snad příliš neunavuji tématem, které se zde objevuje poměrně často.

Sháním externí přenosnou zvukovou kartu k notebooku (nemá FW, jen USB), která se
uživí bez napájení ze sítě, když na to přijde. Byla by používána pro nahrávání
nástrojů (stačí jeden nebo dva vstupy) - jednak el. kytary, ale také pro akustické
nástroje (sitar, bansoori..) i zpěv. Proto bych uvítal kvalitní preamy.
Předtím jsem měl dvě E-mu 0404, tak bych si rád nepohoršil, ale spíš přilepšil,
což může být možná těžké u karty, nenapájené ze sítě. Další využití zvukovky by bylo
při tvorbě hudby se softwarem Sony Acid pro7, pod W7 (offtopic: nejradši bych používal
linux, i když čtu o mac, ale z toho co jsem vyčetl, na linuxu nový Acid neběhá,
kvůli provázanosti Acidu s NET framework). Také jsem měl problémy s ,,lupanci",
při větším zatížení skladby plug-inama. Nepomohlo ani nastavování bufferu, ASIO latence
atd., přitom vytížení procesoru bývalo cca kolem 60-70% a zbývalo cca 1GB RAM.
Teď jsem zkusil pustit skladbu, u které se myslím lupance projevovaly, na integrované
notebookové zvukové kartě - problém se neobjevil a vytížení procesoru bylo asi o 10% nižší.
Působí to na mě, že to E-mu při větší zátěži nepobírala (několik naefektovaných tracků pod sebou
spuštěných současně), nebo až tak nespolupracovala s Acidem, nebo to nějak nepobírám já

Byl bych rád, kdyby nová zvuková karta toto zvládala lépe, pokud to bylo kartou.
Další věc - rád bych, kdyby karta uměla DSP efekty (při přímém nahrávání i při
editaci v SW a výsledném vyexportovaném mixu).
Ještě bych se chtěl zeptat, zda někdo nemá zkušenost s kartou výše splňující, která
by fungovala přes FW adaptér (z toho co jsem četl, je doporučován většinou TI chipset).
Notebook má USB vstupy a expresscard/34. Zvuková karta by byla používána převážně pro
domácí tvorbu a nahrávání, ale pro práci v terénu by měla umět i napájení z notebooku.
Snad jsem vše napsal tak nějak srozumitelně, aniž by to někomu zvyšovalo krevní tlak,
protože chápu, že neznalost jednoho může vyvolat nepochopení druhého, který to zrovna
umí, ale on sám se zase učívá jinde, něčemu jinému, třeba i tomu, jak vycházet s lidmi,
aniž by se mu zvyšoval krevní tlak

Jinak líbí se mi Motu Ultralite MK3 hybrid. Mám ni inzerát na bazaru, ale nikdo se neozývá;
asi je ještě moc nová?.. Preferoval bych, kdyby zvukovka měla hodně knobů nebo jiných
hejblátek, aby člověk nemusel skoro všechno ovládat přes SW.
Ukázka hudební tvorby zde: http://bandzone.cz/tharian
Zdraví Filip a díky za trpělivost i případné odpovědi.