IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od TOM-Thak » 12 črc 2013 16:28

Ahoj,
konecne se sesla nejaka hotovost a chci prejit kompletne na MAC.
Otazkou je, jak..

Nyni mam Motu Ultralite MK3 FW - to je pohoda na oba stroje, pak mám PowerCore PCI-E využívanou zejména pro Master X5, 24/7C a Virus PowerCore Multi
a pak mám UAD2 Solo PCIE + jsou na ní dva plug iny v akci (Cambridge EQ, Fairchild..).

Rozhoduji se, zda koupit iMAC 27" s 16gb ram a nerychlejsím procesorem a 1TB fusion Drive fungl nový a prodat PoCo a UAD2 a pořídit si UAD2 Duo Firewire

NEBO

koupit z Ebay MAC PRO Six-core 3,33Ghz popř. MAC PRO 8Core 2,66Ghz a nechat si karty.

Výhody MAC Pro - lepší updatovatelnost + zachovám si karty a sw, na co jsem zvyklý.
Nevýhody - obávám se z Ebay (většinou bazar ne single user), aby mi nepřišla prázdná krabice a taky uplatňování záruky asi nebude sranda

Výhody iMAC: mám v tom i display, mám záruku a servis v ČR, má thunderbolt a rychlé sběrnice
Nevýhody: karty jsou v háji.. a bojim se, že budou špatně prodejné (potřeboval bych za obě dohromady dostat aspoň 22tis., abych to vyměnil za UAD2 FW + Cambridge EQ), špatně se tam bude cokoli upgradovat - hlavně disk, paměť a grafickou kartu nevyměním taky a cenově to asi ve finále vyjde o něco dráž.

Co byste upřednostnili?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od dendy » 12 črc 2013 16:39

tu ti asi nikto objektivne neporadi lebo objektivna rada na takuto dilemu neexistuje :)

co sa tyka mna - volil by som iMAC ... FW UAD2 totiz v pripade potreby vyuzijes aj s notebookom - zatial ho mozno nemas ale nikdy nevies co ta nenapadne o rok, dva :)

mimochodom ked uz iMAc a thunerbold, urcite by som kupil toto http://www.uaudio.com/apollo

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od TOM-Thak » 12 črc 2013 17:13

Trosku Sofiina volba co :D ale na apollo je super, ale taky super drahy :D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od dendy » 12 črc 2013 17:22

nj, lacne nieje :-) aj ked na to co vsetko v tom je to vlastne ani tak drahe nieje :)

myskim ze nech sa rozhodnes akokolvek, nieco stratis a nieco ziskas.. takze babo rad :-)

hod si mincou :-D

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od charonme » 12 črc 2013 17:34

TOM-Thak píše:aby mi nepřišla prázdná krabice
Ak ta totalne oscamuju tak ti paypal vrati peniaze, cize toho sa obavat nemusis, problem je skor keby volaco nefungovalo uplne tak ako by si si predstavoval alebo keby si nevedel rozchodit nejaku drobnost.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od tony9 » 12 črc 2013 21:39

Tome a Mac Mini pro tebe řešení není?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od TOM-Thak » 12 črc 2013 23:05

Mac mini neni moc vykony resp. http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks rád bych něco kolem těch 14tis. bodů.
Teď mám PC s cca 6000body a na práci s audiem a do budoucna i s části s videem chci nějaký dělo, co chvíli vydrží.

Rád bych se veděl do 65K s případným poštovným.

Tak nějak jsem si počumoval po něčem takovém: http://www.ebay.co.uk/itm/SCRUMPYMACS-A ... 7675.l2557

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od dendy » 12 črc 2013 23:39

zaujimave benchmarky, tie retinove 2013 mabpro si vedu fakt dobre, to som ani necakal ze maju taky vykon !

v ipadoch ma prekvapil ten 2.5x naskok ipad4 voci ipad3... a iPad4 ma vykon ako Power MAC G5/ 2004 ...

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od Vey » 13 črc 2013 10:18

Taky bych sel radej no iMacu a to hlavne z toho duvodu, ze pokud ti neco odejde u MAC Pro, tak si poplatis vic nez u iMacu (napr. vymena poskozeny RAM apod. je cenove uplne jinde). Druhej duvod je ten, ze je iMac bude novej s plnou zarukou. Myslim, ze vykonove ti to bude stacit.
Klasickej MAC Pro bych si koupil jedine az do velkyho studia spolu s ProTools HD. Na beznou produkci iMac v pohode.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od hombrefeo » 13 črc 2013 10:39

ram do macpro stoji uplne stejne jako do jakehokoli jineho serveru...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od TOM-Thak » 13 črc 2013 10:44

Na Ebay maj Ramek... a za slusnou cenu.. toho bych se nebal, graficka karta a HDD v tom taky pojede a da se snadno vymenit.
To bych naopak rekl, ze menit neco v iMACu = ovezt to do servisu uz kvuli zaruce nebo kvuli tomu, ze je to za displayem a potrebujes odejmout panel atd., do toho by se mi samotnymu nechtelo.

Me osobne trosku stve prijit o Virus PoCo a taky ta spatna upgradovatelnost, ale zase ta zaruka no.. i kdyz na ebay ten obchod, co sem sem daval ma zaruku 1rok a Apple zaruka mezinarodni je taky 1rok.

Jinak vykonove je to hodne podobne.. resp. s vyuzitim UAD a Powercore se jeste vykon zvedne, protoze plug iny v projektu nebudou vytezovat CPU. Jestli to pak bude 13000 nebo 13800 bodu v geekbench to uz me netankuje.. hlavne kdyz to bude minimalne dvojnasobek toho, co mam ted.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od hombrefeo » 13 črc 2013 10:49

asi tak, pokud mas dost mista, klidne jdi do macpro...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od TOM-Thak » 13 črc 2013 11:07

Budu-li uprimny, tak ted mam vic mista na zemi na MAC Pro nez na stole na 27" iMAC, takze bych to casem resil dokoupenim Cinema Display 27".

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od dendy » 13 črc 2013 11:15

tsk vyzera ze si sa rozhodol.. drzim pslce nech si spokojny ;-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: IMAC 2013 Vs. MAC Pro z Ebay

Příspěvek od TOM-Thak » 13 črc 2013 11:47

No asi risknu ebay kvuli te moznosti rozsirit to o nejaky HW, ktery tu mam napriklad ty PCIE karty + SSD disk.. a casem koupim display. Snad neslapnu vedle s obchodem.

Odpovědět