par minut
+ moznost nahrat az 100 vlastnych samplov pre bicie party
+ sample flip pre bicie party - toto je brutal vec, kazdy jeden step moze hrat iny sampel !!
+ perfektny SW editor na synth party
+ tak isto moznost lubovolne nastavit dlzku (v krokoch) kazdej stope, takz aj tu ide robit super polyrytmicke patterny
+ pattern ma az 8 barov, vyhoda je ze vies realtime menit ktore ti prave hraju v ramci session (napriklad hra len 1-2, prepnes a hra len 3-8, prepne a hra cele 1-8, atd...)
- nema displej, takze casto editovanie patchu priamo knobmi je skorej o nahode :-)) tocis apocuvas co to robi.. na druhej strane niekedy je to vyhoda, proste cista improvizacia :-))
- len 2 synth a 4 drum party - okrem minimalistickejsich veci to na kompletny track moc nevystaci

vseobecne circuit ma ale bavi, velmi inspirativna hracka...

Keby som si mal uplne vybrat, tak na live by som volil kombinaciu Korg EMX a Circuit.. zavisi ale od toho aky styl hudby chces robit, ci viac sample, viac synthy - musis povedat co konkretne chces robit, od toho sa da potom vymysliet aka kombinacia grooveboxov je pre teba idealna... zaujimave su napriklad kombinacie Electribe + Volca Sample (bicie tahas z Volcy a synth party z Electribe) - pri Volcach ale pozor maju len 16 krokovy pattern a len 16 pamati na patterny - ale zabavy je s tym fakt vela... kedze electribe ma aj audio in, pri kombinacii Electribe + akykolvek dalsi 1 groovebox sa vyhnes potrebe mixu lebo out z druheho stroja vies naroutovat do in Electribu...

Este velmi dolezite je aky je tvoj rozpocet... kolko si mozes dovolit do toho investovat - to je v celku klucove :-) Celkom zaujimavo vyzera aj toto

fruitr

Příspěvek od fruitr »

Díky za obsáhlé odpovědi, to se zvukovými možnostmi electribu mě potěšilo, stejně se zatím přikláním k op-1, ale pokud ho nikdo nebude mít, tak electribe zní zajímavě. Mám v plánu utratit asi 20tis Kč. Jinak bych si asi radši kroutil synth.

fruitr

Příspěvek od fruitr »

Co říkáte na Yamahu RS7000? Interní zvuky, modulace?

48cube

Příspěvek od 48cube »

A co chvilku pockat na novy Akai MPC Live, prip. MPC X ?
Vypada to, ze s tim chybu neudelas. Nema to klasickej syntak, ale treba sample engine by mohl stacit.

Odpovědět