jakej zesilovač mezi bedny a mikrofon?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
kopenda2

jakej zesilovač mezi bedny a mikrofon?

Příspěvek od kopenda2 »

Mám 60w bedny bez jakehokoliv zesilovače nebo nějakého ladění zvuku prostě surový dvě bedny a mám taky mikrofon celkem kvalitní.Chtěl bych nějak sestavit soupravu kde by zvuk z mikrofonu šel do těch beden jenže nejsem v tom moc zběhlej a nevim jakej zesilovač/předzesilovač vložit mezi to nevěděl by někdo???
Děkuji ;)

peteness

Re: jakej zesilovač mezi bedny a mikrofon?

Příspěvek od peteness »

Záležá, kolik do toho můžeš investovat. Koncáky bývají dost drahé.
Elegantně to celé v jednom můžeš vyřešit menším power mixem.
Třeba tady ten Laney (dvoupasmový ekvalizer, reverb, delay, výstup na efektovou smyčku).
http://www.audiotek.cz/product-42990-laney-cd480m
Obrázek

kopenda2

Příspěvek od kopenda2 »

no je to do kapely takže samozřejme co nejlevnějc.Bude s tim spousta práce mám tam výstup na běžný kabely ale to vyřešim nějakym jednoduchym jackem.s tim zesilovačem si ale nevim rady,zkoušel sem mezi to dat docela dobrej zesik s vpoodě výstupem(8ohmu) ale když sem tam pripojil jako vstup rovnou mikrofon tak mi to samozřejme nechodilo :D až potom mi došlo že sem udělal docela pitomost.
PS:takže myslíš že nějakej malej mix pultek nebo nějaka takova krabice by to řešila ??

nixx

Příspěvek od nixx »

Potřebuješ vyřešit dva problémy:
1.) K tomu mikrofonu musíš mít mikrofonní předzesilovač, který signál zesílí a přizpůsobí impedanci na linkovou úroveň.
2.) Signál z předzesilovače musíš zesílit koncovým stupněm, abys vybudil ty bedny.

Řešení je několik. Třeba malý mixpult (ten se postará o předzesílení) a koncový zesilovač. Nebo powermix (to je to samé, jen v jedné krabici). Budeš tam sice mít vždycky pár kanálů navíc (na další mikrofony, linkové zdroje atd.), ale třeba je v kapele časem taky využijete. Shánět vyloženě jednokanálový řešení asi nemá cenu.

kopenda2

Příspěvek od kopenda2 »

AHA,tak to je docela fajn a myslíš že když to mám jen na zkoušky ne na žádný nahrávání nebo na nějaký koncerty a tak... prostě jen na zkoušky do malý místnosti,že bych se vešel třeba do 3K???

peteness

Příspěvek od peteness »

Jestli mas zesik a chces veylozene usetrit, tak uz jenom kup maly mixacek za 2-3 tisice a jses pojizdnej :wink:

kopenda2

Příspěvek od kopenda2 »

no zesík nemám :( ale přemejšlym nad nějakym tim powermixem protože by byla hrozná škoda nechat ty bedny nevyužitý a ted to řešíme tak že jedem přes kytarový kombo což určitě všichni uznaj že je dost zoufalý :/ takže už to musim nějak vyřešit ......... asi se pustim do hledání nějakýho toho powermixu

Odpovědět